icon

Výmena kolena - operácia

korinka27
31. júl 2023

Dobrý deň, chcela by som poradiť a prečítať si Vaše skúsenosti , možnosť výberu nemocnice -kde budú mojej svokre vymieňať koleno . Už dva roky s ním má problém , verdikt lekára -výmena. Na základe jej negatívnych skúseností s ortopédmi a nemocnicami , vás prosím ..kto máte reálne skúsenosti s pozitívnym ,milým, pravdovravným prístupom lekárov . Aby brali človeka , ako človeka a nie len ,ako kus zárobku za výkon. Mnohí si povedia -,,je stará ( 68 rokov) tak jej to dáko vymeníme a dožije ,,
Ďakujem vopred za vaše vyjadrenia.

colsami
31. júl 2023

Menia sa aj ovela starsim, cize takto by som si to nebrala.
Odkial ste?
Ma naozaj opravnene zle skusenosti s ortopedmi a nemocnicami? Ze ste ich vyskusali viac a spravali sa k nej "zle"? Vsetci zhodou okolnosti? Alebo je trosku chyba aj na jej strane ze im neveri a nieco sa jej stale nepaci? Ak aj to, popracujte na nej. Ked ona sa bude spravat k Dr odmietavo stylom "aj tak mi nikto nepomoze a aj tak to nebude dobre", sama si to bude komplikovat.
Ak je uz verdikt a doporucenie vymena, ano, nech do toho ide. Uvidi sama ako sa jej ulavi a ulahci zivot.

babababka
1. aug 2023

Obvodný lekár nevie niekoho doporučiť?Určite má viac takých pacientov v rajóne.Chcem ťa ešte pochváliť,že sa o ňu zaujímaš ,že jej evidentne chceš pomôcť.

madla60
1. aug 2023

Kamarát bol v BA v Retre s kolenom, je to ale súkromné, je spokojný, všetko bez problémov. Ďaľší známy bol na výmenu bedrového klbu v Leviciach, tiež je spokojný, bez problémov.

listicka67
1. aug 2023

Mám menené obidve kolená robili mi to v Martine ortopedická klinika a som s nimi veľmi spokojná.Pristup lekárov aj sestrciek pred aj po operácii je veľmi dobrý. Ja som veľmi spokojná. Samozrejme tiež záleží na prístupe pacienta.

korinka27
autor
1. aug 2023

@colsami Ďakujem Vám za reakciu , sme z okresu Prievidza . To čo píšete je pravda-pomaly už neverí ničomu . Teda , ak lieky zaberú proti bolesti -tak je dobre ,ale po nejakých dňoch povie ,že tie lieky jej nezaberajú a má veľkú bolesť a nemôže chodiť. Svokra je komplikovaná . A ja takto hľadám spôsob , ako jej pomôcť .
V Prievidzi skúsila 3 ortopédov , v Topoľčanoch 1, a ten ju poslal do Martina na operáciu …
V Martine jej laparoskopicky očistili chrupavku , aj jej z nej odstránili a povedali že ma opotrebovanie 3-4.stupeň / čo je na výmenu . Do toho zápal šliach -čo bola ďalšia ukrutná bolesť. A dokola to ide takto

stanulienkat
1. aug 2023

@korinka27 tiez som pocula dobre recenzie na Clinica Ortopedica v Ba. No hradi si to. Ak je obezna, bolo by dobre schudnut. Inak odporucam na klby Tripple blend-pomaha.

korinka27
autor
1. aug 2023

@babababka ďakujem veľmi pekne . Je to prirodzené, pomôcť … a keď vidíme ako ju to bolí . Ja som to zažila ,keď som mala 15rokov. Po 2 rokoch obstrekov mi to laparoskopicky pozreli -našli výrastky a trochu meniskus natrhnutý -urobili čo mali a ja som mala po probléme. No viem,že to je veľká bolesť, pichanie ,
A je to naša babka .
Skúšali sme alternatívnu čínsku medicínu , maste , obklady, vitamíny .. Dokonca aj schudla babka , koli tomu .

iva936
14. jan 2024

@listicka67 mám podobný problém.
V krátkom čase ma čaká operácia, preto hľadám info kade tade.
Môžem otázku, ako dlho trvala rehabilitácia po výmene kolenného kĺbu?
Nie som najmladšia, dokážem sa pozviechať, ale práve rehabilitácia mi robí starosti.
Zvládnem?
Ďakujem....

listicka67
14. jan 2024

@iva936 ja som po operácii cvičila doma v nemocnici mi ukazali cviky a po troch mesiacoch som išla na liečenie a veľa som chodila a bycikel

iva936
15. jan 2024

@listicka67 ďakujem za odpoveď, potešilo ma .
Ale môžem ešte nie veľmi vhodnú otázku, ja som dôchodca, neviem ako Vy, ozaj sa to dá zvládnuť?
Myslím stále na to rehabilitovanie, doma, ......
Ešte raz ďakujem

listicka67
15. jan 2024

@iva936 ja som na inv. dôchodku a do starobného už nemám ďaleko, menené mám obidva kolenné kĺby operovali ma po roku a teraz už robia vraj oba naraz, netreba sa báť ,fizioterapeut po operácii chodí cvičiť s pacientami aj naučí chodiť po schodoch , ja som bola operovaná v Martine a som veeľmi spokojná ,doma zo začiatku som nemohla nič také robiť bola som o barlach .Vela som cvičila,bycikel a chôdza.
Hlavne treba ísť do kúpelov tam to dosť pomôže. Nebojte sa všetko Vám dopadne dobre, budem držať palce a dajte vedieť ako ste dopadli.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzanka2301
4. máj 2024

@listicka67 dobrý deň smiem sa spýtať v júli ma čaká čiastočná výmena kolenného kĺbu viete mi napísať poprosím do správy co ma to nemocnici čaká nemám žiadne pokyny co si mam priniesť a tak iné veci načo nezabudnúť pripadne co je lepšie na oblečenie ďakujem za každú radu

ala76
28. jún 2024

@korinka27 Ružomberok-vojenska nemocnica,tam robia aj konzultácie na objednanie.🙂

bettie
27. dec 2024

@madla60 prosim vas, kde konkretne v Leviciach?