icon

Výmena srdcovej chlopne

siskasl
25. apr 2013

ahojte,mate niekto skusenost s operaciou srdcovej chlopne?caka to mojho partnera a velmi sa bojím,ak tu je niekto kto mi o tom vie nieco povedat,prosím napíste!zaujma ma ako to prebieha,ako po operacii a co zivot s novou chlopnou?dakujem.

monika_35
16. apr 2015

@motelgombas Ahoj
Co viem o plánovaných pacientov ktorí majú lieky a cítia sa dobre tak 3-4den,potom sa rehabilituje,mierna dieťa a potom do spádovej nemocnice ak je človek operovaný mimo bydliska alebo rovno domov

citroenlimetka
29. apr 2015

@citroenlimetka ahojte po operacii som chodil na treti den lebo inac by clovek cely stuhol treba sa hybat v ramci moznosti aj kvoli psychike

citroenlimetka
2. máj 2015

dobry po operacii som zacal chodit asi o dva dni boli to ale treba to zvladnut ,z oboch stran ta podopieraju mile sestricky z kramarov tak ta bolest sa lahsie prekona

beba102
25. nov 2015

@sue1818 Ahoj prosim ta mohla by som sa ta nieco opytat ohladom tej operacie srdcovej chlopni?

sue1818
26. nov 2015

@beba102 jasne kľudne cez ip

motelgombas
26. nov 2015

operacia bola uspesne vykonana ,personal velmi mily a na 10 den domou ak nie su komplikacie uz to bude od 3 juna pol roka najhorsie boli dva mesiace ked sa ti dalo kychnut a postavit s postele

otecko1936
19. dec 2015

kto má poznatky akekolvek ak sa vymenená chlopna zapáli a treba robiť reoperáciu? Prosím velmi rýchlo

nikus973
23. jan 2016

Ahojte. Chcela by som sa opýtať. Je tu niekto po operácií srdca? Čím máte zositý hrudnik? Dakujem

mata128
23. jan 2016

@nikus973 pokial viem,tak drobcovi tam davali "titanove droty"...tak nam bolo v dkc vysvetlene

mimiatomi
23. sep 2016

@sue1818 prosím ťa môžem sa opýtať ohladne výmeny chlopne? dakujem

nikus973
23. sep 2016

@mata128 ďakujem veľmi pekne.mne to neobjasnili a teraz neviem či môžem ísť na CT vyšetrenie alebo magnetickú rezonanciu..

veronicka88
23. sep 2016

Dievčatá,mam operaciu za sebou (dva mesiace) uz druhy krat,pytajte sa rada vám odpoviem...aj na rekonvalescencii....na hocičo...

mimiatomi
23. sep 2016

@veronicka88 ahoj. Moju maminu to čaka buduci tyždeň. Kolko dni si bola v nemocnici? Viem ze je to individualne. Kazdy organizmus reaguje inac.Smiem sa spytat preco ta operovali dva krat? Dakujem

veronicka88
23. sep 2016

@mimiatomi 10.den ma púšťali....prvú biohlopnu ta po 3,5roku zdegenrovala a uz som mala ozaj zle výsledky tak som začala vybavovat dobrovoľne BA...

mimiatomi
23. sep 2016

@veronicka88 prosim ta a do kupelov si isla asi kedy? od operacie

veronicka88
23. sep 2016

@mimiatomi nejdem...ani som nezanesiela papiere...pride mi to zbytocne...v júli ma operovali v novembri nastupujem do pracr ak mi kontrola dopadne dobre...necítim sa na cvicenie v kúpeľoch.i rok dame more s rodinou a nejaký en wellness bola som bez maleho tri tyzdne cez operaciu ďaľšie už neprichádzajú do úvahy.

mimiatomi
23. sep 2016

@veronicka88 to uz ides do prace? Tak to si zvladla podla mna super.

veronicka88
23. sep 2016

@mimiatomi uvidime podľa kontroly...na druhý krát to slo ľahšie.vedela som do detailu co ma caka...aj na co pripraviť ľudí doma;)

mimiatomi
23. sep 2016

@veronicka88 napises mi prosim ta do IP blizsie info (vedela som co ma caka a na co pripravit ludi doma) DAKUJEM

monika_35
23. sep 2016

Mamina moja minuly rok operovana v BA,umelá chlopna po infarkte
48dni pobytu aj s komplikáciami
V 3/2016 operovana a júni nastúpila do kúpeľov a tie ju "postavili"na nohy,lepsie fungovala
Momentálne je na pozorovaní v TT na internom oddelení a hrozí jej kardiodtimulator
Rozhodne sa asi v pondelok lebo frekvencia tepu stale je čudná,ma kolísavý tlak
Mamina ma 64r

veronicka88
23. sep 2016

@monika_35 drzim silno palce

veronicka88
23. sep 2016

@mimiatomi ja to kludne napisem aj tu možno niekomu tiez pomôžeme...po operacii boli hrudník no viac chrbát a svaly na ňom,to zn.urcite doma mať masť diclobene,dobry matrac na spanie,dva týždne sú ťažké všetko boli potom sa to uz da...ťažko a mi pise objektívne keďže ja som v deň spustenie vecer vesala prádlo,usom fungovať s malym od týždňa po operacii keďže muz je v práci...prvý týždeň dva je ideál ak má niekoho po ruke lebo všetko a robí ťažko vrátane jedlá,itia,vstavania...najhoršie je to po noci rano...pol roka nedvihat nad 5kg rukh hore dvíhať tak po cca mesiaci intenzívne cize pranie,umyvanie okien a pod.je páse.dodnes nevysavam koberce keďže mi ten pohyb robí le na hrudník...pytaj sa ak ta niečo zaujíma...

monika_35
23. sep 2016

@veronicka88 dakujem 😉

mimiatomi
24. sep 2016

@veronicka88 velmi pekne za odpoved. Prajem ti vela zdravia a vela sil ☺☺☺

romanovic
24. sep 2016

@denisadem Ahoj, kolko mas teraz rokov? Pytam sa kvoli dcere, lebo ma Erdheimovu medionekrozu, vyhliadky nie moc dobre, neviem ci vobec bude moct niekedy uvazovat o dietati...

filipnistor
1. okt 2016

@sue1818 ahoj sue mám dcérku 7 dnovu a má arytmií srdiečka a neotvára sa chlopna jak má a tep má za minútu 140 až do 160 vieš mi poradiť čo mám robiť dám ti na seba kontakt keby si vedela nejak pomôcť ďakujem 0566432898

sue1818
1. okt 2016

@filipnistor ahoj, odporucim ti radsej aby si sa poradila s odbornikmi s danej oblasti, detska kardiologia je prilis specificka, ja pracujem len s dospelakmi.

mimiatomi
17. nov 2016

@veronicka88 ahoj prosim ta ten diclobene gel moze pouzivat mama hned? Operovana bola az teraz v pondelok. Nakolko jej okrem vymeny chlopne robili aj bypass. Dakujem

veronicka88
17. nov 2016

@mimiatomi mrkni ci neovplyvňuje warfarin nahodou...niektoré maste majú vplyv na nariadenie krvi...ja som si dala predpísať tablety ale masť je super tiež...a na svaly môže používať čokoľvek ak neovplyvňuje účinok lieku...popozeram na nete...

mimiatomi
17. nov 2016

@veronicka88 dakujem za upozornenie. Ona dostala umelu chlopnu lebo ma aj cukrovku. Myslis ze jej pomoze masazny stroj ? Dnes idem za nou. Radsej pojdem kupit mast zajtra ked bude kamaratka v robote aby mi poradila. Ake lieky mas prosim ta ty? Dakujem