icon

Výmena srdcovej chlopne

siskasl
25. apr 2013

ahojte,mate niekto skusenost s operaciou srdcovej chlopne?caka to mojho partnera a velmi sa bojím,ak tu je niekto kto mi o tom vie nieco povedat,prosím napíste!zaujma ma ako to prebieha,ako po operacii a co zivot s novou chlopnou?dakujem.

dijefcatko
11. dec 2019

@dedikatessa druhá výmena aortálnej chlopne, výmena celej aorty.

lienka_89
16. dec 2019

@siskasl dobrý deň. Ako sa má manžel po rokoch operácie? Práve dnes robia plastiku srdca aj švagrovi,sme napätí ako to všetko dopadne. Viete dať nejaku radu do budúcna?

dijefcatko
17. dec 2019

@lienka_89 Otázku ste síce nesmerovali na mňa, ale odpoviem. Môj manžel má za sebou výmenu chlopne už druhýkrát, teraz navyše výmenu celej aorty. Po prvej operácii fungoval normálne 11 rokov, až ten posledný už začal pociťovať, že sa niečo mení. Teraz je po operácii dva mesiace, takže zatiaľ je fyzicky obmedzený, ale často si musí pripomínať, čo nemôže robiť, lebo inak by to robil 🙂 Cíti sa veľmi dobre. Ako mu povedal lekár v nemocnici, pokiaľ človek nemá iné zdravotné problémy, treba toto chápať vyslovene ako "výmenu súčiastky" a ide sa ďalej. A do budúcnosti? Pokiaľ nemá iné problémy, bude fungovať normálne. Môj sa teda neobmedzoval v ničom, fungoval určite lepšie ako pred operáciou, viac vládal. Dúfam, že aj teraz to tak bude.

dedikatessa
18. dec 2019

@dijefcatko áno je tam určite nárok na invalidný

dijefcatko
19. dec 2019

@dedikatessa uvidíme, či to manžel vôbec skúsi. Ego chlapa, ktorý chce byť zdravý, nie je veľmi kompatibilné s vedomím, že by mal byť invalidný :/

dedikatessa
25. dec 2019

@dijefcatko ved to je len plus

olga154
2. mar 2020

@veronicka88 ahoj chc sa spýtať keď ti odporučili operáciu prvý krát dávali ti termín hnedý alebo si brala isoptin a až po čase ti dali termín ja mám ísť o pol roka znovu do Ba na konzultáciu s doktorkou pokiaľ nebude horšie mám kombinované ochorenie aort.a mitralnej chlopne závažné ďakujem oli
@veronicka88

veronicka88
2. mar 2020

@olga154 nwbrala som pred op nic ani jeden krat ak su to lieky to o com pises

olga154
3. mar 2020

@veronicka88 áno kôli tepu a tlaku vraj tak mi bolo povedané o pol roka kontrola v prípade zhoršenia aj skôr v Ba

olga154
3. mar 2020

@olga154 ďakujem za odpovede predpísala mi ich v Ba kardiologicka

olga154
14. sep 2020

Ahojte v novembri mám ísť na hospitalizáciu do Nuscch Ba bude sa rozhodovať čo ďalej držte mi palce dosť sa bojím oli

dedikatessa
15. sep 2020

@olga154 s cim idete?

olga154
25. sep 2020

@dedikatessa kombinovaná chyba aort a mitralnej chlopne

luky0
1. jan 2021

Dobrý deň, mám 17r a čaká ma výmena aortalnej chlopne, veľmi ma baví fitness a chcel by som vedieť či po operácii budem ešte môcť cvičiť, budem vďačný za odpoveď

veronicka88
1. jan 2021

@luky0 budeš môcť,chvíľu to potrvá ale pôjde to☺️

dedikatessa
3. jan 2021

@luky0 ahoj aku chlopňu ti idu davat? Mechanickú alebo bio?

luky0
4. jan 2021

@dedikatessa pravdepodobne mechanickú

veronicka88
4. jan 2021

@luky0 určite mechanickú...nemá zmysel dávať bio ak nemáš v pláne porodiť dieťa🤭mne bio zdegenerovala po 4 rokoch😭

dedikatessa
4. jan 2021

@luky0 v pohode pomaly sa dostaneš do formy ale treba si na to zvyknúť a hlavne sa informuj u kardiologa

gubinka
Autor odpoveď zmazal
dijefcatko
30. jan 2021

@luky0 určite áno, keď zrastie hrudná kosť, pôjde to 🙂 Určite sa poraď s kardiochirurgom, aká chlopňa je pre teba vhodná. Každá má svoje výhody aj nevýhody.

luky0
31. jan 2021

@dijefcatko ako dlho trvá kým sa to zahojí všetko?

veronicka88
31. jan 2021

@luky0 kosti cca pol roka...ale bolesti mesiac-dva záleží ako si. A Tom s prahom bolesti....nie je to taká strašná katastrofa..

dedikatessa
2. feb 2021

@luky0 pol roka trva kym sa ti zrastené hrudná kosť ale vsetko ostatne je individualne. Ja som sa po mojej operácii zotavovala velmi dlho lebo ja som mala z toho vsetkeho problemy s chrbticou a potom aj psychika ale to sa teba vobec nemusi týkať a mozes byt fit raz dva

luky0
10. feb 2021

Ešte by som sa chcel spýtať do teraz som bol v očiach lekárov ako telesne neschopný budem môcť po operácii a po istom čase pracovať ako vojak/policajt keď niekto ma skúsenosť alebo vie tak som rad za odpoveď🙂

veronicka88
11. feb 2021

@luky0 a dot raz pracuješ?lebo ak nemáš školu urobenú nedostaneš od lekára potrvdenieno zdravotnom stave

luky0
11. feb 2021

@veronicka88 ešte študujem na ďalší rok maturujem

veronicka88
11. feb 2021

@luky0 ťažko povedat....výmenou chlopne si v podstate zdravý človek...

2evka2
16. feb 2021

@sue1818 ahoj prosim este pracujete v kardio Bb?? Prosim

2evka2
30. mar 2021

@sue1818 prosim čo treba po operacii...daku mastičku na rez?
@mmaatt
@romanovic
@siskasl
Ako s tym rozpilenym hrudnikom...to asi nebude mocť urobit nič že? 😢