Výmena vnútroočných šošoviek
Podstupil niekto z vas vymenu vnutroocnych sosoviek? Ako vidite po operacii?
@purplerainbabe som 2 mesiace po vložení druhej sosovky do pravého oka a po 4.dni som zacala kvapkat kvapky, po ktorych vidím horsie.. Takzr tych par dni bolo super a od 4.dna neostro.. Mam stale pocit rezania a cudzieho telesa v oku
boze dievcence, vy ma strasite! Teda nie zeby ste chceli strasit, ale tie info sa mi vobec, aleze vobec nepacia 😖
@vivity nie, nenabehli. Niekedy mam pocit, ze rano je to kusok lepsie, ako su oci oddychnute. Mam 5 tyzden po opke
@pekatka to teleso cudzie aj u mna, ale to skor akoby som mala suche oko. Ked cely den kvapkam umele slzy, tak fajn. Akurat teda ta dialka… doktorka ma upokojovala, ze mam vsetko v poriadku. Tak uz asi len cakat.
@vivity no ja sim mala minuly rok vymenu sosoviek, ostali mi do dialky, a pred 2mesiacmi mi voperovali dalsiu mensiu sosovku uz na vymenenu.. Takze v lavom oku-tupozrake-to uz neriesime. Neda da uz vykorigovat, mam 1 sosovku trifokalnu toricku a v pravom - dominantné oko tiež trifokalnu, toricku a na nej mam druhu malu šošovku tzv add on šošovka. Tak v pravom oku mam 2...do dialky sa mi to po 4.dni rozmazalo. Ct oka mam v poriadku, ak oko je v poriadku, sosovku skoro nie je vidiet, kvapkala som si aj protizapalove, aj kortikoidy, aj na rozsirenie a aj zúženie zrenice... Do dialky muism stale žmurit, večer unavene oči. Rano je ti lepšie.. Nie kazdy den citim cudzie teleso.. Niekedy nie. Dr ze to moze byt dočasne.. Lebo 3 dni po druhej oper. Som krasne videla ale po kvapkani jednych kvapiek sa mi to hrosilo. A vedlajsie ucinky su písané zhorsenie zraku, rozmazane videnie. Kontrolu mam v januari. Mam kvapkat umele slzy podla potreby..
Ja som dnes na vyšetrení súhlasila s výmenou šošovky na multifokálne ale pri čítaní vašich zlých skúsenosti asi to nedám. Mám 63 rokov, na pravom oku šedý zákal, dám to odstrániť a nič iné, radšej ako by som mala trpieť čo tu píšete. 😰

@pekatka ahoj, prosim ta ako? Vyostrila sa ti ta dialka? Som treti tyzden po a akosi to nenabieha. Dik