icon

Výmena vnútroočných šošoviek

ewita5000
14. mar 2021

Podstupil niekto z vas vymenu vnutroocnych sosoviek? Ako vidite po operacii?

Strana
z2
purplerainbabe
29. nov 2022

@pekatka ahoj, prosim ta ako? Vyostrila sa ti ta dialka? Som treti tyzden po a akosi to nenabieha. Dik

vivity
Autor odpoveď zmazal
pekatka
5. dec 2022

@purplerainbabe som 2 mesiace po vložení druhej sosovky do pravého oka a po 4.dni som zacala kvapkat kvapky, po ktorych vidím horsie.. Takzr tych par dni bolo super a od 4.dna neostro.. Mam stale pocit rezania a cudzieho telesa v oku

vivity
5. dec 2022

@pekatka
ahoj, takže dva mesiace stále zle? A čo hovoria lekári.
Ja som pravé očko tri týždne po operácii a zahmlene do diaľky. Asi dva týždne sa tovôbec nezlepšuje. Do blízka zatiaľ dobre.

katenka2
5. dec 2022

boze dievcence, vy ma strasite! Teda nie zeby ste chceli strasit, ale tie info sa mi vobec, aleze vobec nepacia 😖

purplerainbabe
5. dec 2022

@vivity nie, nenabehli. Niekedy mam pocit, ze rano je to kusok lepsie, ako su oci oddychnute. Mam 5 tyzden po opke

purplerainbabe
5. dec 2022

@pekatka to teleso cudzie aj u mna, ale to skor akoby som mala suche oko. Ked cely den kvapkam umele slzy, tak fajn. Akurat teda ta dialka… doktorka ma upokojovala, ze mam vsetko v poriadku. Tak uz asi len cakat.

pekatka
6. dec 2022

@vivity no ja sim mala minuly rok vymenu sosoviek, ostali mi do dialky, a pred 2mesiacmi mi voperovali dalsiu mensiu sosovku uz na vymenenu.. Takze v lavom oku-tupozrake-to uz neriesime. Neda da uz vykorigovat, mam 1 sosovku trifokalnu toricku a v pravom - dominantné oko tiež trifokalnu, toricku a na nej mam druhu malu šošovku tzv add on šošovka. Tak v pravom oku mam 2...do dialky sa mi to po 4.dni rozmazalo. Ct oka mam v poriadku, ak oko je v poriadku, sosovku skoro nie je vidiet, kvapkala som si aj protizapalove, aj kortikoidy, aj na rozsirenie a aj zúženie zrenice... Do dialky muism stale žmurit, večer unavene oči. Rano je ti lepšie.. Nie kazdy den citim cudzie teleso.. Niekedy nie. Dr ze to moze byt dočasne.. Lebo 3 dni po druhej oper. Som krasne videla ale po kvapkani jednych kvapiek sa mi to hrosilo. A vedlajsie ucinky su písané zhorsenie zraku, rozmazane videnie. Kontrolu mam v januari. Mam kvapkat umele slzy podla potreby..

vivity
7. dec 2022

@pekatka
ďakujem za informáciu. To ma ani nenapadlo, že si po ďalšej operácii.
Úprimne. Dostala som riadny strach.

ewita5000
autor
22. dec 2022

@janinah prosím,som po vymene sosoviek,cca 1 rok aj nieco,dobre som videla,asi 2 dni ma rezú oci,vidim rozmazane,ako keby sa mi zacal kazit zrak.Prosím,mam sa objednat na vysetrenie? Dakujem

janinah
22. dec 2022

@ewita5000 áno

oli471
16. feb 2023

Ja som dnes na vyšetrení súhlasila s výmenou šošovky na multifokálne ale pri čítaní vašich zlých skúsenosti asi to nedám. Mám 63 rokov, na pravom oku šedý zákal, dám to odstrániť a nič iné, radšej ako by som mala trpieť čo tu píšete. 😰

oli471
16. feb 2023

@katenka2 Ako ste sa rozhodli p. Katka? Pomôžte mi, ja som taká nerozhodná. Radšej okuliare celý život, ako si viacej pokaziť oči.

Strana
z2