icon

Vyoperovanie maternice zo zdravotných dôvodov

jahodka11
29. aug 2016

Ahojte, rozmyslam nad vyoperovanim maternice zo zdrav dovodov, su tu mamičky bez maternice? Ako to ovplyvnilo vas zivot? mam 35, zda sa mi skoro, tak ale niekedy si nevyberieme.....vopred dakujem za komenty.... 🙂

majka01_74
29. aug 2016

@jahodka11 ja som mala 36, myomy co si rastli kade chceli, neskutocne bolestive a dlhe menstruacie a kedze som uz mala tri deti tak som ju dala von. Robili mi tzv. supravaginalnu hysterektomiu, krcok maternice mi ostal, aj vajecniky vajickovody, v podstate sa nic nezmenilo akurat uz nemam menstruaciu tak neviem kedy sa mozem vyhovarat ze som nervozna z PMS 🙂

jahodka11
autor
29. aug 2016

Dakujem za odpoved, ja mam len 2 deti a chceli sme tretie...lenze casom, nie teraz, ale asi to uz necháme tak..neviem sa rozhodnúť..momentalne som na injekciách,aby som nemala MS, kedze to krvácanie bolo strasne, mam endometriozu..a vajickovody mam zdravé,cize tie by mi ostali a nemusela by som brat lieky, nic..a ako pises, len by som nemala MS...lebo ta strata krvi bola strasna, jednoducho to uz nemozem nechat len tak...tak rozmyslam....dr navrhla...zatial injekcie, z kt tiez nie som nadšená,ale aspon nemam MS a mam aspon trosku železa a vládzem chodit....niekde som citala, ze vajickovody mozu potom robit problemy..atd...ale neviem,ci to nebola blbost...ale ked si tak zoberiem,ake mam teraz problemy...neviem sa rozhodnúť...

adika279
29. aug 2016

@jahodka11 ahoj ja uz tiez nemam maternicu, ale uz ani vajecniky....mam 36r. a tiez sme chceli este jedno dieta, ale som rada ze uz to mam za sebou..zatial ziadne lieky neberiem, ale uvidim ako to pojde dalej
drzim palce

babina8
7. mar 2019

ahoj ja mám 38 a som taktiež bez maternice, vaječníky ešte mám . Vlastne biologické dieťa nemám ale adoptovali sme si dcérku. A problémy sa mi začali, mám časté návaly tepla hocikedy najmä v noci. Vysoký krvný tlak a ked sa mám priznať nemám veľkú chuť ani na sex s manželom. Žial výhodu to má že nemám bolesti ani menzes, ale ....muselo to byť.