Vyoperovaný žlčník a ďalšie problémy
Prosim o radu :(... Uz dva roky mam vyoperovany zlcnik ale stale mam problemy s travenim v podobe hnaciek ☹ ... Som uz totalne zufala, velmi ma to obmedzuje. Chcem sa spytat ci treba ist k lekarovi alebo mam do konca zivota drzat tu zlcnikovu dietu plus nejake probiotika? Dakujem za rady 🙂
@nuska ja beriem aj aloe z herbalife a stále mi byva ťažko,na zvracanie .. nedarí sa mi pribrať ..
Má niekto takúto skúsenosť?
Som po operácii žlcnika od 3/2017 a mne byva veľmi často ťažko od zaludka,pocit na zvracanie.vtedy ani jesť poriadne nemôžem,nedarí sa mi pribrať.schudla som za trištvrte roka 8kg.
Myslela som že po operácii mi bude lepšie,ale je to horšie ;(
Mesiac po operácii som bola na kontrolné gastro lebo som mala stále kyslosť v ústach a tazobu.povedal mi že mi nedoviera pažerák,dal mi lieky Pantomyl, že do mesiaca by to malo byt ok.
Lieky som brala 3 týždne a urobilo sa mi množstvo modrín na nohách,tak mi kázali vysadiť.
Kyslosť už prešla,ale ťažkosť na žalúdku ostáva.. pár dni ok a potom zase ..
pijem čisté aloe,beriem probiotiká,davam si vcelku pozor na stravu.
Trápi má že sa nedarí pribrať,mala som však aj dosť stres od decembra do apríla,medzitým operácia zlcnika ešte .
Tak neviem či to chce čas, alebo ako to riešiť
@zuzukaja skuste vymenit znacku aloe. Herbalife ma stavu nie gel. Je to definicia podla EU. Ak je nieco stava obsahuje to aj vodu. LR ma gel, teda bez vody. Pri vaznejsich stavoch urcite aj dlhsie pitie Minimalne 3litre vypit. Ak je slabsie tak aj viac teda. Ak chcete mozem vas stav konzultovat aj s lekarom ktory sa zaobera liecbou s aloe. Napiste mi.
@zuzukaja ahoj, ja som tiez absolvovala to, co ty. Skus vyradit to aloe, aloe nemusi sadbut kazdemu. Z diety pomaly prechadzaj na masnejsu stravu, po lyzickach samozrejme, skusaj a zapisuj, co jes, takto budes vediet comu sa mas vyhnut.
@miminkanase a tiež si aj chudla? Je mi pár dni lepšie,priberiem kilo- dve a potom mi je týždeň zle a schudnem zase 2-3 kilá:( už som zúfalá .. teraz mi naposledy ostalo tak zle po špenátovej polievke so smotanou.uz je to 7 deň a mne stále ťažko,na vracanie,nechuti mi jesť...
Doktorka mi dala Iroprid ale žiadna zmena :( neviem čo si dať !
Z pantomylu sa mi tvoria modriny ..
@zuzukaja ja som praveze pribrala, zle travenie. Jeden zo znakov je, ze sa ti po jedle neodgrgne hned ale az po nejakej hodke.
Zo zaciatku treba davat pozor na to, co papas, ja som drzala dietu asi mesiac. Nesmies mastne, treba jest viac polievok.
Neboj, bude lepsie, postupne.
Hlavne, ak budes aj nieco skusat papat, tak vzdy treba jest iba po lyzicke a zaznac si to. Budes takto vediet, co ti nesedi.
@miminkanase len už som od operácie 3 mesiace a stále neni lepšie ...
Och Mat tak problém že priberám 😜
@zuzukaja ahoj,tie mi vyberali zlcnik teraz v marci a po operacii mi zas byvalo zle ,dokonca som 3x mala zase akoby zlcnikovy zachvat. Na sone bolo vsetko ok, vysledky z krvi tiez ok. Uz som bola zufala ale teraz poslednt mesiac je to uz konecne lepsie.Hned po operacii som tiez brala aloe ale mam pocit ze mi to robilo este horsie. Tak som ho prestala brat a davala som si probiotika Probio fix a tabletky sylimarin. A este som pila pred jedlom fatru. No a treba dodrziavat prisnu dietu aspon par tyzdnov aby sa to travenie dalo do poriadku.
@zuzukaja a co na to mudr.?
Nemyslim si, ze 3 mesiace po operacii mat tieto stavy, je v poriadku.
@miminkanase zatiaľ nič.brali krv,všetko ok.pripisuju to refluxu,po operácii mi zistili že nedoviera pažerák 😏
Potrebovala by som radu, tiež som po operacii - vlastne mám vyoperovany zlcnik už 6 mesiacov, a ešte stále mám problémy. A hlavny problém spociva v tom, že neviem dôvod. Napíšem konkrétne : v pondelok vstanem, dám si na ranajky rohlik s tenkou vrtvou masla, a napr. keď si dám to isté na ranajky v utorok - tak hneď na to mam hnacku (do pol hodiny).... Skusala som už aj nalacno... Raz mam hnacku, raz nie. Minuly tyzden okolo 9 mala som ísť s dcérkou na vysetrenie, a nestihala som... dala som si iba caj, obavala som sa, že dostanem hnacku ak sa naranajkujem... no na moje nestastie dostala som hnacku aj kvôli caju.... Tak neviem...Aké máte Vy skusenosti? Som si ista, že občas mm hnacku aj od stresu :(
@mukicica mne po operacii pomohli probiotika, no treba ich brat aspon 2-3mesiace a zistit ake jedlo ti vyhovuje. Ja som napr. pred operaciou stale ranajkovala jogurt s vlockami a teraz ked ho zjem, tak ma hned rozboli brucho a musim utekat na wc. Skus si dat nejaku kasu, napr. pohankovu.
@mukicica ahoj, ešteas stále problém s tými hnačkami? Pomohlo ti niečo? Ja mam presne rovnaký problém, absolútne neviem prísť na to co mam jest.. Presne ako si písala, raz si dám rožok s maslom a nič, inokedy si dám rozok s maslom a tak ma prehana, že až voda😔 bola by som ti veľmi vďačná za nejakú radu🙏
@sara0909 Trošku sa to zlepšilo, časom sa môj organizmus zvykol na určité mastnejšie jedlá, ale nepoteším Vás, dodnes mám problémy. Niektoré jedlá už vôbec nemôžem. Neberiem žiadne lieky, probiotiká veľmi nepomohli, a ku gastroenterológovi som nemala odvahu 😬...
Na začiatku som vždy urobila pauzu medzi jedlami - teda ak na obed som mala polievku, druhé jedlo som jedla po 20 min., teda nikdy nie naraz - ale toto je moja skúsenosť, no a nemohla som si vypiť ani pohár vody po jedle...
Hnačky už mám iba zriedkavo, keď omylom zjem čo by som nemala. A žiaľ do reštaurácie veľmi nechodím, minule som si objednala kuracie na prírodnom, no bolo v tom málinko cesnaku z čoho som mala opäť obrovské bolesti a 2 dni hnačku... Ja napr. bravčové nemôžem 🤢 Pomaličky si môžete pridávať do jedálnička vaše obľúbené jedla, ktoré ste bežne konzumovali a vyskúšať čo môžete.
Držím vám palce! A hlavne, ak môžete radšej nestresujte lebo stres taktiež spôsobuje hnačky a bolesti.
@nina88 Tak to vyskúšam 🥰 Vedela som, že v Maďarsku vynašli skvelí produkt, no nevedela som že dá sa zohnať aj u nás. Ďakujem 🙏
ahojte, chcem sa spytat, tiez som po operacii zlcnika, od vcera mi nedobre, prehnalo ma ale v stolici bola aj primes zlče, je to normalne mam strach trochu
@zuzukaja Dobrý deň,ja mám ten istý problém,som 2 mesiac po operácii žlčníka,tiež keď sa najem a má mi začať tráviť dostanem kŕče a je mi na vracanie.Objednala som si ten Oxgall na začiatok ale keďže známy mi poradili aby som pred jedlom zjedla 2 tablety febicholu tak to nechcem miešať,užívam ten febichol.Trošku je to lepšie ale ozaj to nie je ono,cítim že mi netrávi a mám ťažký žalúdok...skutočne už neviem či sa to niekedy upraví a nechcem exprerimentovať s liekmi ale chudnem a dosť.A som zúfalá..bolesti mi zvyčajne prejdú až po neochutenom vývare s mrkvou.Neviem tiež už ako ďalej.Či to aloe si mám objednať ..neviem
Ahojte, mamke vyoperovali žlčník pred 6rokmi, 2 roky v pohode sa dalo ale odvtedy máva zas problémy nemôže jest všetko lebo hneď ju tlači, má kŕče a ju preženie potom 2 dní nemá chuť ani jest.....niekedy pár mesiacov nič potom ju to chytí a ma to častejšie..... Ja ju posielam na kontrolu na kolono a gastro ale teda ona ze nejde lebo ona vie co to je ze to ma od toho ze nemá zlcnik, len mne to už normálne nepríde..... Pomaly už fakt nevie nič jest.. Jaaaj a preženie ju a potom ma sem tam aj zapchu... Ako som tak čítala tak som jej objednala probiotika a symbiotika a bodliakovy olej.....
Mate tu niektorá podobne problémy a nezistili vám nič vážne....? Dakujem
Tri roky mam vyoperovany zlcnik a teras tyzden co ma po jedle v nom len tlaci neviete mi povedat niekto prosim ci stim ma niekdo skusenost co to môže byť
@danamihokova mna tam tiez pobolieva, zlcnik mam 5 rokov vonku. Sono som mala ok, na gastre mi robil hadicku a ze mam tam zhustenu zlc. Dostala som Ursosan, uzivam ho druhy tyzden.

Má niekto takúto skúsenosť?
Som po operácii žlcnika od 3/2017 a mne byva veľmi často ťažko od zaludka,pocit na zvracanie.vtedy ani jesť poriadne nemôžem,nedarí sa mi pribrať.schudla som za trištvrte roka 8kg.
Myslela som že po operácii mi bude lepšie,ale je to horšie ;(
Mesiac po operácii som bola na kontrolné gastro lebo som mala stále kyslosť v ústach a tazobu.povedal mi že mi nedoviera pažerák,dal mi lieky Pantomyl, že do mesiaca by to malo byt ok.
Lieky som brala 3 týždne a urobilo sa mi množstvo modrín na nohách,tak mi kázali vysadiť.
Kyslosť už prešla,ale ťažkosť na žalúdku ostáva.. pár dni ok a potom zase ..
pijem čisté aloe,beriem probiotiká,davam si vcelku pozor na stravu.
Trápi má že sa nedarí pribrať,mala som však aj dosť stres od decembra do apríla,medzitým operácia zlcnika ešte .
Tak neviem či to chce čas, alebo ako to riešiť