icon

Vypadávanie vlasov pri hypotyreóze

papaya1234
20. aug 2025

Ahojte, trápi ma vypadávanie vlasov. Nemám problém s tým, že by nerástli. Vlasy mám po zadok a každý mesiac o nejaký centimeter až dva podrastú. Problém mám ale s vypadávaním. Momentálne mám na hlave málo vlasov, ale dlhé. A začali sa mi robiť aj poriadne kúty.

Každý deň ráno vyčešem guču vlasov, večer tak isto. A vlasy sú všade - na zemi, v práčke na oblečení, občas mi padne aj do jedenia. Už som z toho zúfalá.

Beriem vitamíny, ale nepomáhajú. Mám hypotyreózu a s ňou spojenú chudokrvnosť. Beriem lieky, beriem železo. Po zdravotnej stránke by to malo byť vyriešené.

Má niekto podobnú skúsenosť?

nic0le
20. aug 2025

@papaya1234 nemala si v posledných mesiacoch veľa stresu, alebo neprekonala si silnú chrípku/covid s horúčkami?

henriettak
20. aug 2025

Mne to takto ostalo od covidu. Nejak to na sebe nepociťujem, resp. nemám nejaké viditeľné plešiny alebo čo, ale keď si vlasy češem, tak mi v rukách zostanú celé pramene a takisto aj pri umývaní. 😕

billy_jean
20. aug 2025

No ja mám tiež hypo a anémiu a padajú mi vlasy z toho.

nic0le
20. aug 2025
@henriettak

Mne to takto ostalo od covidu. Nejak to na sebe nepociťujem, resp. nemám nejaké viditeľné plešiny alebo čo, ale keď si vlasy češem, tak mi v rukách zostanú celé pramene a takisto aj pri umývaní. 😕

@henriettak mala si aj vysoké horúčky? Môže sa jednať o telogénne efluvium, kt. odoznie do pol roka cca.

henriettak
20. aug 2025

@nic0le Mala. Ale už je to viac ako polroka. 🙂

nic0le
20. aug 2025

Po vysokých horúčkach to nezačne hneď, ale až cca 4 mesiace po odoznení horúčok, alebo aj skôr či neskôr. A po začatí padania odoznie do cca pol roka, trištvrte roka.

nic0le
20. aug 2025
@henriettak

@nic0le Mala. Ale už je to viac ako polroka. 🙂

@henriettak takže pokojne to môže byť ono, treba len vydržať 😉

nikha2809
20. aug 2025
@nic0le

Po vysokých horúčkach to nezačne hneď, ale až cca 4 mesiace po odoznení horúčok, alebo aj skôr či neskôr. A po začatí padania odoznie do cca pol roka, trištvrte roka.

@nic0le ja som hádam dva roky po covide a stále mi odvtedy padajú vlasy

patka06
20. aug 2025

Denne je tu téma o padaní vlasov, každej poradím to isté, osvedčené:
Primiešať pri každom umývaní do šamponu kávovú usadeninu, výsledok uvidíte po pár umytiach

sara07
20. aug 2025

pri štitnej ak máš aj ked hodnoty môžeš mat v poriadku pri liečbe v norme , si daj urobit protilatky na štitnu aj ked na sk neviem či vedia s tým niečo urobit,

plamienka555
20. aug 2025

@papaya1234 Napíš mi hodnoty z krvi pre TSH, ft3, ft4 + protilátky proti štítnej žľaze a pozrieme sa spolu na to.

billy_jean
20. aug 2025
@sara07

pri štitnej ak máš aj ked hodnoty môžeš mat v poriadku pri liečbe v norme , si daj urobit protilatky na štitnu aj ked na sk neviem či vedia s tým niečo urobit,

@sara07 autoimunitné protilátky spraví endokrinológ aj si to vie dať ako samoplatca. Keďže chodé na endo, tak si myslím, že to už mala robené.

sara07
20. aug 2025
@billy_jean

@sara07 autoimunitné protilátky spraví endokrinológ aj si to vie dať ako samoplatca. Keďže chodé na endo, tak si myslím, že to už mala robené.

@billy_jean tak to by si sa divila, protilatky nerobia , neradi robia ale ak by mala tak super, respektivne ak by mala protilatky tak by jej to hádam povedal mudr čo s tým suvísi a ako to pri nich vyzera

billy_jean
20. aug 2025
@sara07

@billy_jean tak to by si sa divila, protilatky nerobia , neradi robia ale ak by mala tak super, respektivne ak by mala protilatky tak by jej to hádam povedal mudr čo s tým suvísi a ako to pri nich vyzera

@sara07 v úvode, ked sa diagnostikuje, ci je to hashimoto, lekar to urobi.

sara07
20. aug 2025
@billy_jean

@sara07 v úvode, ked sa diagnostikuje, ci je to hashimoto, lekar to urobi.

@billy_jean ano ale ver že nie každy , tak sa to má robiť

billy_jean
20. aug 2025
@sara07

@sara07 neviem, v zivote som bola u 3 a vsetci robili. A dala som si to robit aj ako samoplatca.

amazonka13
20. aug 2025

🍏 Ahoj Papaya. Chcem ti pomôcť, poslať info, ale tu sa mi to nevmestí. Napíš mi ak uznáš za vhodné mailovú adresu do schránky.

jamimo
21. aug 2025
@billy_jean

@billy_jean napríklad môjho endokrinológa na Slovensku zaujímali len TSH hladiny. Dermatologička mi dala urobiť fT4 (klepala si na čelo nad jeho prístupom), ja som si navyše zaplatila komplet balíček ŠŽ v labáku, cca 80 eur. 3 roky po sebe. Ešte bol ješitný a urazený, že je to zbytočné. Debil. Vôbec nevadilo, že mám brutál príznaky, ešte ma zdr**l že to má dnes každý. 🙄 Tak si dávam robiť odbery súkromne každý rok, a čakám kedy začnú totálne prúsery aby to začal niekto riešiť. Mám podozrenie na Graves-Basedowovu chorobu. Nedokážem ani v zahraničí nájsť odborníka ktorý by sa venoval hodnotám fT4 a fT3. Ochorenie ŠŽ máme aj v rodine.
PS: poznám endokrinologičku, ktorá ti ani vitamín D nezisťuje v krvi, predpíše 1 Vigantol/ rok a káže 2 kvapky denne užívať. Ty môj Boh takú medicínu môže robiť každý 🤷‍♀️

jamimo
21. aug 2025
@sara07

@sara07 Sara, veľkú pravdu píšeš 👍