Vypadávanie vlasov pri hypotyreóze
Ahojte, trápi ma vypadávanie vlasov. Nemám problém s tým, že by nerástli. Vlasy mám po zadok a každý mesiac o nejaký centimeter až dva podrastú. Problém mám ale s vypadávaním. Momentálne mám na hlave málo vlasov, ale dlhé. A začali sa mi robiť aj poriadne kúty.
Každý deň ráno vyčešem guču vlasov, večer tak isto. A vlasy sú všade - na zemi, v práčke na oblečení, občas mi padne aj do jedenia. Už som z toho zúfalá.
Beriem vitamíny, ale nepomáhajú. Mám hypotyreózu a s ňou spojenú chudokrvnosť. Beriem lieky, beriem železo. Po zdravotnej stránke by to malo byť vyriešené.
Má niekto podobnú skúsenosť?
Mne to takto ostalo od covidu. Nejak to na sebe nepociťujem, resp. nemám nejaké viditeľné plešiny alebo čo, ale keď si vlasy češem, tak mi v rukách zostanú celé pramene a takisto aj pri umývaní. 😕
No ja mám tiež hypo a anémiu a padajú mi vlasy z toho.
Mne to takto ostalo od covidu. Nejak to na sebe nepociťujem, resp. nemám nejaké viditeľné plešiny alebo čo, ale keď si vlasy češem, tak mi v rukách zostanú celé pramene a takisto aj pri umývaní. 😕
@henriettak mala si aj vysoké horúčky? Môže sa jednať o telogénne efluvium, kt. odoznie do pol roka cca.
@nic0le Mala. Ale už je to viac ako polroka. 🙂
Po vysokých horúčkach to nezačne hneď, ale až cca 4 mesiace po odoznení horúčok, alebo aj skôr či neskôr. A po začatí padania odoznie do cca pol roka, trištvrte roka.
@nic0le Mala. Ale už je to viac ako polroka. 🙂
@henriettak takže pokojne to môže byť ono, treba len vydržať 😉
Denne je tu téma o padaní vlasov, každej poradím to isté, osvedčené:
Primiešať pri každom umývaní do šamponu kávovú usadeninu, výsledok uvidíte po pár umytiach
pri štitnej ak máš aj ked hodnoty môžeš mat v poriadku pri liečbe v norme , si daj urobit protilatky na štitnu aj ked na sk neviem či vedia s tým niečo urobit,
@papaya1234 Napíš mi hodnoty z krvi pre TSH, ft3, ft4 + protilátky proti štítnej žľaze a pozrieme sa spolu na to.
pri štitnej ak máš aj ked hodnoty môžeš mat v poriadku pri liečbe v norme , si daj urobit protilatky na štitnu aj ked na sk neviem či vedia s tým niečo urobit,
@sara07 autoimunitné protilátky spraví endokrinológ aj si to vie dať ako samoplatca. Keďže chodé na endo, tak si myslím, že to už mala robené.
@sara07 autoimunitné protilátky spraví endokrinológ aj si to vie dať ako samoplatca. Keďže chodé na endo, tak si myslím, že to už mala robené.
@billy_jean tak to by si sa divila, protilatky nerobia , neradi robia ale ak by mala tak super, respektivne ak by mala protilatky tak by jej to hádam povedal mudr čo s tým suvísi a ako to pri nich vyzera
@billy_jean tak to by si sa divila, protilatky nerobia , neradi robia ale ak by mala tak super, respektivne ak by mala protilatky tak by jej to hádam povedal mudr čo s tým suvísi a ako to pri nich vyzera
@sara07 v úvode, ked sa diagnostikuje, ci je to hashimoto, lekar to urobi.
@sara07 v úvode, ked sa diagnostikuje, ci je to hashimoto, lekar to urobi.
@billy_jean ano ale ver že nie každy , tak sa to má robiť
@sara07 neviem, v zivote som bola u 3 a vsetci robili. A dala som si to robit aj ako samoplatca.
🍏 Ahoj Papaya. Chcem ti pomôcť, poslať info, ale tu sa mi to nevmestí. Napíš mi ak uznáš za vhodné mailovú adresu do schránky.
@billy_jean napríklad môjho endokrinológa na Slovensku zaujímali len TSH hladiny. Dermatologička mi dala urobiť fT4 (klepala si na čelo nad jeho prístupom), ja som si navyše zaplatila komplet balíček ŠŽ v labáku, cca 80 eur. 3 roky po sebe. Ešte bol ješitný a urazený, že je to zbytočné. Debil. Vôbec nevadilo, že mám brutál príznaky, ešte ma zdr**l že to má dnes každý. 🙄 Tak si dávam robiť odbery súkromne každý rok, a čakám kedy začnú totálne prúsery aby to začal niekto riešiť. Mám podozrenie na Graves-Basedowovu chorobu. Nedokážem ani v zahraničí nájsť odborníka ktorý by sa venoval hodnotám fT4 a fT3. Ochorenie ŠŽ máme aj v rodine.
PS: poznám endokrinologičku, ktorá ti ani vitamín D nezisťuje v krvi, predpíše 1 Vigantol/ rok a káže 2 kvapky denne užívať. Ty môj Boh takú medicínu môže robiť každý 🤷♀️
@sara07 Sara, veľkú pravdu píšeš 👍

@papaya1234 nemala si v posledných mesiacoch veľa stresu, alebo neprekonala si silnú chrípku/covid s horúčkami?