Výpadky liekov
Zaujíma ma vie tu niekto reálnu pravdu o tom ako je možný tak extrémny výpadok viacerých liekov co len som ja zhanala tak nurofen detsky sirup, zodac, erdomed 300, hylak, uniflox, cefexime atď už normálne začínam byť na..... tiež keď máte info co ešte chýba? Mam teraz chore dieta aby som zbytočne nebehala ako
...
Realnu pravdu 😃 Myslis nejaku konspiraciu?
Erdomed som brala v pondelok, dnes som potrebovala aj pre druhé dieťa už nebol.Nurofen čipky niesu už dlho ale v jednej lekárni kde som volala mi povedali že budúci týždeň im prídu 🙏 inak už Nurofen aj sirupy aj active pre staršie deti mali, aj Panadol
Ked nieto konkretneho lieku, tak lekar alebo lekarnik musi dat generikum. Cize liek s rovnakou ucinnou latkou.
@halci to je sice pravda, ale treba generikum k detskemu nurofenu neexistuje.
https://zdravie.noviny.sk/zdravie-a-rodina/7199... problémy su uz mesiace, skrátka je to teraz tak.
hej.. tiez sme to zazili. paralen/panadol sirup mal vypadok, nevedela som zohnat. mali sme nastastie doma kupeny, no nebolo ho vela.
@bluemoon24 mig (sirup) napriklad. no ani ten nemali, az teraz nedavno som ho zohnala.
@halci omlouvam se, ten neznam. V Cesku se neprodava a jedinna moznost je nurofen prave :D
@bluemoon24 miesto Nurofenu Junior je MIG Junior, Ibalgin Baby aj Junior
@bluemoon24 Ale neviem ale od akeho veku sa da uzivat, lebo nurofen je od 3 mes a tento MIG sa zda ze je az od 6.mes. ja uz mam vacsie deti tak som to neriesila.
ja som inak o MIGu, tiez doteraz netusila. ale sme boli na pohotovosti, dcera mala zapal priedusiek a vystupila jej tam teplota nad 39, cakali sme tam niekolko hodin tak jej sestra podala tento sirup mig.
treba obehat vic lekarni ja som si dnes vyberala erdomed na predpis uplne v pohode
Čítala som, že kvôli vysokým cenám energií, potom že chýba nejaká surovina.
No ono je to čím ďalej tým zaujímavejšie...keby mali výpadok len voľnopredajné lieky,ale výpadok majú aj lieky na recepty..🥴 a tam náhrady nie vždy sadnú...
...myslím si presne to čo aj ty,lebo doteraz nikdy neboli takéto veľké tragické výpadky liekov v takých množstvách... či už voľnopredajných,alebo na recepty od odborníkov...
...my nie sme podstatní,my môžme pokapať
@miskakyska Viete co, ja som mala taky strach, dcere pediatricka predpisala antibiotikum Cefzil a asi 5 dni absolutne nezabralo na ten zapal priedusiek a navela navela konecne ta teplota kt sa splhala do 40 st, klesla. Ked som volala na5ty den pediatricke tak mala hlavu v smutku, ze nevie, ake ine atb by jej mohla dat, kedze je problem s nimi.
@lb1984 keď Tunajšie mamičky nakúpia pre jedno dvojročné dieťa 3 fľašky a dva balíčky cipkov, lebo.... Tak sa nečudujme, aj to veľa urobi
@sundew ale máte iné ibuprofenove sirupy predpokladám, na sk nie JE NIČ, SIRUPOVE
@maciatkolulu ha ha nie! Tu je to s liekmi hrozne,vela nosim zo SK.este par rokov dozadu sa dal kupit jeden jediný sirup na kašeľ pre deti. A led mal clovek starsie tak nasiel aj inu alternatívu.alebo vsetko online objednavat zo zahranicia

Vyrobcovia nedodali.