icon

Výpadky liekov

lb1984
15. dec 2022

Zaujíma ma vie tu niekto reálnu pravdu o tom ako je možný tak extrémny výpadok viacerých liekov co len som ja zhanala tak nurofen detsky sirup, zodac, erdomed 300, hylak, uniflox, cefexime atď už normálne začínam byť na..... tiež keď máte info co ešte chýba? Mam teraz chore dieta aby som zbytočne nebehala ako
...

Strana
z2
viestta
15. dec 2022

Vyrobcovia nedodali.

belllinka
15. dec 2022

Realnu pravdu 😃 Myslis nejaku konspiraciu?

nikha2809
15. dec 2022

Erdomed som brala v pondelok, dnes som potrebovala aj pre druhé dieťa už nebol.Nurofen čipky niesu už dlho ale v jednej lekárni kde som volala mi povedali že budúci týždeň im prídu 🙏 inak už Nurofen aj sirupy aj active pre staršie deti mali, aj Panadol

halci
15. dec 2022

Ked nieto konkretneho lieku, tak lekar alebo lekarnik musi dat generikum. Cize liek s rovnakou ucinnou latkou.

bluemoon24
15. dec 2022

@halci to je sice pravda, ale treba generikum k detskemu nurofenu neexistuje.

mariejenka
15. dec 2022

https://zdravie.noviny.sk/zdravie-a-rodina/7199... problémy su uz mesiace, skrátka je to teraz tak.

halci
15. dec 2022

hej.. tiez sme to zazili. paralen/panadol sirup mal vypadok, nevedela som zohnat. mali sme nastastie doma kupeny, no nebolo ho vela.

halci
15. dec 2022

@bluemoon24 mig (sirup) napriklad. no ani ten nemali, az teraz nedavno som ho zohnala.

luccija
15. dec 2022

@lb1984 veľa ľudí je chorých.Ja som zháňala Doritricin, železo Sorbifer...mne veľmi pomáha, keď má bolí hrdlo či mám virózu.Uz som sa naučila mať doma zásoby všetkého tiež ma to nebaví zhanat

bluemoon24
15. dec 2022

@halci omlouvam se, ten neznam. V Cesku se neprodava a jedinna moznost je nurofen prave :D

viestta
15. dec 2022

@bluemoon24 miesto Nurofenu Junior je MIG Junior, Ibalgin Baby aj Junior

halci
15. dec 2022

@bluemoon24 Ale neviem ale od akeho veku sa da uzivat, lebo nurofen je od 3 mes a tento MIG sa zda ze je az od 6.mes. ja uz mam vacsie deti tak som to neriesila.

nikha2809
15. dec 2022

@viestta ale nie čipky, sirup letí zo syna v momente

halci
15. dec 2022

@luccija dorotricin som zohnala cez web.

bluemoon24
15. dec 2022

@viestta
@halci
Rozsirily jste mi obzory! Ale jak jsem se divala, i ostatni maji slusne vypadky.

halci
15. dec 2022

ja som inak o MIGu, tiez doteraz netusila. ale sme boli na pohotovosti, dcera mala zapal priedusiek a vystupila jej tam teplota nad 39, cakali sme tam niekolko hodin tak jej sestra podala tento sirup mig.

jasminkaj
15. dec 2022

@lb1984 ja som v pondelok nezohnala na zápal očných spojiviek pre syna ani Vigamox ani Uniflox a ešte jeden na K (už neviem ten názov, ale tiež kvapky do očí). Nakoniec dostal masť Tobradex, ale lekárnička povedala, že už ani tej nemajú veľa.

loginexistuje
15. dec 2022

treba obehat vic lekarni ja som si dnes vyberala erdomed na predpis uplne v pohode

valeria_h
15. dec 2022

Čítala som, že kvôli vysokým cenám energií, potom že chýba nejaká surovina.

miskakyska
15. dec 2022

No ono je to čím ďalej tým zaujímavejšie...keby mali výpadok len voľnopredajné lieky,ale výpadok majú aj lieky na recepty..🥴 a tam náhrady nie vždy sadnú...
...myslím si presne to čo aj ty,lebo doteraz nikdy neboli takéto veľké tragické výpadky liekov v takých množstvách... či už voľnopredajných,alebo na recepty od odborníkov...
...my nie sme podstatní,my môžme pokapať

halci
15. dec 2022

@miskakyska Viete co, ja som mala taky strach, dcere pediatricka predpisala antibiotikum Cefzil a asi 5 dni absolutne nezabralo na ten zapal priedusiek a navela navela konecne ta teplota kt sa splhala do 40 st, klesla. Ked som volala na5ty den pediatricke tak mala hlavu v smutku, ze nevie, ake ine atb by jej mohla dat, kedze je problem s nimi.

ankare
15. dec 2022

@lb1984
@nikha2809
Erdomed mám, chcete?

ankare
15. dec 2022

@nikha2809 aj nurofen cipky mám, u nás robia v lekarni

martinq54
Odpoveď bola odstránená
sundew
15. dec 2022

@lb1984 buď rada ze ten nurofen doteraz bol a inak ja som ho teraz cez vikend kupila.inak zijem v holandsku a tu sa neda kupit snad aj rok

maciatkolulu
15. dec 2022

@lb1984 keď Tunajšie mamičky nakúpia pre jedno dvojročné dieťa 3 fľašky a dva balíčky cipkov, lebo.... Tak sa nečudujme, aj to veľa urobi

maciatkolulu
15. dec 2022

@sundew ale máte iné ibuprofenove sirupy predpokladám, na sk nie JE NIČ, SIRUPOVE

sundew
15. dec 2022

@maciatkolulu ha ha nie! Tu je to s liekmi hrozne,vela nosim zo SK.este par rokov dozadu sa dal kupit jeden jediný sirup na kašeľ pre deti. A led mal clovek starsie tak nasiel aj inu alternatívu.alebo vsetko online objednavat zo zahranicia

Strana
z2