icon

Vypadol mi predný zub

1. feb 2022

Ahojte, dnes mi vypadol predný zub :( koren mi tam ostal mám ísť k zubárovi? Alebo som čítala že koren sa po čase vypudi sam budem rada za každú radu ďakujem

mima1991
1. feb 2022

ja osobne by som teda isla, ale ak nepojdes, daj aspon vediet ci vypudil :D

malinoismum
1. feb 2022

Šla by som, nečakala by som na preventívnu,.
Inak… A to si kde čítala, že sa “vypudí”??? 😅
Nebolo tam napísané aj to, že ti narastie nový? 😅😅😅

suet1994
1. feb 2022

Sám sa ti určite nevypudí 🤷🏽‍♀️Určite choď k zubárovi, než by si mala schytať nejaký zápal

lilyianka
1. feb 2022

Ja by som určite išla k zubárovi a nielen preto,ze ti tam ostal koreň,ale hlavne kvôli tomu,že by som sa išla poradiť ako nemať vpredu "dieru".

viestta
Odpoveď bola odstránená
a_alexandra_a
1. feb 2022

Vypadol ti predný zub a ty sa na modrom koníku potrebuješ radiť, či máš ísť k zubárovi? Okrem toho, že koreň ti odumrie a riziko zápalu je 100%, ako chceš chodiť medzi ľudí bez predného zubu? Ako chceš odkusovať? Preboha, ženy...

sojorez
1. feb 2022

K zubarovi, rtg, mozno bude sanca endodonticky osetrit/ vytiahnut korene a na to korunka... Usetrite za mostik alebo implantat.

bloger
1. feb 2022

Nie nič také sa nestane. Opuchneš v prvom rade. Telo si s tým neporadí. Okrem toho ti to môže poškodiť srdce, pľúca alebo iné vzdialené orgány.

cacianka
1. feb 2022

Zub sa ti zlomil, nevypadol

desore
1. feb 2022

@bloger Nemusi vobec opuchnut, ludia maju roky rokuce iba korene v ustach a hnilobny zapach. Oni si to neuvedomuju, okoliu je trapne povedat, ze smrdia.

bloger
1. feb 2022

@desore Môže mne to povedala zubárka.

lemra
1. feb 2022

Ak bude koreň v poriadku, môžu ti dat koreňový nadstavec a nemáš dieru

desore
1. feb 2022

@bloger Moze ale nemusi. 50:50. Mam zubara doma. 🙂

janka1011
1. feb 2022

Zub ti nevypadol, ale sa zlomil. Ostal ti koreň, ktorý ti sám od seba asi ťažko vylezie von. Hneď na druhý deň by som sedela u zubára a riešila, čo sa s tým dá robiť. O to viac, keď ide o predný zub. Možno sa na ten koreň dá ešte urobiť korunka a nebude to ani tak veľa stáť a ty nezostaneš bez zuba. Najhoršie čo môžeš spraviť je nerobiť nič.