icon

Vypuklina po odobratí tukového tkaniva

eliska1309
22. júl 2015

Ahojte zienkny. Potrebovala by som poradiť kde a na koho sa mám obrátiť. 18.5. 2015 som bola na chirurgickom zákroku pri ktorom mi odobrali tukové tkanivo spodpazusia na pravej strane. Dovtedy som tam mala dosť veľkú vypuklinu ktora nevypadala zrovna najkrajšie. No teraz to vyzerá este horšie. Ja viem že taká rána sa hojí aj rok no aj tak je to podľa mňa sfusovane zaslanie (a aj študentka medicíny mi to potvrdila).nemám sa kde na to informovať lebo v Bojnickej nemocnici si svoju prácu určite zastanu a moja obvodacka je prípad sám o sebe. Takže sa nemám na koho obrátiť. S prepáčením vyzerá to ako by som tam mala tretiu bradavku a aj na stojacej mašine by som si to lepšie zašila. Prikladám foto ako to teraz vypadá. Ďakujem za každú radu.

Vypuklina po odobratí tukového tkanivaVypuklina po odobratí tukového tkanivaVypuklina po odobratí tukového tkanivaVypuklina po odobratí tukového tkaniva
misscelaneous
22. júl 2015

som z NR, takze tvoju lokalitu nepoznam, no skus najst sukromnu jednodnovu chirurgiu, ked ssa chces vyhnut nemocnici tam by si nemala potrebovat ani vymenny listok, no zober si spravu z povodneho zakroku.

eliska1309
autor
22. júl 2015

Este som zabudla napísať že zhruba dva cm pod sitim to mám necitlive.

trgypadl
22. júl 2015

@eliska1309 ako sa ti rana hojila"??Ty si si to davla robit z estetickeho hladiska?

eliska1309
autor
22. júl 2015

Ked som bola so synom v martine na vyšetrení tak mi tam jedna doktorka povedala že si mysli že by mi to poisťovňa mohla hradiť ako nevydarený zákrok a že je to na plastiku ale že nevie isto. Hojilo sa to rychlo a podľa lekárov dobre. No ja som s tým išla hlavne preto lebo v tehotenstve som tam mala problém s mliečnu zlazou a nemohla som kojit a po pôrode som to mala tvrdé ako kameň a nepomáhali ani zabali a odsavanie. Ked som s tým behala tento rok po lekároch tak robili sono a tak sa to teraz ukazalo len ako tukovy vankusik a nie pridavná mliečna žľaza ako to nazval lekár. Že tá sa ukáže opäť len v tehotenstve alebo vôbec. Ale že by mohol tento zákrok pomôcť.

trgypadl
22. júl 2015

@eliska1309 bolo by dobre ist na konzultaciu k chirurgovi....ta rana a celkovo to nevyzera dobre...niekedy sa stava,ze sa jazvy hoja velmi zle tzv.keloidne jazvy

anti13
22. júl 2015

Treba sa poradiť s odborníkom, podla mňa sa sa to ešte vstrebe, mne brali zámienka tiež to bolo desivé ale teraz už ani neviem, kde som ich mala, držím palce podľa mňa treba počkať, ale to je iba môj názor

eliska1309
autor
22. júl 2015

Ked som sa na to pýtala na kontrole tak na mňa pozerali že čo chcem veď to sa bude hojit rok. Vyzeralo to presne tak isto ako teraz len to bolo cervensie. Kamarátka medicka vravela že mi tam mali robiť šitie take ako po cisárskom reze a nie takéto.

janinah
23. júl 2015

Môžeš ísť k hociktorému chirurgovi na Slovensku na konzultáciu a aj choď,možno aj k plastickému