icon

Vypuknutie choroby pri faktore V Leiden

20. okt 2025

Ahojte baby, prosím vás je tu niekto s faktorom V leiden a neskôr vypukla choroba? Ja o tomto faktore viem vyše 6 rokov že ju mám, doteraz žiadna liečba aj som sa pýtala mojej obvodnej či by netrebalo aspoň D-dimer pozrieť, že nie netreba. No v poslednej dobe ma bolia nohy, mám pocit ťažkých nôh, magnézium nič moc tak chcem to riešiť. Vypukla u vás choroba zrážanlivosti krvi alebo ju máte zatiaľ akože neaktívnu? Ak nie užívate niečo preventívne? Vďaka

minenkaa
20. okt 2025

@anonym_autor viem o tom skoro 30 rokov a neberiem nič ,okrem serapeptazy

autor
20. okt 2025
@minenkaa

@anonym_autor viem o tom skoro 30 rokov a neberiem nič ,okrem serapeptazy

@minenkaa takže ani nevieš v akom stave máš d-dimer?

minenkaa
20. okt 2025
@anonym_autor

@minenkaa takže ani nevieš v akom stave máš d-dimer?

@anonym_autor absolutne nič neriesim

petamich
20. okt 2025

Ale ake vypuknutie choroby myslis? V Leiden ma vplyv na zrazanlivost krvi a moze sposobovat komplikacie v niektorych zivotnych situaciach (tehotenstvo, operacia...), mas homozygot alebo heterozygot?

autor
20. okt 2025
@petamich

Ale ake vypuknutie choroby myslis? V Leiden ma vplyv na zrazanlivost krvi a moze sposobovat komplikacie v niektorych zivotnych situaciach (tehotenstvo, operacia...), mas homozygot alebo heterozygot?

@petamich no myslela som tak že mi nejaká choroba zrážanlivosti krvi vypukne. Obaja rodičia majú nejakú poruchu zrážanlivosti krvi, mama užíva warfarin a otec eliquis

petamich
20. okt 2025

No ty mas poruchu zrazanlivosti krvi ale asi to trochu zle chapes. Ziadna choroba ti nevypukne. V niektorych pripadoch ale moze V Leiden sposobit komplikacie napr. trombozu alebo problem s udrzanim tehotenstva. Je toho x ale je to skor akutne ako ze teraz budes chora. Dolezite je ci si hetero alebo homozygot. Spytaj sa pripadne rodicov, zrejme ti to budu vediet vysvetlit alebo lekarky este idealnejsie.

autor
20. okt 2025
@petamich

No ty mas poruchu zrazanlivosti krvi ale asi to trochu zle chapes. Ziadna choroba ti nevypukne. V niektorych pripadoch ale moze V Leiden sposobit komplikacie napr. trombozu alebo problem s udrzanim tehotenstva. Je toho x ale je to skor akutne ako ze teraz budes chora. Dolezite je ci si hetero alebo homozygot. Spytaj sa pripadne rodicov, zrejme ti to budu vediet vysvetlit alebo lekarky este idealnejsie.

@petamich no mám oboje, neviem ktoré je ktoré ale zo strany oboch rodičov

petamich
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemas oboje mas jedno bud si homozygot alebo heterozygot V Leiden

Myslis, ze mas po oboch rodicoch tak oboje?
Kazdopadne pises, ze mas nejake symptomy ako tazke nohy atd. ja by som sa radsej poradila s lekarkou. Mala ti vysvetlit poriadne co sledovat a na ake symptomy si dat pozor.

Kolko mas rokov, s rodicmi si to konzultovala? Kedze maju skusenost?

petamich
20. okt 2025

Ak si myslela, ze po oboch rodicoch, tak vtedy si homozygot a odporuca sa nejaka prevencia, kontrola 1x rocne (vratane odberu krvi a kontroly koagulatov), ak by si mala pred tym nejaky problem napr. trombozu, tak vtedy aj nasedenie nizkomolekularneho heparinu (napr. warfarin). Mamina mala nejaky problem, ked ho uziva?

Inak s tymto sa chodi hematologovi. Mas hematologa?

autor
20. okt 2025
@petamich

Ak si myslela, ze po oboch rodicoch, tak vtedy si homozygot a odporuca sa nejaka prevencia, kontrola 1x rocne (vratane odberu krvi a kontroly koagulatov), ak by si mala pred tym nejaky problem napr. trombozu, tak vtedy aj nasedenie nizkomolekularneho heparinu (napr. warfarin). Mamina mala nejaky problem, ked ho uziva?

Inak s tymto sa chodi hematologovi. Mas hematologa?

@petamich ano po oboch to mám, honozygot. Nie žiaden trombózu som nemala, len ten pocit ťažkých nôh mám. Nie nemám lebo to začínam až teraz riešiť kvôli tým bolestiam v nohe. Tak zajtra pôjdem k obvodnej a vybavím si hematologické. Ďakujem

petamich
20. okt 2025
@anonym_autor

@petamich ano po oboch to mám, honozygot. Nie žiaden trombózu som nemala, len ten pocit ťažkých nôh mám. Nie nemám lebo to začínam až teraz riešiť kvôli tým bolestiam v nohe. Tak zajtra pôjdem k obvodnej a vybavím si hematologické. Ďakujem

@anonym_autor drzim paste 🙂

cameellia
21. okt 2025

@anonym_autor ja mám V Leiden heterozygot, ale k tomu aj II protrombin heterozygot, moja matka ma to isté a pravidelne trombozy, 2x mala emboliu. Ja chodím raz ročne na kontrolu a preventívne užívam anopyrin (odporúčané lekárom). To isté ma aj matka mojej matky a tá nemala nikdy problém ani nič nebrala takže sa nemusíš báť, len to treba sledovať

mircalla
21. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Vobec tomu nerozumies. Ziadna choroba nevypukne. Rizikove su operacie a tehu ako pisu vyssie. Pocit tazkych noh. Treba to sledovat, ale nie choroba, ale urcity stav

autor
21. okt 2025
@cameellia

@anonym_autor ja mám V Leiden heterozygot, ale k tomu aj II protrombin heterozygot, moja matka ma to isté a pravidelne trombozy, 2x mala emboliu. Ja chodím raz ročne na kontrolu a preventívne užívam anopyrin (odporúčané lekárom). To isté ma aj matka mojej matky a tá nemala nikdy problém ani nič nebrala takže sa nemusíš báť, len to treba sledovať

@cameellia áno ďakujem, budem riešiť aby som "spala kľudnejšie"