icon

Vyrážky na čele

lilien239
13. jan 2021

prosim vas pred vianocnymi sviatkami sa mi vyhodilo celo, najskor trosku tak som to nerieisla ale pocas sviatkov to bolo viac tak som vylucila mastne jedlo a maso ze asi problem v traviacom trakte predaa sviatky vela nezdraveho mastneho... trosku to ustupilo no teraz znovu.Neviete co to moze byt? mame v rodine rakovinu HC myslite ze to moze byt nejaky priznak? nakolko celo sa spaja z traviacim traktom.kozna ma volno teraz.V komente pridam foto lebo tu mi nejde

lilien239
autor
13. jan 2021
miro1360
13. jan 2021

To je skôr alergia na niečo (treba vyšetriť).
Môže to byť prášok - ak si začala v zime nosiť čiapku.
Sprchový gél alebo agresívne mydlo - príliš časté drhnutie jemnej kože (alebo prehnané odmastňovanie), na takej pokožke neostáva prirodzená kožná mikroflóra a vyrobí sa ekzém.
V zime je bežne suchý vzduch a to tiež nerobí dobrotu.
A hromada iných príčin ... skús nejesť žiadne sladkosti zo 2 týždne čo sa udeje, alebo ak sa to bude len zhoršovať tak cesta ku kožnej.

lilien239
autor
13. jan 2021

@miro1360 ano koznej sa chystam hned ako bude ordinovat.Praveze ciapku moc nenosim,ani mydlo som nemenila.Sladke jem minimum.Skor som to pripisovala tomu mastnemu jedlu: vela masa sa jedlo cez sviatky,slaniny klobasky...ale aj ked som to vysadila trosku ustupilo a teraz znovu to zacervenalo vyrazik je viac a svrbi to trochu ale nie stale len obcas

miro1360
13. jan 2021

Je to nejaká forma ekzému alebo prejav histamínovej intolerancie. Dosť možné, že z tých slanin, klobás - lebo to nie je čisté mäso a vo vnútri sú rôzne skryté šmakulády. Plesňové syry konzumuješ?

lilien239
autor
13. jan 2021

@miro1360 ano aj plesnove syry lubim. ale tak to som ces sviatky jedla teraz uz ale dva tyzdne ani jendo z tohi a znovu sa to tak viac vysypalo.

bylkax
13. jan 2021

@lilien239 aj mne sa tak vhodia vyrážky, keď pojem kadečo. Neskúsila si trošku detoxikovať?...nejakými čajíkmi - harmanček, žihľava... Ja to vždy poriešim vnútornou očistou, mám doma vždy himalájsky čaj Triphala, aj keď len trochu pár dní. V každom prípade by som ti odporúčila aj zvonka potierať niečím. Ja mám vždy po ruke slezový krém, tea tree krém - značky Just sú veľmi účinné. Ak by si mala záujem pošlem ti viac info cez IP. 🙂

lilien239
autor
13. jan 2021

@bylkax skusala som detoxikacny caj a aj caj na precistenie creva a pecene plus som vyradila mastne veci vtedy to ustupilo skoro zmizlo po tyzdni na par dni a teraz zasa znovu.natierala som mastickami to trochu vyschlo ale nezmizlo.preto chcem skusit koznu ci to neni nejaka intolerancia alebo nieco ale ma dovolenku

miro1360
13. jan 2021

@lilien239 A čo pečené zemiaky - ako hranolky, čipsy, tyčinky a podobné spekance? Nemala si ich predtým?

lilien239
autor
Autor odpoveď zmazal
lilien239
autor
13. jan 2021

@miro1360 hranolky...nie ale tycinky ano tie si lubime pri telke pozobkavat.pripisujem to zatial nezdravej strave.asi tyzdenny dertox malo treba dlhsie.viete poradit co je dobre esre na detox criev? pocula som ze kefir, psylium,lanove semienka..

miro1360
13. jan 2021

@lilien239 Skús vynechať tyčinky lebo sú v podstate karcinogén, radšej varený posolený zemiak :D Najlepší detox je podľa mňa asi obyčajný jednodňový pôst. Ty sa skôr zameraj na zdravú stravu a nie detoxy, pretože na to aby správne fungovala imunita a nevyrábali sa alergie tak potrebuješ aby ti v črevách žili baktérie vyvážene (je ich tam asi 1000 druhov), ktoré budú podporovať reguláciu imunitného systému. Akonáhle niektorá baktéria prerastie tak sa to môže prejaviť napríklad tou dermatitídou alebo rôznymi inými zápalmi. Jediný spôsob ako podporiť tvorbu správnych baktérií (vyvážená mikroflóra) je zamerať sa na tú pestrú a zdravú stravu (ktorá je často menej chutná alebo náročná na prípravu). Vychovať si v črevách vyváženú mikroflóru môže trvať aj 6 mesiacov!! a zničiť sa to dá za dva týždne :D Základ je veľa varenej zeleniny (alebo pripravenej na pare) a pripravovať si jedlo doma bez škodlivých éčok (napr. e250 ktoré na jednej strane chráni potraviny, ale na druhej strane zabíja tie baktérie v črevách a spôsobuje nerovnováhy).

lilien239
autor
13. jan 2021

@miro1360 Dakujem velmi pekne,vyskusam ☺️