Vyrážky v okolí úst

kosatka123
31. okt 2023

Nevie niekto poradiť? V okolí úst, zväčša v spodnej časti na brade a pri kútikoch sa mi robia hlboké nazvem to vyrážky lebo neviem čo to je, neskor to svrbi a ide z toho len priehľadná vodička. Žiaden hnis. Neskor je okolie vyrazky cervene a straaasne dlho sa to hoji. Vacsinou ostava na mieste jazva.

domkakvet
31. okt 2023

@kosatka123 neviem co to je, ale skus nieco co skor vysusuje plet.

zuza265
31. okt 2023

Aj mne sa kde tu urobi v tej oblasti a ja mam vedomost (nemusi byt spravna), ze toto je hormonalne..

doriiis
31. okt 2023

Keď si večer umyvas tvár...najprv si umyjes zuby a potom tvár? Alebo naopak?

kosatka123
autor
31. okt 2023

@doriiis najprv si umyjem zuby

ajsha123
31. okt 2023

@kosatka123 mám pocit, ze podla opisu som mala podobné vyrážky. Dlho dlho som to liečila, nič nepomáhalo. Bola som na alergologii, alergia na kobalt 🤔 Dedukciou som prišla na to, že musím vyradiť zo stravy acidko (pila som ho denne)... Do týždňa po vysadení som mala čistú pleť. Vyslovene mi robilo problém to acidko, asi premyslený organizmus z toho.... Až v štyridsiatke mi bola potvrdená alergia na mlieko.

vanilkovazmrzka
31. okt 2023

Ja mavam toto iste, neskutocne ma to vytaca. Deje sa mi to iba obcas, bud na brade alebo na lici. Nedokazem to identifikovat, dobra rada od kozmeticky - nechytat nerypat - na to vobec nepomaha, praveze ked to necham, je to este horsie.

Najviac sa mi osvedcilo co najskor to prasknut a potriet alpou. Vsetky kozmeticke odbornicky by ma ubili sonickou spachtlou po hlave, ze alkohol nema co ist na plet, ale mne proste ziaden iny kozmeticky zazrak na to nepomoze tak rychlo, ako ten sadisticky zakrok a alpa 🤷‍♀️

vanilkovazmrzka
31. okt 2023

@doriiis a to ma aky suvis?

loliki
31. okt 2023

@kosatka123 Nie je to niečo ako herpes - na kútikoch? Viem, že môže byť aj na očiach. Možno môže byť aj na brade.

kosatka123
autor
1. nov 2023

@loliki mam taky pocit ze hej. Herpesin na to trochu pomaha. Mne to zacalo ked som bola tehotna s dcerkou. Dr mi na to dala len sirovu vodu a po par mesiacoch to ustalo. Neviem ci vdaka tej vode. Ku koncu tehotenstva a 13,5 mesiaca po porode som bola bez toho. Minuly mesiac som mala 1.x po takej dlhej dobe konecne MS. Presiel menzes a objavilo sa to.

doriiis
1. nov 2023

@vanilkovazmrzka .. .mnoho ľudí má takúto reakciu na fluorid,ktorý sa nachádza v zubnej paste.Pri čistení zubov sa vždy malinké kvapôčky zubnej pasty rozprsknu aj do okolia úst ( brada,kútiky,...). A ,,oplach " vodou nestačí.Preto sa odporúča najprv si umyť zuby až potom tvár nejakým prípravkom na tvár v rámci skin care rutiny ( mydlo,čistiaci gél,atď...)

vanilkovazmrzka
1. nov 2023

@doriiis dakujem, to som netusila. Ale aspon v mojom pripade to nedava zmysel, kedze zuby si umyvam kazdy den 2x a toto sa mi spravi mozno raz za 1-2 mesice a vzdy na rovnakych miestach 😩

loliki
1. nov 2023

@kosatka123 Doporučujem viac B vitamínu, niekedy je to prejav nedostatku asi Riboflavínu.