Červené fľaky pod nosom a v okolí úst v tehotenstve

meggy07
13. nov 2017

Dievčatá - tehuľky, máte niektorá "skúsenosť" s červenými fľakmi (vyrážkami) v okolí nosa, úst až brady v tehotenstve????
Neviem kedy presne sa mi to vyhodilo, rátam cca začiatkom 2. trimestra a mám to do dnes (31.tt) a neviem čo s tým :( Aj u kožnej som bola, ale nepomohlo.. Pamätám si, že som to mala aj pri prvom tehotenstve (pred 9. rokmi), ale nie tak moc a tak dlho.
Stretla ste sa s tým daktorá? A pomohlo Vám niečo na to?
Ďakujem za každý príspevok ;)

anetkatb
13. nov 2017

Ja som to mala, hlavne na začiatku tehu, možno od 2. mesiaca. U mňa to bolo sposobene hlavne stravou. Som zvyknutá na lahku zdravú stravu kde prevažuje ovocie a zelenina a minimum bielej múky či bieleho cukru. Niekedy okolo 6. týždňa na mňa prišlo "zrave obdobie", a to som vyhľadávala hlavne všetko nezdravé. O pár dní na to som sa v okolí nosa a pod ním vyhadzala a mala červené fľaky a vyrážky. Ja som to u lekára neriešila lebo som vedela že je to stravou. Teraz už našťastie zrave obdobie odznieva a pokožka sa mi pomaly dostáva do normálu. To je môj prípad, možno u teba to bude len zmenou hormónou, v tehotenstve sa toho v tele deje veľa. Taktiež sa môže zhoršiť kvalita vlasov či nechtov. Už to máš za pár tak vydrz, po pôrode sa telo dostane zase do normálu.

meggy07
autor
13. nov 2017

@anetkatb No aj ja to pripisujem hormónom, keďže pažravku ani nič podobné počas celého tehu nepociťujem.. a taktiež, ako pri prvom tehu, aj teraz mne len samé pozitíva, čo sa týka kvality vlasov, nechtov.. až na tú "oblasť nosa" ;) Ja len, že ak má niekto niečo (prípravok) na to účinné, uvítala by som to :D Vyzerám ako keby som mala takú fest dobrú dlhodobú nádchu :D :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre