Vysadenie Brintelixu a extrémna slabosť končatín
Ahojte druhý deň je čo som vysadil brintelix doktor povedal že sa môže naraz takze som vysadil maximálnu 20mg dávku naraz dnes trás slabosť pocit že odpadnem toto pociťujem od februára od kedy mi nesadli ani jedny ad môže to byt s toho tento trás slabosť končatín? Mám si dať aspoň neurol? Lebo úzkosti nemám ani nič podobne nasadené boli koli tetanickym záchvatom. Len ta slabosť je extrémna a potrebujem fungovať mám pocit že mi odpadnú ruky a ja za nimi mohlo toto celé obdobie pri užívaní sertralinu a týchto druhých ad spôsobovať tuto slabosť? Ďakujem za rady
Antidepresíva sa nikdy nevysadzaju naraz, nechápem,že toto doktor povie pacientovi 😮,vždy sa dávka znižuje a postupne pacient vysádza
Antidepresíva sa nikdy nevysadzaju naraz, nechápem,že toto doktor povie pacientovi 😮,vždy sa dávka znižuje a postupne pacient vysádza
@jaskolka obzvlast ked mal max davku, takze toto sa mi nechce ani verit ze jeden lekar dovoli.
Povedal mi že brintelix sa môže naraz
tak ale zavolaj mu ako sa citis. co on na to.
Ja sa tak cítim celkovo 5 mesiacov pri užívaní ad ale toto vysadenie má rozobralo
Všetky psychiatrické lieky treba vysádzať postupne
Zavolaj mu a opýtaj sa ako máš teraz postupovať.
Akoze vazne naraz. Mne dr pred 10 rokmi vysadzala dr iba 10 citalec po 1/4. Cize som nemala ziadne prejavy. Ale z akejkoľvek 20 naraz je dost zahul. Zavolaj mu, ze chces postupne vysadit a dlhodobo. Nie po 2 tyzdnoch. Spravidla plati kolko mesiacov si brala, tak polovicu toho by si mala postupne znizovat davky. Cize ak si brala rok, tak 6 mesiacov znizujes davku vzdy o 1/4. Aj kamoske tak znižoval zase iny dr.
Keď dám miesto toho teraz na pár dni neurol?
Vysadiť maximálnu dávku naraz je totálna hlúposť.. ..citujem z príbalového letáku Brintellix:
Prerušenie liečby
Možno zvážiť postupné znižovanie dávky s cieľom zabrániť výskytu príznakov z prerušenia liečby (pozri časť 4.8).
Daj si 10 mg a postupne znižovať pár dní brať 10, potom obden atď....
Ja už tie lieky nemám a ďalšie mi nepredpisal tak už nemám ako znižovať dneska štvrtý deň predvčerom neurol pomohol včera celkom dobre bolo a dnes má už hojdá ťažká hlava a taká jak dezorientácia plus únava asi dám zas 0,25 neurol

naraz maximalnu davku vysadit?????
nema sa postupne vysadzat?