Vysadenie liekov na tlak
Liečim sa na vysoký tlak ale posledné dni mám v tomto teple dosť nízky tlak.mozem vysadiť lieky?
@deti95060810 ja beriem štvrť tabletky ráno a štvrť na noc
@lucia851 tak potom menej ako 1/4 tabl.
@lucia851 to nie je až taký nízky ...ja som mala 85/55 ....
poslali ma rovno na schodisko, aby som vyšla z prízemia na 6 posch a toto zopakovala 3 krát... hneď mi bolo lepšie ...
popr. vypi 1 l vody....
@lucia851 minulé leto ma takto 3x zložilo k zemi,spravili mi EKG,odbery atď,lieky mám na činnosť srdca,na tlak nebrať pokiaľ skáče alebo je v norme až nízky.Odvtedy beriem iba na srdce.A prísne si teraz strážim pitný režim,každú hodinu si dám pohár vody,tlak je nižší,ale cítim sa dobre a žiadne závrate,mdloby,bolesti hlavy.Ale čo sa týka vysadenia liekov na tlak,vždy len po porade s lekárom.Uplne vysadiť zo dňa na den len tak haj buj nemôžeš.Telo je na to už zvyknute
Lieky na nízky tlak neexistuju. Ak ti tlak klesá po liekoch na vysoký tlak, treba kontaktovať lekára, zmenší dávku alebo zmení lieky.
Všeobecne zvyšuje tlak pohyb/šport, káva, slaná dieta. Treba dbať na správny pitný režim, cesnak myslím tlak znižuje a pozor aj magnezium znižuje tlak.
@lucia851 logicky, keď máš nízky tlak, tak ho netreba znižovať. Nemusíš si dať lieky, veľa pi a priebežne si meraj tlak, keď zas bude vysoký, tak si dáš lieky. V pondelok zavolaj dr a uisti sa.

radšej zníž dávku a uvidíš či tlak nebude stúpať... napr. ak berieš pol tabl. tak zober 1/4 tabl.