Vysadenie tehotenských vitamínov - stane sa niečo?
Ahojte, prosim vas stane sa niečo ak by som vysadila tehotenské vitamíny možno na mesiac-dva?
Skomplikovala sa nam situacia a je mi vela dat 20€ za lieky teraz... som v 7. Mesiaci, brala som ich od začiatku
v podstate..
Ja som ku koncu brala magnézium (kvôli tvrdnutiu brucha), železo (anémia) a kyselinu listovú pre tehotné. Ak si to kúpiš takto samostatne, tak ta to na dva mesiace vyjde do 10€ ☺️
Nikdy som žiadne tehotenské vitamíny neužívala. Narodilo sa mi zdravé dieťa
Jedla som ovocie, zeleninu, mäso, ryby, vajcia, pečivo, .... pestrú stravu a nie umeliny
@lenkakravcova naozaj? No to vyskusam lebo katastrofa kokos 9x20€ .ked si spocitas 180€ len za vitaminy ... 🤦♀️
Toto je zelezo+kys listová+Vít C
https://www.drmax.sk/edenpharma-zelezo-plus-kys...
Máš to za 6€ na mesiac. 🙂
A magnézium ti môže Dr predpísať (to do platíš asi 1-2€ na dvojmesacne balenie).
Femibion a podobne veci sú dosť predražené. Ja som si tiež po jednom balení z nich kupovala - ale brala som to tak raz za tri dni, pomedzi to len kys listovú, železo. Nemá to veľký zmysel jest každý deň keď máš normálnu stravu. 🙂 /syn mal 3kg/
brala som kyselinu listovu v prvom trimestri.. kamoska mi povedala, ze sa po nej rodia velke deti, tak som vysadila a drobcek je fakt drobcek 😍🙏🏻
Tiež som v 7. mesiaci a neberiem žiadne tehu vitamíny, len magnezko.
ja si kupujem vitaminy Ladeevita na cely jeden trimester za cca 25-30 €. Obsahuje vsetko, co dieta potrebuje - samozrejme nenahradza kvalitnu zdravu stravu. Dokonca mi vdaka nim uplne zmizlo aj kurie oko na nohe :D
@metuzalem no ja praveze toho ovocia a zeleniny moc nenajem... teda neviem ako ostatne zeny jedia ake množstvo a ako často ale ja naozaj mozno 4 krat do tyzdna nejake ovocie a zeleninu iba v polievke alebo ked robim nejaky spenat alebo nieco.. inak mi to až tak nešmakuje že by som si na ranajky nakrajala zeleninu 😏
samozrejme, neni problem, ked zena neberie vitaminy...ani nase mamy a stare mamy nic nebrali a sme tu... treba sa normalne stravovat, a ziadne extremy, ako liter koly denne a strava typu wifon :D
ja beriem len kys. listovú, neskôr asi magnézium, žiadne umelé vitamíny, to si dám skôr surovú zeleninu / ovocie.
Pýtala som na to viacerých lekárov a viac menej mi potvrdili, že je to len biznis, úplne ti stačí kys. listová a v prípade potreby železo a magnézium + pestrá strava
Ja tiež už neuzivam žiadne vitamíny ,1 trimester iba femibion 1 a odvtedy nič tiež doktorka povedala ze uz žiadne lieky ani vitamíny neuzivat treba viac zeleniny a ovocia jest
Tehotenské vitamíny nepotrebuješ vôbec. Radšej investuj do pestrej stravy s dostatkom zeleniny a ovocia, lebo zo stravy je vstrebateľnosť vitamínov vyššia než z tabletiek. Ak pestrú stravu máš, vitamíny berieš zbytočne a len produkuješ drahý moč, nič viac. Pred otehotnením a počas prvých týždňov tehotenstva je dôležité užívať kyselinu listovú, ale ty si už v siedmom mesiaci, takže to sa ťa netýka.
A čítam, že ovocia a zeleniny veľa nepoješ. Nuž, treba to zmeniť, lebo zanedbané stravovanie ti ani tie najdrahšie vitamíny nenahradia a nezachránia. Na toto sú štúdie.
Ja som nebrala ziadne a teda moc som toho nepojedla, kedze som pri vsetkych tehu vracala este aj na porodnici. Deti su v poriadku.