Vyšetrenie u psychiatra po zadržaní vodičáku za alkohol
Dobrý deň, zadržali mi vodičák za alkohol, idem na vyšetrenie k psychiatrovi. Ten bude brať moc na test alkoholu. Nemá niekto skúsenosti s týmto vyšetrením prosím? Ďakujem veľmi pekne
@tatiana92 prvý krát to počujem. nemám skúsenosť. Nepijem, keď viem že budem šoférovať. Keď bola príležitosť na alkohol, tak som nešoférovala. lebo... nie že ja by som niekomu ublížila ale niekto i mne môže... A tie následky...
Keď sa nad tým zamýšlam,,, fakt by mali každého poslať psychiatrovi ak požil alkohol.. Lebo sa hovorí: Si normálny? Opitý sadneš za volant??
Tam sa bude robit posudok ze ci je este niekedy mozne vodicak vratit. Historia pitia, dovody pitia, ci su uz nezvratne zmeny psychycke aj fyzicke, ci si sam pacient uvedomuje vaznost svojho alkoholizmu alebo ci ho bude popierat atd
Ak sa nafukalo 2 promile a viac bude sa podrobne skumat ko je mozne ze vobec nastupil do auta a nevalal sa davno niekde pod stolom, cize uz tam musi byt navyj
Laboratórium Medirex: Etylglukuronid je priamym metabolitom alkoholu vytvorený in vivo, ktorý vzniká spojením etanolu s kyselinou glukurónovou účinkom UDP-glukuronozyltransferázy. Etylglukuronid je v moči detegovaný približne do 96 hodín po poslednom požití alkoholu a zároveň je parameter s najdlhším biologickým polčasom. Neinterferuje s alkoholom vznikajúcim procesom fermentácie z prijatej potravy, preto je považovaný za špecifický biomarker pre potreby diagnostiky abstinencie. Výsledok testu etylglukuronidu >500 ng/ml je pozitívny a poukazuje na konzumáciu alkoholu v predchádzajúcich 72 - 96hod. ZS
@lenkasarka presneee, moja rec.
Hoď kameňom ten/tá, ktorý/é ste bez viny.
Hoď kameňom ten/tá, ktorý/é ste bez viny.
@matway v tomto konkrétnom pripade ja. Vodičák mám vyše 20 rokov a nikdy,opakujem nikdy nesadla za volant opitá,pripita a ani nič obdobne. každý kto si za volant sadne opitý si zaslúži aby ho chytili a potrestali skôr než niekoho zabije. Alkohol za volant jednoducho nepatrí. Nech sa každý ožiera koľko chce,ale nech nasada za volant.

@tatiana92 nemám s tým skúsenosť, ale som rada že ťa zadržali. Alkohol za volať nepatrí.