icon

Výsledky sona brucha

18. júl 2025

Bála som sa či nemôžem mať rakovinu pankreasu.
Ale podľa výsledkov to nieje vylúčené že???ked nebolo dobre všetko vidno?
Máte prosím skusenosti.

Výsledky sona brucha
procrastique
18. júl 2025

Šanca, že uvidí lekár na sonografií rakovinu pankreasu je dosť malá. Resp. keby ju uvidel, tak už si môžeš vykopávať pomaly hrob.

autor
18. júl 2025
@procrastique

Šanca, že uvidí lekár na sonografií rakovinu pankreasu je dosť malá. Resp. keby ju uvidel, tak už si môžeš vykopávať pomaly hrob.

@procrastique Dakujem veľmi pekne za takúto spravu.
Prajem krasny den aj vam

procrastique
18. júl 2025

Tým som chcela povedať, že poraď sa s lekárom, ktorý nález popísal alebo s inými špecializovanými lekármi na túto tematiku. Na internete rady nenájdeš, najmä oni to sono nevideli naživo, rovnako ani nepoznajú tvoje príznaky. Škoda energie pátrať na internete, na nete vždy vyjde, že už si v hrobe jednou nohou a je jedno, že sa jedná len o soplík z pravej nosnej dierky 🙂

anonym_7f8741
18. júl 2025
@anonym_autor

@procrastique Dakujem veľmi pekne za takúto spravu.
Prajem krasny den aj vam

@anonym_autor pidľa výsledku sona brucha vyzerajú orgány vrátane pankreasu ako primerane veľké, bez známok expanzie a bez zreteľných ložiskových zmien, čo sú dobré správy. Treba však vedieť, že sonografia nie je najcitlivejšia metóda na zachytenie nádorov pankreasu, hlavne ak sú malé alebo hlbšie uložené. Ak máš pretrvávajúce ťažkosti, lekár ti môže odporučiť CT alebo MRI brucha, ktoré sú na takéto veci presnejšie. Držím palce 💛

taktotedanie
18. júl 2025

Suhlasim s komentarmi vyssie
Avsak, na sone je mozne vidiet za idealnych podmienok, ze “nieco nieje v poriadku”, potom absolvuje pacient dalsie vysetrenia, u teba usg v podstate v poriadku

Poznala som pana, zdravy ziv styl, pohyb, idealne BMI, ziadne navyky tyou alkohol, fajcenie, ziadna zataz v rodine, obycajna preventivna prehliadka, krv+sono brucha- nakoniec sa roztocil kolotoc vysetreni, rakovina pankreasu v pociatocnom stadiu, liecba, operacia, mal prezitie cca 6rokov mal

autor
18. júl 2025
@taktotedanie

Suhlasim s komentarmi vyssie
Avsak, na sone je mozne vidiet za idealnych podmienok, ze “nieco nieje v poriadku”, potom absolvuje pacient dalsie vysetrenia, u teba usg v podstate v poriadku

Poznala som pana, zdravy ziv styl, pohyb, idealne BMI, ziadne navyky tyou alkohol, fajcenie, ziadna zataz v rodine, obycajna preventivna prehliadka, krv+sono brucha- nakoniec sa roztocil kolotoc vysetreni, rakovina pankreasu v pociatocnom stadiu, liecba, operacia, mal prezitie cca 6rokov mal

@taktotedanie Dakujem za povzbudivé správy.

mamina7070
18. júl 2025

vyries si ten meteorizmus z toho mozes mat bolesti, ten nalez je v poriadku, treba upravit stravu nejest nafukujuce potraviny a dat si kludne nieco z kvapiek co sa davaju na prdiky novorodencom
ak mas utkvele predstavy ze mas rakovinu pankreasu tak psycholog/psychiater

autor
18. júl 2025
@mamina7070

vyries si ten meteorizmus z toho mozes mat bolesti, ten nalez je v poriadku, treba upravit stravu nejest nafukujuce potraviny a dat si kludne nieco z kvapiek co sa davaju na prdiky novorodencom
ak mas utkvele predstavy ze mas rakovinu pankreasu tak psycholog/psychiater

@mamina7070 psychiater ?????

anonym_9c84d2
18. júl 2025

Pri rakovine pankreasu by si uz mala aj ine priznaky...ak mas tak necakaj.
treba ist na CT a dobry radiolog ti to dobre popise, je rozdiel ci ides k dajakemu niemandovi alebo napr do sv Alzbety kde sa s tym stretavaju denne...
Ani ti nejdem pisat odkial o tom viem.

anonym_4020e9
18. júl 2025

nepisala si tu uz s tou rakovinou pankreasu viackrat?

tanicka907
18. júl 2025
@anonym_4020e9

@anonym_4020e9 ja dufam, ze ano. lepsie jedna silna hypochondria ako tolko podozreni na rakovinu pankreasu....

balerina2025
18. júl 2025

@anonym_autor pankreas mas vb poriakdu aj ked cast je prekryta crevom.

mamina7070
18. júl 2025

vysledky zo sona mas ukazkove, jedine mas vela plynov z travenia (prdy) na to jedine uprava stravy a mozes napr kminovy caj alebo kvapky na prdy pre babetka

nemas dovod si mysliet ze mas rakovinu pankreasu ak si to napriek tomu myslis a riesis to v hlave tak v nej nieco nie je v poriadku a to by si mala riesit ak teda chces nieco riesit

balerina2025
18. júl 2025
@procrastique

@procrastique uplne suhlasim sono na Pankreas je uplne zanedbatrelne vysetrenie tam treba CR MRI a PET ct.

autor
18. júl 2025
@anonym_4020e9

@anonym_4020e9 prečo by som mala písať ?pisem to teraz po sone brucha. Keďže to tam je tak nejasne napísané že nieje vidno cele

balerina2025
18. júl 2025
@procrastique

@procrastique mas pravdu rakovina panrkeasu ide najryshlejsie zial :(

balerina2025
18. júl 2025

@anonym_autor ty si bola autorka zaprdena. nabuduce si daj nieco na odprdenie aby ti videli lepsie organy..espusimisan,
vysleodk mas uplne OK nic tam nevidim, takze asi by som ta nasmerovala skor k inemu lekarovi.
preco mas podozrenie na R pankreasu?

balerina2025
18. júl 2025
@mamina7070

vysledky zo sona mas ukazkove, jedine mas vela plynov z travenia (prdy) na to jedine uprava stravy a mozes napr kminovy caj alebo kvapky na prdy pre babetka

nemas dovod si mysliet ze mas rakovinu pankreasu ak si to napriek tomu myslis a riesis to v hlave tak v nej nieco nie je v poriadku a to by si mala riesit ak teda chces nieco riesit

@mamina7070 malokto ma take pekne sono, suhlasim. neviem co je pravdy moja lekarka tvrdi ze strasne vela ludi ma steatozu pecene.

taktotedanie
18. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie Dakujem za povzbudivé správy.

@anonym_autor no ano, povzbudive kedze u vas je to v poriadku zda sa

billy_jean
18. júl 2025

ideálne je CT vyšetrenie s kontrastom. Partner bol práve dnes. Tam už odporúčam aj brucho, aj malú panvu. Podľa USG ok, ak pretvavaju problemy, tak teda CT.

anonym_fc0e13
18. júl 2025
@billy_jean

ideálne je CT vyšetrenie s kontrastom. Partner bol práve dnes. Tam už odporúčam aj brucho, aj malú panvu. Podľa USG ok, ak pretvavaju problemy, tak teda CT.

@billy_jean len na zaklade plynatosti ju tazko poslu na CT.

simca06022011
18. júl 2025

ked mas problemy s meteorizmom, tak pred sonom treba espumisan tbl bravat... ostatne je tu uz popisane. v tych vysledkoch nic extra nie je.

billy_jean
18. júl 2025
@anonym_fc0e13

@billy_jean len na zaklade plynatosti ju tazko poslu na CT.

@anonym_fc0e13 ja ma plynnatosť a dosť veľkú a CT brucha s kontrastom bolo absolútne OK a všetko čo bolo treba bolo jasne čitateľné. Preto ma posielajú vždy na CT. USG má pri meteorizme minimálnu výpovednú hodnotu.

anonym_fc0e13
18. júl 2025
@billy_jean

@anonym_fc0e13 ja ma plynnatosť a dosť veľkú a CT brucha s kontrastom bolo absolútne OK a všetko čo bolo treba bolo jasne čitateľné. Preto ma posielajú vždy na CT. USG má pri meteorizme minimálnu výpovednú hodnotu.

@billy_jean ma suhlasim...a z coho ti zistili plynatost.

billy_jean
18. júl 2025
@anonym_fc0e13

@billy_jean ma suhlasim...a z coho ti zistili plynatost.

@anonym_fc0e13 nezistili, je to funkčná porucha u mňa už 20r.

anonym_fc0e13
18. júl 2025
@billy_jean

@anonym_fc0e13 nezistili, je to funkčná porucha u mňa už 20r.

@billy_jean lebo ja aj ked som mala nizku vahu, som mala brucho ako tehotna. vsetci sa vzdy smiali ze pojedle idem rodit.

balerina2025
22. júl 2025

@anonym_autor autorka ako si dopadla