Výsledky z cytológie

arhanta
7. dec 2011

ahojte.. mate niektora s tym skusenosti? Z cytologie mi vysla dvojka, aspon tak mi to sucho v telefone povedala sestricka a ked som sa jej spytala ze co to znamena, povedala ze to nic a ze o pol roka mam ist na kontrolu. Vie niekto poradit, ci je to zle alebo??

sisaha
7. dec 2011

@arhanta ahoj, ja mam tiez vzdy dvojku a ta sa povazuje za normalny nalez... Len neviem preco ti povedala sestra ze mas prist o pol roka, kedze sa zmenil zakon a poistovna preplaca cytologiu (ak vyjde 1,alebo 2) iba raz za tri roky...
http://lesk.cas.sk/clanok/7220/prekvapenie-u-gy...

alusha
7. dec 2011

@arhanta ako pise sisaha, je to normalny dobry nalez... mne to doktor vysvetlil, ze jednotku maju len mlade dievcata, ktore este pohlavne neziju... nemusis sa bat, ze ked mas dvojku, je to zle... aj ja som bola teraz na preventivke a prekvapilo ma, ze mi nerobil cyto, vraj uz len kazde dva roky, ked je normalny nalez a ziadne problemy...

alusha
7. dec 2011

@sisaha tak dokonca kazde tri roky, to je fakt dost dlha doba...

sisaha
7. dec 2011

@alusha je, ja si to prave preto hradim radsej sama.. Pretoze zdravie mas naozaj iba jedno...radsej kaslem na 15 eur, ale toto chcem mat podchytene..

pempusik
7. dec 2011

@alusha @arhanta mne to dokonca doki ani nepovedal v cislach, ale ze mam nejaky ten juvenilny hpv, ze to maju mlade dievcata. Prvy ster mi bral v januari, druhy v auguste. Aj som mu to pripomenula, ze nedavno mi bral stre a on ze nevadi,z e to mozeme pozriet aj tak. Vravel, ze to vyzera v poriadku, ale kazdy 3/4 rok si to mam nechat skontrolovat.

arhanta
autor
7. dec 2011

@sisaha
@alusha
@pempusik , ahojte kocky, tak ja neviem ako to je, mne ta sestra ako som uz pisala povedala, ze mi vysla dvojka a ked som sa spytala,ze co to znamena, povedala ze je to nic. Potom mi to nedalo, bala som sa a o par hodin som tam volala znova a pytala si doktora , ktory mi povedal, ze bohuzial sa nedalo zistit presne nic, lebo dvojka vraj znamena, ze tam nieco bolo co zabranilo zisteniu ci je vsetko ok, asi krv alebo nejaka ina ciastocka. Tak preto mam ist o pol roka znova na kontrolny cytoster, lebo ze tolko trva kym tkaniva dorastu a odporusil mi nejaku vodovu formu odberu, ze ten je presnejsi,stoji 20e,,
Tak teraz som z toho jelen..lebo vy tu pisete babenky , ze ked vide dvojka tak je to ok, o nic nejde a on mi povedal aby som prisla na dalsi cytoster v aprily.. ???

sisaha
7. dec 2011

@arhanta neviem, preco chce z teba páčiť peniaze...mne sa to nezdá.. Ja mam dvojku už hádam 10 rokov a to si dávam robiť cyto každý rok.. Keď som sa pýtala ja, tak mi doktorka povedala, ze jednotka a dvojka su normalne negativne nalezy.. Tak neviem, je to na tebe...ak si priplatis za vysetrenie a vyjde ti znova dvojka, tak potom ti čo povie? že už je to normalne??

alusha
7. dec 2011

@arhanta cyto si malo ok, ale mohla si tam mat nejaky zapal alebo nieco ine mohlo tam byt...

arhanta
autor
8. dec 2011

@sisaha
@alusha ahojte, no ja som vazne mimo z toho, aj jedna kocka tu mi napisala.. ze ak by sa jednalo len o dvojku ze by to bola mozno nejaka zapalova reakcia..ale na to by potrebovala vraj vediet presny vysledok cytosteru. Och boze, clovek je inak vystraseny ked nevie co ako..

sisaha
8. dec 2011

@arhanta urcite nemas byt z coho vystrasena, lebo ked si pozries tu tabulku tak uplne zle je to az od 4-ky.... Ja som sa tiez u doktorky na to informovala a povedala mi, ze je to normalny negativny nalez. Ak mas prilis velke obavy, tak chod aj v aprili a uvidis.

emogeon
8. dec 2011

aj aj som mala dvojku, to je uplne ok... mne gyndos vravel ze 1 malokedy byva

zuzu101
8. dec 2011

@arhanta ja som mala cinII a bola som na leep konizácii, skús zájsť za svojim lekárom.Mne sa to vlieklo od 2008, hneď nato som otehotnela a po pôrode mi nebral stery až keď mal malý rok a mala som dvojku a štyri mesiace nato mi urobili leepkuhttps://www.modrykonik.sk/forum/tema/da-sa-oteh... názov témy, ale veľa zaujimavosti nájdeš tam.

arhanta
autor
14. dec 2011

@sisaha
@emogeon
@zuzu101 no kocky, neviem sama.. uvidim.. nic ineho ako cakat mi nezostava.. Spravia druhy cytoster a uvidim.. nejako veselo to nevidimale co uz.. ked gyn. mi takto povedal.. Keby bol aspon povedal, ze dvojka je bezna pre zeny a nie ako jeho krasna hlavne optimisticka odpoved...

arhanta
autor
12. feb 2012

IIpapIII viete co to znamena,?

arhanta
autor
16. feb 2012

@alusha ahoj, vyssie si pisala ze aj tebe vychadzala dvojka.. prosim Ta nevies presnejsie popis?? mne vyslo II pap III ale nijako mi to moj gyn. nevysvetlil. tak neviem dakujem

dievca
16. feb 2012

je to podla lekara Papanicolaua,pap I je normalny nalez a pap ll su zapalove zmeny na krcku maternice,obycajne byva ked je vytok.Lekar to mal vysvetlit,aby si vedela o co sa jedna,obycajne sa ster opakuje,ked vyjde ll.

arhanta
autor
30. mar 2012

@dievca ahoj, dakujem za aspon nejake vysvetlenie. Mne nic nepovedal, len ze bohuzial sa nedalo nic zistit. Vraj mi vyslo Pap II-III tak neviem. Pocula som aj , ze II je normalny vysledok. len ci je tomu tak??