icon

Výsledok aspirácie cýst prsníka

stolverka
3. feb 2015

Poraďte prosím kto viete, vo výsledku sa píše:
"vo všetkých náteroch krvné elementy a skupiny diferencovaných epitelií s prejavmi onkocytárnej metaplázie". Nepíšte prosím, že mám ísť k dr., to viem. ďakujem

janinah
3. feb 2015

ale čo máme radiť?

stolverka
autor
4. feb 2015

@janinah pytam sa co to znamena.

misdan
4. feb 2015

@stolverka neskutocne ma irituje a hneva, ked zeny riesia taketo zaleztosti na MK miesto toho, aby sa opytali svojho doktora!! Ved pri vysledkoch cytologie, ked ti boli odovzdane, ti muselo byt vysvetlene a navrhnuty aj dalsi postup.
Malokedy tu dostanes ozaj odbornu pomoc, na to su lekari, a konkrene ten tvoj, co ta riesi. Navyse aj kebyze chcem poradit, bude to mat nulovy vyznam nakolko nepoznam tvoj vek a ostatny zdravotny stav, nevidela som tie tvoje cysty na sone.
Ale neda mi to, a nieco mozem vysvetlit: v natere z tvojho aspiratu, cize obsahu cysty su krvne elementy /krvinky, asi nahodou pri odbere a zakrvacani/ a urcite epitelie, cize bunky epitelu (epitel je vystelka), ktore su zmenene- t.z. ta metaplazia, je to zmena jedneho druhu epitelu na iny, moze sa udiat hocikde napr. v maternici, zaludku, creve, a je to nedobry znak, je to akysi predstupen alebo predzvest patologie.
Cize nalez je hranicny, keby som bola tvoj osetrujuci lekar, tak by som odporucala cystu/ cysty operacne odstranit, prip. este na potvrdenie spravit predtym MR prsnikov..ale ber to s rezervou vsetko, nakolko vela informacii si neposkytla.

stolverka
autor
4. feb 2015

@misdan napíšem ti do ip, dakujem za príspevok