Vysoký cholesterol
Ahojte baby, bola som na preventívke u obvodného lekára a z krvi mi zistil vysoký cholesterol. Bol zhrozený, že je tak vysoký (8,17) a chcel mi nasadiť hneď lieky. Ja som sa s ním dohodla, že to skúsime prvé upraviť stravou.
Aj keď ja nemám pociť, že by som jedla mastné veci.....bravčové a hovädzie mäso jem iba vynimočne...takisto vyprážané jedlá minimum.....
Poraďte mi, čo by som mala dodržiavať.
Váhu mám v pohode, niesom silná, ani štíhla ako prútik....tak normal 🙂
Ďakujem za každú radu
@ludmilik13 by ma zaujimalo, ze podla coho sa to rozlisuje, ze co je liek, co je doplnok a podobne.
@marty_4 Rozdiel je v tom, ako je to legislativnej oznacene. ono rozdiel je v podstate v tom, ze pri liekoch mas uvedene, ze sa ti vdaka nim polepsi, ze tam mas garantovany liecivy ucinok. pri doplnkoch sa to nemoze uvadzat, to ale na druhej strane neznamena, ze by to tiez nerobili 🙂
@gastanka32 cize len nejake nariadenia, nema to ziaden vplyv v podstate na to, ako co ucinkuje. tak je mi jasne, ze nemozem porovnavat antibiotika a vitaminy (velmi prehnany priklad). len mi toto tak napadlo, ze ako to vlastne je.
@ludmilik13 Ahoj, dakujem za odporucanie. Myslim si, ze nie je nutne, aby to bol nejaky "liek" po tom, co tu baby pisali, tak si myslim, ze ten Armolipid aby mohol byt v pohode. Pozerala som si to aj na pilulke, aj na inych strankach a pozdava sa mi to aj podla reakcii. Akoze pisali, ze asi treba uzivat dlhodobo, aby sa prejavil nejaky ucinok, ale docitala som sa aj to, ze aspon tri mesiace ho treba uzivat, takze to mi pride take prirodzene, ze nie hned na druhy den sa budu diat zazraky.
@marty_4 Presne nejake odborne veci ti neviem povedat, len tolko, co som sa docitala a dopocula 🙂
@zuzzuzi909 tak ono ten ucinok sa zacne prejavovat aj skor, ale tak sa to uvadza, ze po troch mesiacoch su uz tie zmeny ozaj meratelne a badatelne. samozrejme to, ako dlho co treba uzivat, to urci lekar.
@ludmilik13 Jasnee, vsak to su take lieky, ze to nestaci uzivat tyzden a ze sa vsetko vrati do normalu. Pekne postupne. Plus aj strava vie spravit velmi vela.
@bublinka1426 ja mam 5,61 bolo v októbri a január 5,76..dr hneď odporučil lieky.. mastné vyprážané nejem,to doma ani nevaríme.najprv obmedzim sladkosti a pokiaľ to je nevyhnutné,lieky brať nechcem.Ked som si prečítala než.účinky,tak to radšej nebudem nič jesť..ty berieš lieky?
Ty mas 5.7 a uz chcel dat lieky? Pekny biznis , asi ma z toho provizie. Ja mam 5.7 a nikdy nic nepovedal doktor. Len to neber lebo ak si zatial zdrava skoncis chora z tych tabletiek.
@katulienkax tiež si myslim..a to mi to dal rovno 20 mg, začína sa vraj od 10 mg lieku Atoris..
Nevybrala som ich,recept už prepadol.
Je možné že som deň predtým veľa sladkého pojedla.skusim najprv obmedziť sladké pred ďalšim odberom v apríli,a objednala som si pestrec.

@zuzzuzi909 ahoj, ak hladas nieco ucinne na vysoky cholesterol, tak ja som aj predtym spominala, ze dobre zabera armolipid. kludne vyskusaj, je to skor ako taky vyzivovy doplnok, nie liek v pravom slova zmysle 🙂