icon

Vysoký spodný tlak

bobana297
9. nov 2021

Ahojte. Kedze nemam fb popytam sa tu. Mamina ma 50 rokov. Posledny tyzden mava tlak hlavne vecer, okolo 150/95, vzdy ten spodny jej vybehne aj na 105. Uz dva razy ju brala zachranka v noci. Busenie srdca atd. Dali jej pod jazyk a infuzie a este viac sa jej zvysil. Dali jej lexaurin, ten si da, ked ma naozaj okolo105 spodny, ale nechce si ho moc davat, kedze je to dost navykove. Nemate niekto s tym skusenost, alebo ako to znizit aj prirodzenejsie, kedze si ani lekar nevie dat rady s tym? Dakujem

janinah
9. nov 2021

Lekar zo záchranky len zvláda akútnu situáciu,mama potrebuje prekonzultovať liečbu so svojim internistom.

macilaci
9. nov 2021

@bobana297 a u kardiológia, internista nebola? Ja som mala pred rokom presne takto aj vyššie. Odvtedy beriem Ekilog ráno nakolko tep mam ráno aj 120😔. Potom cez deň sa to upraví ale niekedy večer si ešte musím dať min. Magnerot. A Hlavne sa Ukludnit, nestresovat 🙂. Aj teraz mám práve v kľude tep 94😥.

jana_eyre_2
9. nov 2021

Ja som mávala vysoky spodný, plus tachykardia.. najprv mi všeobecná urobila ekg a nasadila nebilet 1x rano.. potom ma poslala na holter, kde zistili že v noci keď spím, mám tlak okolo 140/110.. keď videla výsledky pridala ešte jeden liek na večer norvasc pol tabletky a odvtedy mi je omnoho, omnoho lepšie.. takže nie len volať zachranku, ale normálne riešiť s lekármi..

Ja mám 37rokov, moji rodičia obaja ako mladí ľudia dostali mozgovú porážku zrejme z vysokého tlaku, ktorý možno neliecili dostatočne ktovie, bola som mala a mladá na to aby som o tom vedela viac.. avšak si myslím že vysoký tlak nie je sranda a radšej brať lieky a byť ok ako skúšať len niečo prírodné a nedozit sa 50tky..

A doplním, tiež beriem aj magnerot.. aj na stres aj na tlak je to fajn..

neson123
9. nov 2021

@jana_eyre_2 a ake lieky beries na tlak?

jana_eyre_2
9. nov 2021

@neson123 napísala som tam - nebilet ráno a norvasc večer..

bobana297
autor
9. nov 2021

@neson123 dala jej lekarka ale neviem ake, ale su v riti z toho, ze aj tie jej este viac zvysili

koniarova
9. nov 2021

@bobana297 veď hneď zajtra smer Dr. Musí ju nastaviť na liečbu a skúsiť iné vhodné. Ako dlho ich už berie?

jana_eyre_2
9. nov 2021

@bobana297 a ako dlho ma taký tlak? Meriava si ho ráno a večer? Bola na holteri, EKG?

marca12
9. nov 2021

@bobana297 s liekmi na tlak je to tak,ze bud ti sadnu alebo musis vyskusat viacero liekov a rozne davkovanie. To by mala konzultovat s lekarom. Moja mama vyskusala niekolko druhov,kym jej sadli tie spravne.

lagunka0000
10. nov 2021

presne, mne až 4x vystriedali lieky na tlak, kým mi tieto posledné zabrali, tiež ale užívam magnosolv a kaldyum. A ešte otázočka, nie je mamina pomaly v prechode? Vtedy blbne tlak z hormónov tak ako aj mne

bobana297
autor
10. nov 2021

@lagunka0000 je uz skoro 2 roky je to hapruje

lagunka0000
10. nov 2021

@bobana297 no mne zatiaľ rok takto blbne ms, už nech to prestane lezie mi to na nervy