icon

Vysoký tlak

natalia1997
15. okt 2022

Dobré ráno. Idem si po rady. Mám viac ako 100kg,a liečim sa na vysoký tlak. Na tlak užívam nebilet. (1-0-0). Od včera večera mám tlak 140/70/85 cca.. večer som si dala pol nebiletu,teda keď som mala 140 tlak. Dnes ráno zasa nebilet,ale už celý,a tlak som mala aj tak 140. Tak užívam každé ráno. Dala som si magnezium,a tlak že 104. Urobila som si aj čaj na tlak. Neviem ako riešiť ďalej,či ísť na pohotovosť,alebo ísť pondelok na interné. Nechcem počuť správy typu treba schudnúť. Viem o tom,a som si toho vedomá. Len chcem vedieť ako ste to riešili,ak bol niekto v podobnej situácií. Ďakujem

trgypadl
15. okt 2022

Systola vobec nie je az taka vysoka aby bolo treba navštíviť pohootovost, hlavne ak si hypertonicka. Po uziti si nechaj hodku pauzu a potom meraj v klude, dôležitá je diastola ta je v norme, meraj si tlak 3x denne, zapisuj... Potom, ked tak kontaktuj internistu, drz sa

natalia1997
autor
15. okt 2022

@natalia1997 na koľko dva dni po sebe som mala energetický nápoj,tak neviem čo si mám myslieť. Mám strach

bublinka1426
15. okt 2022

@natalia1997 ten uz nikdy nepi . to je zabijak. hlavne pri tlakaroch a srdciaroch.

trgypadl
15. okt 2022

@natalia1997 energetak urcite nepi, 🤦‍♀️hlavne ak sa liecis na vysoky krvny tlak

nelca84
15. okt 2022

@natalia1997 takze ty sa liecis na vysoky krvny tlak, napriek tomu pijes energetaky a potom chces ist s tym tlakom na pohotovost? 🤦‍♀️ bud si tu robis prcu alebo to nie je tvoja jedina diagnoza 🤷‍♀️

jana_eyre_2
15. okt 2022

Aj ja mám vysoký kr.tlak vďaka genetike.. nebilet tiež užívam ráno, ale do večera veru neudržal tlak v norme, tak mi doktorka pridala večer novarsc, lebo holter odhalil že najvyšší tlak som mávala.v spánku.. (moji rodičia mali obaja v mladom veku mozgové porážky) odkedy mám tieto dva lieky a
brávam ich pravidelne tlak mám ukážkový a je mi aj lepšie.. aj naďalej bravam magnerot, aj kvôli psych.pohode.. ak je ti horšie, môžeš si dať aj vyššiu dávku magnézia a cez týždeň zbehni k svojej obvodnej, ona rozhodne čo ďalej.. pohotovosť nemusíš riešiť pokiaľ ti nie je vyslovene zle, tam sa chodí so stavom keď si nevieš rady.. buď v kľude, vyloz si nohy, oddychuj, čítaj a žiadne energetaky.. to určite nikdy nepi pri VK.. stravuj sa zdravo, rob si dlhé prechádzky a skús sa nestresovat..

loginexistuje
15. okt 2022

nemas aj psychiatricku dignozu ? tlak nemas vobec vysoky a uz vobec nie ak si pila energetaky skor popracuj na psychike
ten tlak neni ani na navstevu lekara a uz vobec nie na pohotovost

evinku
15. okt 2022

@natalia1997 ahoj... Ja som tiež mávala tlak 140/80 a dr. sa smial, že je to normálny tlak... Ale pre. Mňa, čo som mávala stále nízky, bol aj Klasické 120/80 zabijak... Tak som tlačila na dr. A po robila vyšetrenia... Tiez som bola par krát na pohotovosti.. Ale trvala na svojom... A dobre som robila... Internista mi vzal krv, a vyšetril on svoje je Hodnoty...a poviem ti, nastavil liečbu, za ktorú som mu vďačná... Beriem lieky ráno a večer a mam pre prípad aj pomocný liek... Takže za mňa určite smer internista, daj si predpísať holter a trvaj na vyšetreniach.. Ako nap. Sono brúsnych ciev, kardiológ a podobne...
Držím palce 🤞
Pi magnézium, ale vody, kľud.

mmoonna
15. okt 2022

S tlakom 140/80 chces ísť na pohotovosť ? Si robíš srandu? Pre hypertonikov je to dobrý tlak.

evinku
25. feb 2025

@mmoonna pokiaľ si nezažila také tlaky v hlave ako ja, tak žiaľ nevieš posúdiť, že aj taky banálny tlak ti môže robiť v bežnom živote problémy a obmedzenia...

Ja mala celý život tlak 100/65, občas aj menej ....takze pre mňa tie hotnoty zvýšenia boli zle znášatelne

dota6
6. jún 2025
@evinku

@mmoonna pokiaľ si nezažila také tlaky v hlave ako ja, tak žiaľ nevieš posúdiť, že aj taky banálny tlak ti môže robiť v bežnom živote problémy a obmedzenia...

Ja mala celý život tlak 100/65, občas aj menej ....takze pre mňa tie hotnoty zvýšenia boli zle znášatelne

@evinku znova oživujem túto tému. Včera mi tak vyskočil tlak 140 a viac a úplne ma to odrovnalo. Pre mňa je normálny tlak nízky, nikdy som nič také nezažila. Ako ste prekonali ten čas kým ste navštívili lekára? Momentálne si dávam magnézium, ale dnes znova vyskočil ten tlak. Užívate stále lieky na tlak?

evinku
6. jún 2025
@dota6

@evinku znova oživujem túto tému. Včera mi tak vyskočil tlak 140 a viac a úplne ma to odrovnalo. Pre mňa je normálny tlak nízky, nikdy som nič také nezažila. Ako ste prekonali ten čas kým ste navštívili lekára? Momentálne si dávam magnézium, ale dnes znova vyskočil ten tlak. Užívate stále lieky na tlak?

@dota6 ahoj... Pre mňa to bol čas, ktorý som čakala na dr. A výsledky hrozný.. Ale obvodný ti môže tiež predpísať liek na tlak a potom sa rieši internista a holtet... Ú mňa je super tlak 110/70a menej... Keďže mne vybehol tlak na 140 tak už mi hlava trpla a mala v nej tlaky... Veľa krát bola u mňa aj sanitka kde mi dávali magnezium do žili a na uvoľnenie svalstva ci na ukludnenie, alebo ma brali zo sebou.. Ale až keď nasadil internista lieky a cca týždeň dva keď začali zaberať tak bola u mňa úľava a beriem ich doteraz... Ale určite mi pomáha silné magnezium ( mognosolv - je len na predpis) a keď som bola ako keby v kŕčoch, tak quajacuran tbl... Veľa piť vody...

dota6
6. jún 2025
@evinku

@dota6 ahoj... Pre mňa to bol čas, ktorý som čakala na dr. A výsledky hrozný.. Ale obvodný ti môže tiež predpísať liek na tlak a potom sa rieši internista a holtet... Ú mňa je super tlak 110/70a menej... Keďže mne vybehol tlak na 140 tak už mi hlava trpla a mala v nej tlaky... Veľa krát bola u mňa aj sanitka kde mi dávali magnezium do žili a na uvoľnenie svalstva ci na ukludnenie, alebo ma brali zo sebou.. Ale až keď nasadil internista lieky a cca týždeň dva keď začali zaberať tak bola u mňa úľava a beriem ich doteraz... Ale určite mi pomáha silné magnezium ( mognosolv - je len na predpis) a keď som bola ako keby v kŕčoch, tak quajacuran tbl... Veľa piť vody...

@evinku ďakujem za odpoveď. Asi aj pre mňa to bude hrozné. Lebo ten stav pre nás nízko tlakových ľudí je neznesiteľný. Pritom sa snažím udržiavať sa v pohode. Nemám obezitu, stravujem sa zdravo. Beriem posledné asi 4 mesiace antikoncepciu. Uvažujem, že to môže byť jedna z príčin toho tlaku. Som rada, že vám lieky pomohli, je to veľmi pozitívna správa. 😇

evinku
6. jún 2025
@dota6

@evinku ďakujem za odpoveď. Asi aj pre mňa to bude hrozné. Lebo ten stav pre nás nízko tlakových ľudí je neznesiteľný. Pritom sa snažím udržiavať sa v pohode. Nemám obezitu, stravujem sa zdravo. Beriem posledné asi 4 mesiace antikoncepciu. Uvažujem, že to môže byť jedna z príčin toho tlaku. Som rada, že vám lieky pomohli, je to veľmi pozitívna správa. 😇

@dota6 ďakujem krásne za spätnú väzbu... Určite to treba riešiť... Tlak nieje sranda... Obmedzuje to aj fungovanie... Co nieje nič príjemné... Treba to riešiť s obvodným dr.... Nech pošle ďalej... Ja som bola u internistu, ten nasadil holtrt na 24h,tiez sono brucha a u kardiológa... Internista odoberie špeciálne kŕč ktorá výsledky prídu cca o 3 týždne a ta presne podľa rozboru určí aký druh lieku by bol vhodný... Mne sadol liek hneď a som rada, že som sa nedala u obvodného odbiť s tým, že to nieje vysoký tlak... Ja sa poznám najlepšie a vedela som ze pre mňa je to vysoký tlak.. Netreba sa vzdať a ísť si za svojim aby sme sa cítili lepšie... Držím palce, nech sa čím skôr dopatrate k liečbe ( u nás je aj vysoký tlak vrodený)
Určite som Vám k dispozícií ak budete chcieť... 🌹