Vysunutá platnička
Ahojte zienky,prave ma prepustaju z nemocnice,kde som bola od soboty-nalez na mr ukazal poskodenie platnicky.Vybrala som kolko sa dalo infuzii,avsak bolesti mam stale,rano som sa nemohla ani postavit poriadne,ani si nesadnem.Poradte mi prosim,co doma,ci len fakt lezat,polohovat sa,alebo hybat sa?Pokial mi ucinkuje Tramal,som relativne v pohode.ako odzneje,vraciam sa stale spät a spät😔
Ako prvé najist fyzioterapeuta, ktorý precvicuje SM systém. Dohodni si termín čím skôr a začni rehabilitovat. Nič iné ti nepomôže. Lieky ti to nevyliecia ale poctivé cvičenie pod dohladom a budeš ako nová.
@harley1205 mne predpisali Zaldiar,no na taketo bolesti neviem ci mi vobec zaberie😔doma este 5r chlapec,ADHD,ja neviem ako budem fungovat
muz ma ketonal a ten mu zabera az privelmi 😀
Ja som takto bola vo februári, akurát lieky na bolesť som fakt nemohla brať, lebo mám dve deti a som s nimi sama. Vybrala som rehabilitácie predpísané lekárom, ktoré trošku pomohli, ale zas potom len lieky. Našla som si fyzioterapeuta a mesiace už chodím len k nemu, bez liekov a v podstate už aj bez bolesti. Je to dlhá cesta, ale pokým budeš pravidelne cvičiť, tak sa ti vráti kvalita života.
pýtaj sa na ozón, či by bol pre teba vhodný
Ak ja odporúčam SM system👍👍👍
@autor cvičiť, cvičiť a cvičiť. Ja som kvôli platničke ochrnula na nohu a o bolesti nejdem ani hovoriť..... prejsť 10 metrov bolo s plačom. Zaplatila som si fyzioterapeuta ktorý chodil ku mne domov, pretože som bola prakticky ležiaca. A on ma dal dokopy, fungujem úplne normálne. Ale cvičiť kobričku musím každý deň, to je pri platnickach priam povinnosť
Ležať a nehybat sa bolo pre mňa to najhoršie. Mne pomohlo cvičiť a cvičiť. Dobrý fyzioterapeut, ktorý ťa naučí ako máš doma správne cvičiť+ som chodila na SM systém a ešte aj bicykel. Pokiaľ počasie dovolí vonku a v zime stacionárny.
mam ten istý nalez....odporucam cvicit SM-system....ale musi ta to naucit odbornik....naozaj to pomaha....
smer obvodak da ti papier na rehabilitaciu a cvicit, hlavne sm system denne. ak je len vysunuta zasunie sa spat. je to proces par mesiacov cvičenia. ak je prasknuta smer neurochirurg ktory zhodnoti stav a dalsiu liecbu
Ja tu upozornim, ze SM system nie je vhodny pri kazdej diagnoze. V ziadnom pripade necvicit z videy na socialnych sietach. Ak uz SM system, tak vylucne pod dohladom vyskoleneho fyzioterapeuta.
Aplikovať suché teplo. V žiadnom prípade neležať na bruchu a dobrý masér a rehabilitácie. Nerobiť rotačné pohyby, neumývať si vlasy nad vaňou v predklone.....
@kacena4 mne tam v sprave pise "protruzia disku deformuje ...,nalieha na odstupujuci nervovy koren...5.5mm,ale sialene to stale boli,ja sa bojim ze sa rano nepostavim😔
ak vas prasknutu platnicku smer neurochirurg poznám tu bolest... mam po operacii a bolesti takmer žiadne. miniinvazivny zásah a robi to divi
@kacena4 ona nema extruziu, ma protruziu. Co znamena, ze zatial nema poruseny vonkajsi obal a vnutro jej nevyteka a netlaci na nervy. Zatial ma len utlak tym vysunutim na nervy, ale jadro platnicky nevyteka. Ta protruzia co ma autorka otazky je 1. stupen.
Autorka - ja som mala pred 6 rokmi extruziu, mam uz nenavratne poskodene nervy a viem, ze mne sa ten stav uz nikdy neobnovi tak, ako bol predtym. Mne vytieklo jadro platnicky a tlacilo na nervy, ktore mam od toho poskodene. Vystrelovala mi sustavna bolest a krc do lavej nohy. Ja cvicim neustale, zdravy chrbat, s fitloptou, 6 rokov som SM system cvicila. Jednoducho ked polavis, bolest sa znova vrati.
@muchotrafka298 tu bolest kt.vystreluje do lavej nohy,smerom az do lytka mam uz vyse tyzdna a nezmiernuje sa to😕budem sa snazit poctivo cvicit ten sm system,dufam ze mi to pomoze aspon trocha,lebo toto co som zazila,by som uz 2.krat nechcela😕
Tebe to tam "vystreluje:" ta bolest preto, lebo mas tu platnicku vysunutu a tlaci ti na nervy. Tie sa prejavuju takto. SM system nie je zazrak, to necakaj.Treba ho cvicit pod dozorom fyzioterapeuta, ktory ta cviky nielen nauci, ale bude aj dbat na ich spravne dodrziavanie. Ono to casom ako keby odznie, len ty vies, ze to je len docasne. Nesmies dvihat tazke veci, rotacne cviky absolutne tabu, tak isto sa budes musiet naucit spravne vstavat z postele, dvihat nejake veci zo zeme a pod. Niekomu pomahaju aj ozonove injekcie, to je ale doporucene len do posunu myslim maximalne 7 mm.
@aurora33 žiadny doktor. Muž mal vysunutu platničku tiež pred rokmi a jemu vtedy bajk veľmi pomáhal, takže som to skúsila aj ja a tiež mozem povedať, že keď nerobím nič, teda aktuálne necvicim ale chodím aspoň na ten stacionárny tak sa cítim fajn. Akonáhle prestanem, hneď cítim, že ma ťahá noha... Ale keď už je ozaj zle, treba hlavne poctivo cvičiť.

Moj muz ma prasknute tri platnicky v oblasti krížov, bol v nemocke, vybral co mal, tri mesiace ma teraz rehabilitacie ale okrem toho nic, len par cvikov na doma ma ale stale len lieky