Vysunuté platničky a ID
Ahojte baby tie ktoré máte ID na chrbticu tak koľko CM máte vysunutych a schválili vám ID ? Ja už som na ID z inej diagnózy , pôjdem na kontrolnú komisiu tak či má vôbec význam nosiť tie papiere z nemocnice a od neurochirurga ten sa vyjadril že mám nárok ale zaujímajú ma reálne skúsenosti. ďakujem
@diaszoky nie v mojom prípade operácia nieje možná napísal mi to aj do papierov ...
nam neschvalili !!!
@bublinka1426 a kolko si mala mm vysunutych ?
nie ja partner a muism pozriet papiere
Mala som vysunuté 3 platničky, opraviť mohli len jednu, vysunuté mám 13mm, nikto mi ani len čiastočný nenavrhol.
Papiere zober, ale moja mama bojovala o každý bod aj tak jej schválili nizky
@diaszoky ani mne nikto neponúkol liečenie a tiež mám 11 mm
@martul mne navrhli ale preto že sa to nedá riešiť operačne
A znamy povedal zas ze jemu id schwalili a to nemal
Ani operaciu
mala som tieim 16-21mm zoperovali ma lebo mi prasknuta tlacila na miechu a necitila som nohu. na liecenie narok mas na B skupinu cez neurologachodim pravidelne tak ako na rehabilitacie. nie kazdy si to moze divolit je to cca 1000-1500€ zalezitost. po operacii mam ID 45% ale len mi zmenili z tazkej astmy na poopetacny stav chrbtice
vysinuta nie je na ID ale na dennodenne cvičenie dcera mala 11mm a po 3r cvicenia sm systemu sa to upravilo
@diaszoky co je na smiech? Ze poziadas o liecenie? Co ti ma prist pozyvaci list z Bruselu? Nie kazdy ma o to zaujem. Povies svojmu lekarovi a vypise ti navrh. Trva to 10 minut. Musis vsak chodit pravidelne na kontroly a Rhb.
@stanulienkat to aj chodim
Ja mám už extruziu L5/S1, ale cvičením som to rozchodila. Mám dvoch kamarátov, jeden má tiež extruziu, druhý vysunutie a obaja majú polovičný ID.
@toskanka nemusi sa s tym ist na operaciu. Mne sa to cvicenim stiahlo a zhojilo. Na ID som nemala narok ani nahodou. Na tieto ochorenie je dôležité cvičiť a disciplína.
@stanulienkat Aj ja som ten prípad, že som na operáciu nemusela, ale poznám ľudí, ktorí zial museli, úlomok bol v takej pozícii, že sa musel chirurgicky odstrániť.
@toskanka ak ulomky su. Nemusia byt. Moze byt len prasknuta a vytecena.
@stanulienkat Áno, to bol aj môj prípad.
Ak už máš ID tak si pozri v zákone na koľko % je ohodnotená diagnóza s platničkami. Ci je to viac % ako máš teraz. Pripadne sa dajú % navýšiť o max 10% za ostatné diagnózy, ak más ID iba na jednu.
@kvetka22 ...ďakujem to má nenapadlo práve som pozrela a je tam 10 až 20 percent

Bola si na operaciu s tym ci nie?