icon

Vysunuté platničky a ID

29. júl 2023

Ahojte baby tie ktoré máte ID na chrbticu tak koľko CM máte vysunutych a schválili vám ID ? Ja už som na ID z inej diagnózy , pôjdem na kontrolnú komisiu tak či má vôbec význam nosiť tie papiere z nemocnice a od neurochirurga ten sa vyjadril že mám nárok ale zaujímajú ma reálne skúsenosti. ďakujem

Strana
z2
diaszoky
29. júl 2023

Bola si na operaciu s tym ci nie?

autor
29. júl 2023

@diaszoky nie v mojom prípade operácia nieje možná napísal mi to aj do papierov ...

bublinka1426
29. júl 2023

nam neschvalili !!!

autor
29. júl 2023

@bublinka1426 a kolko si mala mm vysunutych ?

bublinka1426
29. júl 2023

nie ja partner a muism pozriet papiere

martul
29. júl 2023

Mala som vysunuté 3 platničky, opraviť mohli len jednu, vysunuté mám 13mm, nikto mi ani len čiastočný nenavrhol.

luccija
29. júl 2023

Papiere zober, ale moja mama bojovala o každý bod aj tak jej schválili nizky

diaszoky
29. júl 2023

@martul presne ja mam 11mm od 22 rokov neschopnost stupat na nohu rok a v zivote ani len liecenie hajzlici

autor
29. júl 2023

@diaszoky ani mne nikto neponúkol liečenie a tiež mám 11 mm

autor
29. júl 2023

@martul mne navrhli ale preto že sa to nedá riešiť operačne

gemerka17
29. júl 2023

@diaszoky na liečenie sa musíš sama pýtať. Máš na to nárok, len treba prejaviť zaujem. Nikto ti nič len tak nenaserviruje popod nos.

diaszoky
29. júl 2023

A znamy povedal zas ze jemu id schwalili a to nemal
Ani operaciu

diaszoky
29. júl 2023

@gemerka17 ja sa mam pytat zobrat o liecenie??? Ved to je na smiech

kacena4
29. júl 2023

mala som tieim 16-21mm zoperovali ma lebo mi prasknuta tlacila na miechu a necitila som nohu. na liecenie narok mas na B skupinu cez neurologachodim pravidelne tak ako na rehabilitacie. nie kazdy si to moze divolit je to cca 1000-1500€ zalezitost. po operacii mam ID 45% ale len mi zmenili z tazkej astmy na poopetacny stav chrbtice
vysinuta nie je na ID ale na dennodenne cvičenie dcera mala 11mm a po 3r cvicenia sm systemu sa to upravilo

gemerka17
29. júl 2023

@diaszoky samozrejme, že ty. Hádam si nemyslíš, že ti to bude nukat lekár. To je zbytočná záťaž na poisťovňu - všetky tie procedúry. Liečba chrbtice závisí iba od toho ako sa pacient snaží resp. koľko do toho dá námahy.

stanulienkat
29. júl 2023

@diaszoky co je na smiech? Ze poziadas o liecenie? Co ti ma prist pozyvaci list z Bruselu? Nie kazdy ma o to zaujem. Povies svojmu lekarovi a vypise ti navrh. Trva to 10 minut. Musis vsak chodit pravidelne na kontroly a Rhb.

diaszoky
29. júl 2023

@gemerka17 niz kazdehi koho poznam mu nukal lekar sam a nie ze sa mam ja dopytovat aby ma
Potom este de vysmial, ze na to niesom hadam az tak zle

diaszoky
29. júl 2023

@stanulienkat to aj chodim

toskanka
29. júl 2023

Ja mám už extruziu L5/S1, ale cvičením som to rozchodila. Mám dvoch kamarátov, jeden má tiež extruziu, druhý vysunutie a obaja majú polovičný ID.

diaszoky
29. júl 2023

@toskanka extruziu mam aj ja napisanu v papieroch

toskanka
29. júl 2023

@diaszoky Tak extruzia je už konečná. Niekto má šťastie, že to rozchodí, ale zvyčajne sa s týmto chodí na operáciu.

diaszoky
29. júl 2023

@toskanka 😞

toskanka
29. júl 2023

@diaszoky Tak extruzia vieš čo je, prasknutá a vytecena platnička. Ja som mala to šťastie, že úlomok vyschol a už mi netlačí na nerv. Ale bolelo ma to rok, po roku som začala cvičiť a odvtedy o.k.

diaszoky
30. júl 2023

@toskanka aha ze prasknuta ja som myslela rozdrvena

stanulienkat
30. júl 2023

@toskanka nemusi sa s tym ist na operaciu. Mne sa to cvicenim stiahlo a zhojilo. Na ID som nemala narok ani nahodou. Na tieto ochorenie je dôležité cvičiť a disciplína.

toskanka
30. júl 2023

@stanulienkat Aj ja som ten prípad, že som na operáciu nemusela, ale poznám ľudí, ktorí zial museli, úlomok bol v takej pozícii, že sa musel chirurgicky odstrániť.

stanulienkat
30. júl 2023

@toskanka ak ulomky su. Nemusia byt. Moze byt len prasknuta a vytecena.

toskanka
30. júl 2023

@stanulienkat Áno, to bol aj môj prípad.

kvetka22
30. júl 2023

Ak už máš ID tak si pozri v zákone na koľko % je ohodnotená diagnóza s platničkami. Ci je to viac % ako máš teraz. Pripadne sa dajú % navýšiť o max 10% za ostatné diagnózy, ak más ID iba na jednu.

autor
30. júl 2023

@kvetka22 ...ďakujem to má nenapadlo práve som pozrela a je tam 10 až 20 percent

Strana
z2