icon

Vysvetlenie zubného RTG: Je tam zápal?

18. okt 2024

Mne by stacilo len pozriet, ze ci je tam zapal alebo nieco, lebo k zubarovi sa dostane az v pondelok. Vrela vdaka!

martinmmartin
18. okt 2024

neexistuje. Na pozeranir rtg si musis vediet pohybovat s levelmi odtienov sedej (just pri zapaloch - to nieje zlomena kost) a na to potrebujes speci program. Jpg obrazok to nedokaze

januska12323
18. okt 2024

Tie dva dni už vydržíš.

joesvk
18. okt 2024

Skús dať foto,možno motyka vystrelí

tanyan
18. okt 2024

Niekedy mám pocit, že tie zubné RTG sú ako veštenie z gule alebo z kávy - každý tam vidí niečo iné, ale je presvedčený (a presvedčivý), že jeho pochopenie je správne. Ja som bola s tým istým snímkom u dvoch:
- prvý zhodnotil, že mi zub múdrosti tlačí na nerv,
- druhý vyhodnotil, že mám obe šestky na jednej strane na šrot.
Po vybratí tých dvoch šestiek sa mi neuveriteľne zlepšila kvalita života a nikdy nepochopím ako to tam ten prvý mohol pri 20 rokoch praxe nevidieť, resp. nevedel vyriešiť.

luxus10
18. okt 2024

@tanyan on to mozno nie ze nevidel, ale ved tak ked ta opakovane nieco boli, aspon prides...a on ma uhradu...poznam tento problem, aj mne sa po vybrati 6ky ulavilo, a opakovane bolesti v tej oblasti sa viac nezopakovali...iny life...

luxus10
18. okt 2024

autorka-nie vzdy rtg odhali zapal, prip. kaz, ak uz bol zub opravovany...ja som tak mala hnis okolo zuba, mierny opuch dasna, dr. mi v amb. urobil rtg zuba za 7e, a povedal , ze tam nic nevidi, ked som trvala na tom, ze ta bolest je neznesitelna , zub vybral, a to co vytieklo -tolko hnisu, povedal, ze keby s tymto pridem o den neskor, tak robi resekciu...

no...

ronie338
18. okt 2024

Véd daj. Ak je zápal dlhšie je ho vidno. Ak je to akútna bolesť ešte nemusí byť ale zväčša vid o veľký kaz na zube alebo hlbokú výplň.

ronie338
18. okt 2024

@luxus10 resekcia sa robí na koreni zuba, čiže asi myslel niečo iné. Ak je hnis okolo zuba, je ho vidno na rtg. Iba ak robil zahryzovy kde vidno len korunky a nie korene. Tam nevidno. Ale ak je vidno zub je vidno ah taky veľký zápal.

ronie338
18. okt 2024

@tanyan jednoducho sa zameral na najčastejšiu príčinu. A videl tam problém. Nemusel sa pozrieť na to komplexné. Aj taký su

ronie338
18. okt 2024

@martinmmartin jasne a keď nám pacie t priniesol vytlačený rtg na papieri tiež sme vedeli potrieť. Nie 100% ale to najhoršie vidíš. Len musíš vedieť co máš kontrolovať. Ja som ešte rtg vyvolávala v prvej práci a za mňa lepšie rtg ako toto nie sú.

luxus10
18. okt 2024

@ronie338 NEBOLO NIC VIDIET, PRETO VAHAL... nie je ziadny zaciatocnik, skuseny lekar...

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
joesvk
19. okt 2024

😲Dúfam, že aspoň tvoj lekár tam niečo uvidí

autor
19. okt 2024

@joesvk 😆hadam, je to nechutne