icon

Vyťahovanie osmičky

lely1234
6. jan 2022

Ahojte, chcela som sa spýtať na nejaké skúsenosti s vyťahovaním osmičky. Len ako to prebieha, ako dlho trvá vyťahovanie, či to boli a pod. Prosím žiadne traumatické zážitky 😄 len normálny priebeh nech viem ako to ide. Aj cii ste niečo za zákrok nie u sukromnika ale v nemocnici platili. Ďakujem za odpovede

nnnuuunnn
6. jan 2022

Po injekcii, bez bolesti, rychlovka, dokonca aj po odoznení anestezy ja s trhaním zubu nemam žiadny problem. Mam vonku 3.

julka29
6. jan 2022

@lely1234 ja mam uz tri von a úplná pohodicka 🙂 korene som mala dobre takže dostala som injekciu a keď zabrala zub išiel von, trvalo to chvíľu bez problémov a bolesti. Prišla som domov a keď mi to odtrplo tiež absolútne nič nebolo len ten pocit ze tam je diera 😁 Platila som ale okolo 20 eur sa mi zdá 🙂

lely1234
autor
6. jan 2022

@julka29 och ďakujem potešili ste ma 😄 ja mám ale krivo takže asi to nebude taká pohodička. Ale tak aspoň také povzbudenie. 🙂

rora
6. jan 2022

@lely1234 mam vonku vsetky 4, horné boli celkom vpohode, samozrejme po injekcii. No spodne trvali trosku dlhsie,boli pevnejsie a po odzneni umrtvenia to viac bolelo, treba si naplanovat po takomto trhani zvysok dna v klude. Ale som rada ze su vonku, su to mrcha zuby akurat tak.

akinom0077
6. jan 2022

@lely1234 Netrva to dlho, boliet ta nema co pretoze dostanes injekciu. Boli to potom doma, ked prestane ucinkovat injekcia. 2-3 dni na tekutej strave a tabletkach. Popisovat to nechces tak nebudem🙂

janetinka27
6. jan 2022

@lely1234 bola som na trhani osmicky 4x, horne boli ok (posledna asi pred mesiacom), rychlo, bez bolesti, nebolelo to ani po odzneni injekcie. jednu mi trhali v nemocnici na zubnej chirurgii,lebo rastla vodorovne odzadu a to mi aj zasivali. jednu mi trhal chirurg u seba v ambulancii, vsetko ok.

sickynickyobsadene
6. jan 2022

@janetinka27
@akinom0077
@rora a v akom veku vám narástli? Ja už nie som najmladšia ale nemám ich von ..

janetinka27
6. jan 2022

@sickynickyobsadene prva zacala v maturitnom rocniku, potom ostatne postupne, myslim ze vsetky pocas VS. ale myslim,ze vsetky boli horsej kvality ako ostatne zuby

lely1234
autor
6. jan 2022

@janetinka27 áno jedna aj mne rastie vodorovne tak z toho mám kus strach. Ale tak povzbudili ste ma. Aspoň dúfať môžem :D

akinom0077
6. jan 2022

@sickynickyobsadene mne prvy spodny- problemovy zacal rast v 19 r rastol s pauzami 4 roky zakazdym ukrutne bolesti horucky zakazdym “ narezavanie dasna “ u zubara… vzdy docasna pomoc a po 2-3 mesiacoch zasa to iste a takto po dobu 4 rokov… do toho v kuse anginy… zub napriek narezavaniu napriek cakaniu 4 roky stale bol vyrasteny cca polovica tak som sa JA rozhodla a povedala zubarovi ze ho chcem vytrhnut. Vykrucal sa nechcel nakoniec pristupil presli anginy vsetko a trhanie bola malina oprotim narezavaniu detto bolesti a strava po trhani. Ostatne mi vyrastli po 20ke postupne. 2 spodne uz nemam

janetinka27
6. jan 2022

@lely1234 oni to vedia. niektore treba trhat na zubnej chirurgii. tam to maju ako rutinu.len sa stava,ze na chirurgii to robia niekedy v kresle a niekedy normalne na stole, ze clovek sa musi pripravit, že sa bude mozno musiet prezliect, lahnut si a nechaju mu odkryte len usta🙂 ale samotne trhanie neboli

rora
6. jan 2022

@sickynickyobsadene obdobie na strednej skole, medzi 18-20r mi narastli rad radom

marca12
6. jan 2022

@lely1234 bolest vdaka injekcii necitis ziadnu. Ja som mala krivo narastenu a koren prepleteny s vedlajsim zubom a blizko nervu,tak vyberanie trvalo dlho. Necitila som bolest,len to bolo neprijemne,ked mi to kadejako pacil,aby neposkodil vedlajsi zub a nerv.

zuzula507
6. jan 2022

@lely1234 mne tahali jednu v tehotenstve (kedze moja zubarka mi vrtala bezbolestny zub v ktorom bol kaz a trafila nerv dala mi vlozku hojacu s tym ze mam ist domov a ze asi to bude boliet tak si mam dat paralen ked to neprejde na dalsi den mam prist , tie bolesti vsak nastali velmi skoro a boli priserne). Muz ma objednal do sukromnej ambulancie kde sme to riesili a dohodli sa ze najmudrejsie bude ked pojde von..dostala som 3 injekcie, bolo to take zvlastne ani nie bolestive skor neprijemne pre mna ale zase ja som bola velmi vystresovana . Po vytrhnuti som nemala ziadne problemy, nedostala som ziadny zapal 🙏 par dni to bolo citlive, jedla som len na druhej strane .Zaplatila som okolo 120 eur ale nelutujem v ten den ma ten doktor doslova zachranil , ak by nie jeho trpela by som celu noc a ktovie ako by to dopadlo u tej mojej zubarky na dalsi den (viac k nej urcite nepojdem)