icon

Vytrhnutie zuba múdrosti

kajcasey
4. sep 2025

Ahojte v utorok mi trhali zub múdrosti normálne v ambulancii, lokálne umrtvenie zub za 15 min vonku, ale nedostala som žiadne antibiotiká. Na druhý deň má začalo bolieť hrdlo a cítila som sa ako keby som mala chrípku, zvýšená teplota a taký divný zápach z úst. Dala som si jeden paralen na večer a dobre, dnes mi je trosku lepšie akurát tá diera sa začala trošku ozývať a opäť má to pulzujúco pobolieva. Myslím, že si paralen budem musieť dať opäť večer, ja inak lieky, keď naozaj to nie je nevyhnutné nejem.

Myslíte, že sa mi to zapálilo ? Pripadne by sa mohlo jednať o zápal okostice ?

P.S.: ráno idem ku svojej zubárke, len má prepadla nejaká paranoja či ten zápal okostice prežijem 😅

ivik4
4. sep 2025

Mne vytrhli vsetky 4. O dvoch som ani nevedela ze boli trhane a po tych druhych dvoch som mala silne pulzujuce bolesti 5dni zakazdym a zrazu akoby uťalo a bolo po bolesti. Antibiotika som zbytocne nedostala

sisska96
4. sep 2025

Aj mne bolelo hrdlo. Divné ale nebolo nič strašné

babushkaem
4. sep 2025

Ja len, ze keby si mal zápal okostinice, nebolo by to iba na paralen 😀

kajcasey
autor
4. sep 2025
@babushkaem

Ja len, ze keby si mal zápal okostinice, nebolo by to iba na paralen 😀

@babushkaem presne na to som myslela 😂😂 že asi by to jeden paralen nepokryl 😅😅

kajcasey
autor
4. sep 2025
@sisska96

Aj mne bolelo hrdlo. Divné ale nebolo nič strašné

@sisska96 nie je to naozaj nič strašne ❤️ len som nečakala po vytrhnutí zubu bolesť hrdla

kajcasey
autor
4. sep 2025
@ivik4

Mne vytrhli vsetky 4. O dvoch som ani nevedela ze boli trhane a po tych druhych dvoch som mala silne pulzujuce bolesti 5dni zakazdym a zrazu akoby uťalo a bolo po bolesti. Antibiotika som zbytocne nedostala

@ivik4 ja som ani nevedela, že sa to má dávať kým mi nepovedala svokra, že jej dali. Ono to nie je že neustála bolesť ale občas mám aj “prestávku” 😅

sisska96
4. sep 2025
@kajcasey

@sisska96 nie je to naozaj nič strašne ❤️ len som nečakala po vytrhnutí zubu bolesť hrdla

@kajcasey mne trhali všetky + ešte jednu vedľa a po každom bolelo :D

siska012
4. sep 2025

Mne trhali 2 naraz a nedostala som tiež žiadne antibiotiká, že som mladá , že to vydržím ...takže 3 dni vkuse ibalgin , spala som celé dni na vyvýšenom vankúši , vymývala som si ranu repikom , mala som zvýšenú teplotu a opuchnutá som bola 4 dni , ale prežila som , schudla 2 kg 😄 a už to nikdy nechcem zažiť

evcagabi
4. sep 2025

Neverim ze to bude zapal okostnice, tak klud 🙂 do rana vydrzis, zajtra zubarka vycisti, ak tak dostanes atb

autumn1
4. sep 2025

Keby je to zapal okostnice nedokazes pre bolest ani poriadne otvorit usta je to jedna z najhorsich a najintenzivnejsich bolesti. A atb som po vytrhnuti nemala ale je dobre vyplachovat ranu repikom a mala som od zubara ustnu vodu od Curaprox, ktora bola priamo po chir. Zakrokoch a aj trhaniach zubov.

viestta
4. sep 2025
@kajcasey

@kajcasey kup si Corsodyl ustnu vodu v lekarny, mozes nou vyplachovat