Vytrhnutie zuba múdrosti
Ahojte v utorok mi trhali zub múdrosti normálne v ambulancii, lokálne umrtvenie zub za 15 min vonku, ale nedostala som žiadne antibiotiká. Na druhý deň má začalo bolieť hrdlo a cítila som sa ako keby som mala chrípku, zvýšená teplota a taký divný zápach z úst. Dala som si jeden paralen na večer a dobre, dnes mi je trosku lepšie akurát tá diera sa začala trošku ozývať a opäť má to pulzujúco pobolieva. Myslím, že si paralen budem musieť dať opäť večer, ja inak lieky, keď naozaj to nie je nevyhnutné nejem.
Myslíte, že sa mi to zapálilo ? Pripadne by sa mohlo jednať o zápal okostice ?
P.S.: ráno idem ku svojej zubárke, len má prepadla nejaká paranoja či ten zápal okostice prežijem 😅
Aj mne bolelo hrdlo. Divné ale nebolo nič strašné
Ja len, ze keby si mal zápal okostinice, nebolo by to iba na paralen 😀
Ja len, ze keby si mal zápal okostinice, nebolo by to iba na paralen 😀
@babushkaem presne na to som myslela 😂😂 že asi by to jeden paralen nepokryl 😅😅
Mne vytrhli vsetky 4. O dvoch som ani nevedela ze boli trhane a po tych druhych dvoch som mala silne pulzujuce bolesti 5dni zakazdym a zrazu akoby uťalo a bolo po bolesti. Antibiotika som zbytocne nedostala
@ivik4 ja som ani nevedela, že sa to má dávať kým mi nepovedala svokra, že jej dali. Ono to nie je že neustála bolesť ale občas mám aj “prestávku” 😅
Mne trhali 2 naraz a nedostala som tiež žiadne antibiotiká, že som mladá , že to vydržím ...takže 3 dni vkuse ibalgin , spala som celé dni na vyvýšenom vankúši , vymývala som si ranu repikom , mala som zvýšenú teplotu a opuchnutá som bola 4 dni , ale prežila som , schudla 2 kg 😄 a už to nikdy nechcem zažiť
Neverim ze to bude zapal okostnice, tak klud 🙂 do rana vydrzis, zajtra zubarka vycisti, ak tak dostanes atb
Keby je to zapal okostnice nedokazes pre bolest ani poriadne otvorit usta je to jedna z najhorsich a najintenzivnejsich bolesti. A atb som po vytrhnuti nemala ale je dobre vyplachovat ranu repikom a mala som od zubara ustnu vodu od Curaprox, ktora bola priamo po chir. Zakrokoch a aj trhaniach zubov.

Mne vytrhli vsetky 4. O dvoch som ani nevedela ze boli trhane a po tych druhych dvoch som mala silne pulzujuce bolesti 5dni zakazdym a zrazu akoby uťalo a bolo po bolesti. Antibiotika som zbytocne nedostala