icon

Xantelazma na hornom viečku

30. nov 2022

Ahojte. Máte niekto s tým skúsenosti a čo Vám pomohlo? Ďakujem za odpovede.

taktotedanie
1. dec 2022

Vznika pri poruche metabolizmu cholesterolu/tukov
Pokial aa uz vytvorila nezmizne, jedine ze by ste ju sli odstranit chirurgicky ale bude sa tvorit znova pokial stale bude pritomna porucha metabolizmu cholesterolu

autor
1. dec 2022

@taktotedanie ďakujem za odpoveď. Prečítala som si o tom dosť na nete, skúsim napr. jablcny ocot užívať a aj potierať. , že zvyknú sa aj zväčšovať, určite by som si to dala neskôr odstranit.

taktotedanie
1. dec 2022

Pracujem na ocnej ambulancii neodporucam vam aby ste si na to davali a skusali tieto babske recepty lebo to nepomaha a uprimne by som s octom ku oku sni nesla pokial si nechcete trvalo poskodit zrak
Radsej chodte k vseobecnemu dajte si soravit odber na cholesterol aby vam bola nastavena liecba alebo sa nastavte na zdravy zivotny styl a bezcholesterolovu dietu ako si davat ocot na viecko s rizikom ze to stecie do oka a poskodi vam kozu na vieckach tak ze aj keby ste si to chceli dat odstranit nebude to mozne
Zvacsovat sa budu pokial budete mat vysoky cholesterol a mozte sa aj cela octom potriet nepomoze to len chirurgicke odstranenie

autor
1. dec 2022

@taktotedanie samozrejme, že pôjdem k lekárovi, aby som vedela príčinu, a áno čítala som, že sa to lieči aj liekmi ak je zvýšený cholesterol a pod. Jablčný ocot užívam vnútorné, potierať som iba o tom čítala 😉

taktotedanie
1. dec 2022

Pricinu viete, zvyseny cholesterol.. je ho vela a uklada sa na vieckach, nic viac nic menej pokial budete mat vysoky cholesterol budete mat na vieckach xantelazmy, ocot nepomoze
Uz ked sa vam raz vytvorili nezmiznu hoci cholesterol budete mat uz dobry

autor
1. dec 2022

@taktotedanie ďakujem za vasu odpoveď. Pekný deň prajem.

rodinka
1. dec 2022

Dobry den ja som sa chcela opýtať či má niekto skúsenosť s jačmeňom na spodonom viecku bol už operovaný no zostalo mi to nejako ešte tam očnej som posielala fotku povedala že to je už len opuchnuta zliazka a mam o mesiac poslat foto zase. Nemám natierat len používať kvapky (umele slzy bez konzervantov) nieje vôbec ochotná ma pozrieť len mam poslat foto

taktotedanie
1. dec 2022

@rodinka po vybrati by ste este mali pouzivat atb mast aspon 2 tyzdne
Davajte aspon ocuflash kvapky maju dezinfekcny ucinok

rodinka
1. dec 2022

@taktotedanie používala som atb mast ale už nie uz. Ocuflash som davala ale zacalo ma to stipat ako som si to kvapla do oka.a zdalo sa mi že mi to aj ocervenelo. Tak som s tym prestala