Za koľko dní ustúpi seknutie v chrbte?
Autorka...pri správnom pistupe pri liečení prichádza úľava už o dva dni.
@janinah Aky je spravny postup?
Analgetikum+ liek na uvoľnenie svalstva+ suche teplo+ ulavova poloha ( nijake pohyby nasilu)
Ja uz mam za sebou x seknuti v chrbte.
Mne v nemocnici poradili toto a to mi aj vzdy pomohlo:
guajacuran 3x2 tabletky denne
+ magnezium 500mg 3x2 tabl denne (mne naj zaberal magnerot)
+ cosi od bolesti (flector / novalgin... ja som bravala novalgin 500 3x2 tabl denne, ale bolel ma z neho zaludok a zistila som, ze flector mi zabera aj tak lepsie).
A suche teplo (fen napr.) alebo konsky balzam hrejivy (nemasirovat, len zlahka votriet).
Pri lezani napr. mne pomahalo si dat pod kolena dva vankuse.
...a hlavne: ak si tak este neurobila, osvoj si skolu chrbta (ako spravne vstavat, lihat si, zdvihat bremena...), to je najlepsia prevencia.
A samozrejme spevnit svalovy korzet (jednak dostatocnym prijmom bielkovin a jednak cvicenim - odporucam SM system).
A ak mas moznost, nechaj si predpisat spevnovaciu bandaz na krize, ked uz citim, ze je toho na moj chrbat vela, fyzicky narocny den, nasadim si ju a pomoze mi prezit zvysok dna... Predpisat Ti ju moze ortoped, neurolog... no vies i kupit v zdravotnickych potrebach (nekupovala by som inde... ja mam dobre skusenosti s bandazami thuasne, no je viac vyrobcov, tak uz ako preferujes)
Podla toho, ci to riesis aj lekármi, alebo nie. Švagrina bola teraz so seknutim na infúzii.....

zalei .. moze za par dni aj par tyzdnov .. idelane to dat rozmarirovat a napravit inak sa to bude opakovat