Zablokovaná krčná chrbtica a točenie hlavy
Zienky, už dlhšiu dobu ma trápia neskutočné tocenie hlavy, závraty. Včera som bola u neurológa, vypada to na zablokovanu krcnu chrbticou. Poslal ma na rengen, objednana som na rezonaciu. Zatiaľ mi dal od bolesti Aflamil a tabletky na uvoľnenie svalstva Guajacuran. Keď prejdú najväčšie bolesti, že začnem rehabilitovať. Mali ste aj vy takéto ťažkosti a bolesti? Je to strašne, nič sa mi nedá robiť, len ležať- vtedy mi je najlepšie. Vedeli by ste mi poradiť, ako si pomôcť s nejakými domácimi receptom. Dakujem
@miminka327 nie je to 100%ne...tym myslim, zeby to uplne zmizlo. sem tam sa mi stane, ze ked spravim nejaky "nespravny" pohyb, tak to je spat...alebo ja si zvyknem umyvat vlasy tak, ze sa sklonim nad vanu a umyvam - a vtedy sa mi to zacne tocit....asi pred mesiacom som mala pocit, ze sa to zacina zhorsovat, zacala som si davat znovu betahistin a pomohlo. ale nepaci sa mi, ze sa mi tento neprijemny stav priebezne pripomina... ☹
@maminazuzina a menierov syndróm ti vylúčili? Mne na ORL zatiaľ áno, lebo počujem úplne normálne asi viac ako by som chcela 🤔😁 a ani mi nezalahlo v ušiach a zatiaľ nebolo ani vracanie. No uvidím. Chcem skúsiť masáž, ale v sede musím a hlavne to cvičenie. Doktorka mi dala takú brožúru a sú tam cviky. Tak začala som včera. 🤦♀️ Je to fakt nepríjemný pocit, kto to nezažil nepochopí. A hej aj to umývanie vlasov, kastrofa, dnes má to čaká. Čakám na muža kým sa dovali z prace a ideme na to 🤷♀️. Potrebujem aby som nebola v kúpelke sama.
@miminka327 u orl bolo na vysetreni vsetko ok. Pravdupovediac, ci dr spomenula aj tento syndrom, si uz nepamatam.mne dala tiez jeden letak, mala som si stiahnut do telefónu jednu aplikáciu a tam boli cviky - ale po nich sa ten stav moze cloveku zhorsit (co ma patrit k liecbe vraj - neviem, ci som to nenapisala ako hotentot teraz). Umyvanie vlasov s muzom som skusila 1x a stacilo 😁 teda on nebol iba dozor, dala som si mu vlasy aj umyt a nebolo to podla mojich predstáv 😁
Tie tocaky mám aj ja od minulého týždňa :( je.to hnusný pocit.. u mňa začali v deň keď som si šla s kamoskou zabehať a zle som sa obliekla.. riadna zima mi bola.. keď som prišla domov, do tepla, začal ma bolieť chrbát a večer som sa zobudila na zavrat :( a.trva to stale.. nie je to už také ake prvé dni ale vie to človeka rozhodit. Už som to zažila pred rokom ale o pár dni to samo prešlo a teraz nič ...
@olisia myslíš, že to je aj tým? Lebo v ten deň teda večer som sa aj ja bola prejsť s mamkou a bola tiež dosť riadna zima a boli sme vonku 1,5hodiny. Ale zase oblečená som bola celkom dobre. Ale v noci tiež som sa na to zobudila. Mne teda isto pomohli aj tie tabletky co mi dala na ORL. Ten batahistin. A kúpila som si vitamíny E2000, D2000, ginko a aj tu milgamu a bekomplex to striedam. Čítala som, že ten vitamín E je dôležitý v tomto.
@miminka327 Myslim ze je to z toho.. Ja som bola slabo oblečená a riadne ma prefukalo. Čiže buď som si nerv pricvikla alebo zapalene to mám. Ako som písala, pred rokom som to tiež zažila ale kaslala som na závraty, chodila som aj tak ďalej cvičiť a nejak po 3dnoch to prešlo.. myslím si že som si pri tom cvičení musela uvoľniť ten pricviknuty nerv.
@miminka327 a pomáhajú ti tie vitamíny?
@marika1066 myslím, že áno. A vitamínu D nikdy nie je dosť 🤷♀️
@gbendikova ahoj.pomohlo ti niečo?som natom podobne a nič nepomáha
@marika1066 som objednaná na MR Mozog-miecha a potom chrbtica
@miminka327 E2000 je trochu vela, nie?
@certi pre dospelého nie, pre dieťa stačí aj jedna za týždeň. Dospelý môže každý druhý deň
@certi a užívala som ho, len 20dni, teraz mam prestávku. Dlhodobé užívanie jasne, ze môže škodiť a aj takému človeku co ma problém so zrazanlivostou krvi.
@certi teda pardon E 200 😁😁😁
@miminka327 ahaaaaa😝
@lukasko12 a u Dr. Vám nič nezistili?
Nie vsetko mam ok ale chrbtica je znicena je posunuta viac do pravej strany alebo lavej teraz presne neviem ale vyjadrili sa ze tie bolesti co mavam je vsetko s chrbtice
@lukasko12 no ja som zvedavá co budem mat ja. Po tej MR. Zatiaľ všetko tiež som mala v poriadku
@bale1rinka prosím aké cviky si cvičila?
@luiana balančné cviky, bicyklovanie, simulácia plávania na zemi, dvíhanie panvy v ľahu, dáš sa na 4 a dvihas ruku hore a pozeráš sa za ňou, potom ruku vymenis a znova opačnú ruku, dáš sa na 4 pravú ruku ťahas ku stene a opačnú nohu dozadu a striedas, sadnes si na posteľ a ťahas ruku úplne hore ku plafonu a druhú dole a naopak.. atď
Dajte si kazdy mesiac bankovanie🙂 zle sa cvici so stuhnutou chrbticou
@maminazuzinazdravim.prosim vás, po akej dobe vám zabral betahistin? Dakujem
@marika1066 dobrý deň, ako vám nakoniec pomohlo so závratmi? Lebo ja s idem z nich už zblázniť. To im sa ako na kolotoči, keď zdvihnem hlavu hore, dole, ľahnem. No des. Poraďte, prosim
@agikaku dobrý deň, no ka styk bojujem každý jeden deň odvtedy, práve mi zistili prasknutú platničku v krčnej a idem k neurochirurgovi čo treba hneď operácia, alebo stačí zatiaľ len sledovať, ale až 23 júna, chodím po krčnou a kadejakých vyšetreniach ,,, ale závraty mám stále
@marika1066 a na magnetickej nenašli nič? Že z čoho sú tie závraty? To ich máte pri zmene polohy hlavy, či len sa zatočí aj v kľude?
@agikaku no aj v klude sa mi zatočí, ešte mám ísť na tu rezonanciu na mozog,tak potom vám dám vedieť, ale dúfam že nič mi nenájdu , viem je to nepríjemne, to točenie a mne povedala doktorka , že je to pravdepodobne z krčnej že mám prasknutú platničku a zúžený kanalik,že budem potrebovať operáciu

@eliska13 toto by ma zaujímalo...