icon

Začína mi panická porucha? Ako sa upokojiť pri výčitkách po jedle?

16. jan 2025

Vôbec nejjem take veci že rybie prsty smazene syry atd.. dnes som skúsila rybie filé obalené .. len som ho hodila na olej a vysmazila … neviem prečo ale odvtedy mám výčitky svedomia aj keď váhu vôbec neriešim.. ako sa upokojiť?

Strana
z2
veronika2316
16. jan 2025

Asi som divná ale čo je PP?

januska12323
16. jan 2025

@veronika2316 myslela ppp porucha prijímania potravy

autor
16. jan 2025

Ano jedno P som tam zabudla dať..

januska12323
16. jan 2025

Pokiaľ ješ inak zdravo nemáš prečo mať výčitky svedomia, je to jedlo ako každé iné.

autor
16. jan 2025

@januska12323 neviem či zdravo ale tak jjem mäso ryby veľa gréckych jogurtov cottage syry.. lubim ovocie aj zeleninu .. no vkuse riešim keď niečo zjem či som to mala jesť a tak.. a dnes som zjedla tu rybu

autor
16. jan 2025

Aj vajcia veľmi lubim

veronika2316
16. jan 2025

@januska12323 aha ďakujem.blik 🤣

biba_18
16. jan 2025

a prečo riešiš či si to mala alebo nemala zjesť? áno, pozor na to, tak sa prejavujú poruchy prijmu potravy. nevravím že nejakú máš, ale základ tam je ... čo bolo na výčitky pri tejto rybe napr?

rozculena
16. jan 2025

panická porucha? z jedla?

biba_18
16. jan 2025

@rozculena to prepísal admin a zjavne nečítal príspevok

autor
16. jan 2025

@biba_18 že je to nezdravé .. žiadna výživa z toho .. no neviem ti vysvetlit moje myšlienkové pochody ale niesom v kľudne už od obeda

rozculena
16. jan 2025

@biba_18 nechápem,na základe čoho menia tie názvy,keď ani nie sú schopní si prečítať príspevok🙄

januska12323
16. jan 2025

Takéto myšlienky sú príliš. Nepoviem keby si zjedla tri hamburgery. Na nejakú poruchu máš nábeh ale nie som odborník.

yelena159
16. jan 2025

Kokos keby si videla môj jedálniček tak by si odpadla. 🤣
Jedna smažená ryba je nič. Buď pokojná.

autor
16. jan 2025

A zvracanie sa mi neskutočne hnusí

lindous
16. jan 2025

"no vkuse riešim keď niečo zjem či som to mala jesť a tak" toto nie je úplne v poriadku, netrúfam si samozrejme robiť diagnostiku, ale PPP sú široké spektrum a ani zďaleka nie sú len o chudnutí a váhe, je toho veľa... radšej to riešiť, kým ti to neprerastie cez hlavu a konzultovať s odborníkom, len tak sa nezávisle porozprávať s nejakým psychológom, ktorý sa tomuto venuje by bolo podľa mňa fajn...

biba_18
16. jan 2025

tak bacha na to... áno, tak sa prejavujú poruchy ... ale napr. rybie filé, aj keď vyprážané, výživu poskytuje. ryby sú zdrojom omega 3 mastných kyselín, majú vysoký obsah kvalitných bielkovín a nulový obsah sacharidov, vyšší obsah mnohých vitamínov a minerálnych látok... trochu oleja navyše ti neublíži ...

rozculena
16. jan 2025

a prečo nerozmýšľaš nad tým,že tam nie je výživa až potom,ako to zješ? Prečo o tom neuvažuješ predtým? A keď neriešiš váhu,tak nechápem,čo teda riešiš.
Z jednej ryby sa ti nič nestane

autor
16. jan 2025

@yelena159 čo take jjes ty. ? Prečo odpadla

biba_18
16. jan 2025

@rozculena ono takto to riešiť ani dopredu nie je cesta ... k jedlu človek potrebuje zdravý vzťah, nie pokrútený dojmami ...

rozculena
16. jan 2025

@biba_18 podľa mňa nie je nič zlé na tom,riešiť čo budem jesť.Vyprážané fritované nie je zdravé.Ale jednorázovo to nikomu nič neurobí.

yelena159
16. jan 2025

Väčšina toho, čo jem je nezdravá. Ešte že žijem na dedine, a nie v nejakom väčšom meste, pretože by som bola vo fastfoode asi každý druhý deň. Ale váhu mám aj tak do 55kg.

autor
16. jan 2025

Ja mám blok ešte asi od puberty mala som akné.. pubertálne.. vyzerala som hrozne :(.. skúšala som antibiotiká vsetko možné aj tak sa to vždy vrátilo.. pravidelná skin care plus kozmetická vsetko..sedenia u kožnej.. a raz mi niekto povedal že mám upraviť stravu a uvidím to na pleti.. a ja som ju upravila až tak že som nejedla skoro nič… postupne som uberala.. schudla som strašne veľa a to v čase keď som sa vyvíjala .. ja som sa začala triasť keď mi otec kázal zjesť jogurt.. jedla som len ovocie zeleninu a obedy som splachovala .. aleho prelievala do krabičiek a potom vyhodila.. boli somnou aj u psychológa ale úprimne mi moc nepomohla.. pomohla mi až moja kamarátka keď som už nemala ani kramy.. strašne mi chýbala vtedy horalka a čučoriedkovy jogurt.. no hovadiny.. ale sa mi aj snívalo o nich a ona mi povedala že si to mám dať lebo somnou inak konci.. videla ako moc to chcem ale zároveň som nechcela bála som sa že sa vyhadzem lebo nezdravé (😖) .. mala som asi 35 kg.. postupne som pribrala… ale teraz ma toto zase chytá.. pri nezdravom jedle ma chytajú výčitky ani neviem vlastne prečo?

januska12323
16. jan 2025

Ja som dnes mala vyprážaný syr so zemiakmi a vôbec ma to netankuje.

biba_18
16. jan 2025

@rozculena ale je, takto začínajú tie poruchy, dokolečka analyzovať jedlo a čo je zdravé a koľko je málo a koľko veľa ...

yelena159
16. jan 2025

@januska12323 Ja som dnes mala kebab. Aj včera.

januska12323
16. jan 2025

Tak to si mala zrejme anorexiu a ťahá ťa to znova. Radšej vyhľadaj pomoc aby ťa to neprevalcovalo.

biba_18
16. jan 2025

no ale ty máš regulerne ppp - riešila si to s psychologičkou? mala by si ...

januska12323
16. jan 2025

@yelena159 nerob chute 😁

tianna
16. jan 2025

Prosím ťa žiadnu poruchu podľa mňa nemáš. Snažíš sa jesť zdravo a toto teda celkom zdravé nie je. Ale ber to tak že je to ryba čo je aspoň na tom fajn. A občas si treba dopriať 🙂 nerieš to už, viac ti uškodí ten stres čo si zbytočne vyrábas ako nejaké filé 😉

Strana
z2