Záhadné svrbenie tela
Ahojte. V októbri minulého roka ma z ničoho nič začalo svrbiet celé telo, svrbenie občas sprevádza aj take jemne ihličkovanie. Myslela som si, že som asi len niečo zjedla a je to nejaká alergická reakcia, alebo čo aj keď na tele som nemala a ani nemám naznak nejakej vyrážky. Tak som zašla za svojou obvodnou doktorkou, teda že niečo sa so mnou deje a ja neviem čo. Tak automaticky mi vzali krv, spravili krvné testy a všetko v poriadku, ste zdravá. Poslala ma k alergologovi, kde mi opäť vzali krv a spravili testy. Alergie žiadne. Ste zdravá... Medzitým som brala dithiaden, ktory na svrbenie vôbec neza eral, tak som už bola nešťastná. Nevedela som sa v praci sustredit na nič, to svrbenie bolo otravné. Zašla som aj ku kožnej. Tam taktiež všetko v poriadku, predpisala masticky, ale tie tiež boli uplne na nič. No ja cela zufala som opäť zašla k svojej doktorke a ta ze ci to nemôže byť zo stresu, ja ok a co mam teda robiť? Tak hopsa k psychiatricke 🙄, predpisala mi tabletky Ludiomil beriem ich už asi pol roka ak nie viac. Vysledok? Stále mi obťažuje život to svrbenie. Premastujem si stale pokozku, prášky a avivaz milion krat menene vsetko som uz vyskusala a nechapem co je pricina, dokonca aj na helikobaktera ma preliecili. Prosim vas, da mi tu niekto nadej na lepšiu víziu do budúcna???? 🤔 Fakt už neviem kudy kam...
Vsetkoq
@natalichovancova dobrý deň, chodila som kôli svrbeniu po kadejakých vyšetreniach. Nakoniec mi prišli na to, že mám žlčník komplet upchatý kameňmi, vraj to svrbenie môže byť aj z toho. 17.3. idem na operáciu (vyberanie žlčníka) dám potom vedieť či má svrbenie prešlo.
@66simonka66 ďakujem za info. Mne robili ct celého brucha v novembri kedy ma už telo svrbelo :/ myslíte si, že tam by sa to ukázalo? Držím palce
@natalichovancova myslím že by sa to ukázalo aj na CT, mne robili sono brucha a tam mi to zistili. Ďakujem, dúfam že je to naozaj tým a že to prejde, lebo je to ozaj na nevydržanie.
@natalichovancova Bohužiaľ ani odstránenie žlčníka nepomohlo, už neviem čo mám robiť. Vy ste na tom ako? Ešte stále svrbí, či už na niečo prišli?
@66simonka66 dobrý deň, ja som si nový prestala holiť ziletkou a úplne som zmenila šampóny. Na pranie používam iba detskú lovelu a ustúpilo to. Minule som opäť použila ziletku a nohy opäť cítim, takže si myslím, že to bude mať spojitosť. Kožná lekárka povedala, že aj premnozenq candida v tele to zvykne robiť. Nerobili vám testy?
@natalichovancova nerobili mi vyšetrenie na candidu, viem že v nemocnici počas tehotenstva mi z kultiváciu zistili candidu, ale od vedy sa to neriešilo. Spomínala som to aj obvodnému aj koženej ale nikto mi žiadne testy na candidu neurobil 😭 prachy používam tiež len detské aj kozmetiku ale nič nepomáha. Kožná mi dala aj antihistaminiká ale ani to nezaberá. Ak sa môžem opýtať, aký lekár vám robil testy na candidu? Kožná? Či mám ísť za gynekológom?
@66simonka66 mne to zistili aj u gynekologicky, ale aj zo stolice na gastre :/ ale teda naozaj odkedy som mala diétu a neholim sa žiletkami tká je to oveľa oveľa lepšie ☺️
Kočky dajte si pozriet aj cukor moze to byt aj cukrovka
@dari226 cukor mam v poriadku
@dari226 z cukrovky by ma mohlo vsetko tak svrbiet?ja dost sladkeho pojem
Tiez mam taky problem asi mesiac ma svrbi cele telo,od päty az po pokozku na hlave, hrozne. Sprchujem vzdy, kremujem, menim prasok, avivaz nepouzivam,nepomaha nic
Baby toto ma moj muz. Nabehlo to v Anglicku po sprchovani pred 15 rokmi a ma to dodnes. Ziadne ine problemy nema. Zmenil krajinu, byty a tym aj vodu a rozvody, uteraky, umyvatka, kremy ... a ma to stale. Ak niekto z vas pride na to, co na to pomaha, budem rada, ked date vediet. Pretoze muzovi nezabralo nic. Vsetky vysledky v poriadku - a nemoze to byt ziadna vazna choroba pretoze za tych 15r by sa to urcite objavilo.
@kacenocka2 tak aj ja som sa cudovala.skus ist na testy kvoli cukrovke
Ahojte, ja som mala to svrbenie už ozaj strašné, nevedela som čo robiť. Začali sa mi pri silnom svrbení spúšťať extrasystoly. Niekedy bolo svrbenie slabšie, niekedy horšie, nakoniec mi odporučili testy na intolerancie. Zistili mi veľa intolerancií na potraviny. Od kedy som ich vylúčila svrbenie prešlo, niekedy keď zjem čo nemôžem tak ma zasa začne svrbieť, ale už aspoň viem z čoho to mám.
@66simonka66 niekde som len citala ze keby z jedla, z potravin tak by bolo na kozi aj vidiet zmenu, nejake vyrážky a ja nemam nic len svrbenie
@dari226 musim daco robit lebo sa to neda vydrzat..cele telo vkuse, 24 hodin denne
Moja mama mala taketo nekontrolovatelne svrbenie v obdobi ked jej zomrel otec a riesili (dost tazke a neprijemne) dedicne konanie. Ona sa vedela doskriabat az do krvi, hlavne pod prsiami. Tiez vsetky vysledky ze ok, tak tiez psychiatricka ale ta jej nedala ziadne lieky. Od koznej dostala Excipial mlieko a o par mesiacov ked vsetko "prehrmelo" a dala sa do kludu tak aj to svrbenie preslo. Neviem aky velky je tvoj stres ale tiez si myslim ze to bude tym. Blbe je ze na odstranenie stresovej situacie tabletka neexistuje... Drz sa 🍀🍀
@kacenocka2 ja som nemala absolútne žiadne vyrážky, kožná lekárka má poslala preč že všetko v poriadku, až potom mi iná kožná poradila testy na intoleranciu a potvrdilo sa to.
@66simonka66 odporucila vas na alergologiu?
@veronice nepripadam si byt v strese..skor uvazujem ci nejaky vnutorny organ nezlyha, pecen oblicky, štítna zlaza, lebo som citala ze z toho to moze byt..
@kacenocka2 áno ale test na alergiu som mala negatívny takže mi odporučili dať si urobiť testy na intolerancie, tie som si musela zaplatiť sama, pretože to neprepláca poisťovňa a tam sa mi to potvrdilo.
@dari226 aka je prevencia keby ze z cukru je to svrbenie? Dieta? Ci mi na to daju dajake lieky?vychytala som na sebe že to bude asi cukrom. Zajtra idem na odber krvi
@kacenocka2 redukcia cukru,pohyb-sport,starostlivost o plet a ked cukrovka podla hodnôt lieky ked treba,schudnut pri obezite atd.
@kacenocka2 Dobry deň, našli ste príčinu svrbenia? Ja mám podobný problém. Chodila som po vyšetreniach a prišli mi len na to, že mám alergiu na bielkovinu kravského mlieka. Tu už som 3 týždne vysadila z jedálnička s svrbenie pokračuje. Neviem, možno sa telo dlhšie čistí? Viete mi niekto k tomuto poradiť?
@ave1 dobry,bola som na alergo, na krcnom, krv na vsetko mi odoberali aj na alergo, aj obvodna, vsetko som mala dobre. Sama na sebe som vychytala, ked som prestala piť kavu a presla na instantnu bezkofeinovu, odvtedy sa to ustalilo-zatial.pijete kavu?
@kacenocka2 áno, ale fakt neviem či je to z kávy. Uz som ozaj bezradná 😐
@ave1 este viete co sa mi potvrdilo? Kofola,, cierne pivo, lekvar slivkový, to mam odskusane ze mi to skodilo a vyvolavalo svrbenie.. Dr. Obvodna mi vravela, ze moze to byt nejakym farbivom, ktoré telu skodi. Vsade tolko chemie v potravinách, no strasne
@kacenocka2 a ako dlho po vysadení sa Vám to upravili? U utorok idem ešte na alergológia, tak som zvedavá čo mi lekár povie
@ave1vsetky potraviny co obsahuje kravske mlieko ste vylucila?treba skusat na sebe. Vcera som zjedla kolac s lekvarom, som nevydrzala si odoprieť🙂,2-3 hodinky svrbelo, dala som zodac, preslo
Minule u kamosky 1 dcl cierneho piva som sa napila,rano uz ok..taktiez nutela,to iste, ked si neodopriem, viem do coho idem..ale nikdy by ma nenapadlo ze z kavy najviac.a ked som tu kavu do seba denne prilievala po 2-3 salky tak uz sa toho v tele nahromadilo.
aj my s tým máme problém. zacalo to u mna po prekonaní Covidu 10/21 a teraz to uz má cela rodina a nevieme sa toho zbaviť. Svtbí nas cele telo + máme rozne výsevy po tele a vodave vyrážky na prstoch, ale po 1-2 dnoch to zmizne a potom zasa. Už sme boli preliecení aj na svrab, keďže kozný uz je bezradný, ale príznaky sa vobec nezjemnili. Zmenila som prach, nepoužívam avivaž.

@natalichovancova to ma mrzi,ja som napriklad videla,ze na to ma ciastocne vplyv aj stres a nevyspatie.