icon

Zakálky v sklovci

stela567
30. máj 2025

Ahoj dievčatá. Stretli ste sa s tým? Mam 30 rokov a som krátkozraká. 10 rokov prace za PC. Som rok po pôrode a zvýšili sa mi aj dioptrie z -1 na -1.25. Par mesiacov po porode som si všimla ze vidím cierne pavučiny v oboch očiach. Bola som u očnej pozrela mi a povedala ze mam všetko OK len mam opacity. Povedala mi ze si nato treba len zvyknúť ze to patrí ku krátkozrakosti a teda môže to vyvolať aj porod. Povedala ze nič nato neexistuje 🙄 užívam ocne vitaminy lutein, vitamín A aj E. Ale nepostrehla som rozdiel a fakt mi to vadí. Všade čítam ze treba si zvyknúť ale proste keď to vidí tak ma to štve. Už si potom to tak vsugerujem, že začínam z toho mat úzkosť. 🫠 ja viem ze ľudia majú iné choroby a vážnejšie ale proste mi to zobralo kus komfortu. Co vám nato pomohlo alebo nejaké tipy? Ďakujem. Je mi to nepríjemné, vidím to stále aj keď sa snažím to neriešit ale predsa len..laser nechcem podstúpiť toho by som sa bála ci to viac nepokazí ako môj problém vyrieši.

sisa_s
30. máj 2025

Mozes si skusit kvapkat Jodid draselny alebo doplnok Vitrocap, nic z toho ale nie je 100%, moze, nemusi trosku pomoct, treba sa s tym naucit zit

stela567
autor
30. máj 2025
@sisa_s

Mozes si skusit kvapkat Jodid draselny alebo doplnok Vitrocap, nic z toho ale nie je 100%, moze, nemusi trosku pomoct, treba sa s tym naucit zit

@sisa_s máš to aj ty?

sisa_s
30. máj 2025
@stela567

@sisa_s máš to aj ty?

@stela567 ja osobne iba trochu, som ocna lekarka, takze sa s tym stretavam denne, zakalky ma vacsina ludi

stela567
autor
30. máj 2025
@sisa_s

@stela567 ja osobne iba trochu, som ocna lekarka, takze sa s tym stretavam denne, zakalky ma vacsina ludi

@sisa_s a mohol to vyvolať ten porod? Ten jodid mi moja pani doktorka ani nespomínala ani vitaminy.

sisa_s
30. máj 2025
@stela567

@sisa_s a mohol to vyvolať ten porod? Ten jodid mi moja pani doktorka ani nespomínala ani vitaminy.

@stela567 mohol aj porod, pri tlaceni sa zvysil vnutroocny tlak, plus do toho hormonalne zmeny, ludia s kratkozrakostou su na to nachylnejsi

mirokub
Odpoveď bola odstránená
stela567
autor
30. máj 2025
@sisa_s

@stela567 mohol aj porod, pri tlaceni sa zvysil vnutroocny tlak, plus do toho hormonalne zmeny, ludia s kratkozrakostou su na to nachylnejsi

@sisa_s už posledná otázka môžem cvicit aj silové treningy nemôžem si tým uškodiť? Ďakujem ❤️

sisa_s
30. máj 2025
@stela567

@sisa_s už posledná otázka môžem cvicit aj silové treningy nemôžem si tým uškodiť? Ďakujem ❤️

@stela567 lahsie treningy su ok, nerobit mrtve tahy, prudke predklananie, dioptria nie je vysoka, ale pri kratkozrakosti to nerobi dobre sietnici

sowhat
30. máj 2025

mam tiez tento zakal sklovca, tie "pavucinky" mi plavaju v oboch ociach, niekedy mam pocit ze pozeram na svet cez marmeladu 🙂 som kratkozraky, len mierne dioptrie, objavilo/zhorsilo sa mi to pred 30kou, od vtedy to je asi stale rovnako intenzivne (7rokov). Mal som z toho na zaciatku stavy, ale nejak som si na to zvykol. Su lepsie obdobia, ked si to nevsimam a obcas obdobia, ked ma to rozculuje, ale uzkosti z toho uz nemam. Cvicim silove treningy plnohodnotne, nejak sa neobmedzujem.
Inak, tiez nechapem, ze sa na toto nenasiel este nejaky liek - ved rok co rok medicina napreduje milovymi krokmi a toto mi pride ako banalita, na ktoru sa uz davno malo nieco efektivne objavit - aj keby to bolo drahsie, urcite by som za to zaplatil.

stela567
autor
30. máj 2025
@sowhat

mam tiez tento zakal sklovca, tie "pavucinky" mi plavaju v oboch ociach, niekedy mam pocit ze pozeram na svet cez marmeladu 🙂 som kratkozraky, len mierne dioptrie, objavilo/zhorsilo sa mi to pred 30kou, od vtedy to je asi stale rovnako intenzivne (7rokov). Mal som z toho na zaciatku stavy, ale nejak som si na to zvykol. Su lepsie obdobia, ked si to nevsimam a obcas obdobia, ked ma to rozculuje, ale uzkosti z toho uz nemam. Cvicim silove treningy plnohodnotne, nejak sa neobmedzujem.
Inak, tiez nechapem, ze sa na toto nenasiel este nejaky liek - ved rok co rok medicina napreduje milovymi krokmi a toto mi pride ako banalita, na ktoru sa uz davno malo nieco efektivne objavit - aj keby to bolo drahsie, urcite by som za to zaplatil.

@sowhat zhoršuje sa to? Vitaminy na oči berieš nejaké?

sowhat
30. máj 2025

neviem posudit, ci sa to casom zhorsuje, alebo to bolo len tak narazovo s urcitym vekom. Skusal som jodid draselny, ale nezaregistroval som zlepsenie, z vitaminov beriem prilezitostne B, C, D, zinok a selen, ale neviem ci to ma vobec nejaky vplyv na tie zakalky.

rozculena
30. máj 2025

mám toho kopu,zvykla som si.Toto je môj najmenší problém