Zápal ďasien - dĺžka liečby
Ahojte, ako dlho trvalo kým ste si vyliečili zápal ďasien?
@vani190493 a možeš mi prosím ťa popísať aké bolesti si pocitovala a čo ti pomohlo?
podal toho v akom to ams stave, a aku mas "liecbu"... bezne par dni... ak mam bolesti tak glimbax, inak paradontax extra aleo kadeco ine, pripadne su aj gely na to.
@minnkaa mala som komplet horný chrup, akoby oheň v ústach, repik kloktanie a propolis na potieranie. Do toho sa pridala aj hnisava angína, na ktorú som mala ATB, tie žiaľ na ďasná nezabrali.
@simca06022011 trva to uz vyse mesiaca. Najskor ma bolelo len medzi stolickami co som si myslela ze kaz. Robili mi aj rengeny a ze zuby mam v poriadku. Teraz ma bolia vsetky horne. Tak som isla na dentalnu hyg. a tam mi povedali ze mam zapalene dasna. Cistim si aj medziuubny priestor a od tej hygieny ubehli dva tyzdne. Uz som zufala.
@minnkaa len kloktanie a tinktúry, veľa šťastia.
skus si vsimnut ci si spravne cistis zuby a nedrazdis dasna pri tom. Inak pouzivat tie ustne vody a pastu si kup priamo na paradentozu, stahovaciu. Pripadne ale to teda ja pouzivam po hygiene, probiotika biogaia prodentis, alebo cmulacie lacto - nieco... a inak pozor na ten propolis, ja som hot iez vsade odporucala, ale on rozozerie sliznice a zhorsi sa to mne to rozozralo sliznicu na vnutronej strane lic (patralo sa u zubarky ze preco problem s dasnami a licami atd a ta povedala na propolis v ziadnom pripade), cize ho treba riedit ked uz, a tie ustne vody urobia rovnaku pracu a gely. Plus zafarbia zuby.. ak je to neico bakterialne, tak aj Jox aleo betadine mi na chvilu zabral, ale to tiez farbi zuby :DD
neviem ci na dasna by cannadent nepomohol, skus vygoogit, ci nie je aj na to, na afty a pod je perfektny.
@simca06022011 zubnu pastu mam senzodine na citlive zuby a zdrave dasna. A vcera som si v lekarni kupila ustnu vodu corsodyl- to som citala tu na konikovi ze to zenam pomohlo ale tiez sa to nema pouzivat dlhsie ako tyzden. Ale pride mi ze mi to rva strasne dlho ta liecba a nemam ani pocit ze vy sa mi to zlepsovalo 😞
@minnkaa no kúpila si ti vcera, takže do dnes tazko pomôže. Neviem ci skor nejaky lacalut paradontax alebo niečo, co stahuje dasna. Lekarka ti nic neodporucila, dentalna hygienicka? Sa mi nechce verit...
Corsodyl, glimbax, pardontax extra používam urcite dlhšie ako týždeň... Celu jar leto som na tom fungovala. Salviu a pod môžeš skusit, je toho vela, ako pri vsetkom, co sa da pouzit ale vsetko potrebuje cas, ved sa to musi zahojit.
Inak ja to mam taketo ze vsrtky zuby iba ked si to rozrypem pri cisteni, nedzizubnymi kefkami, bitou alebo ked po podráždení na hygiene. Z ničoho nic to nezvyknem mat...
@simca06022011 nic mi na to nedali iba tu zubnu pastu a ustnu vodu curaprox tiez len na tyzden a ze si mam zuby cistit dvakrat dodna a to aj robim. A 28.9. Idem zase na kontrolnu hygienu
Dakujem za rady 🙏🏻

@minnkaa dva týždne necelé