Zápal dutín
Od začiatku jesene mám už piatykrát zapálené dutiny. Riešila som to samoliečbou, potom som sa to pokúšala vyležať, nedávno som dobrala 4-dňové antibiotiká a cítim, že zase to na mňa lezie. Na ORL mi povedali, že dutiny mám v poriadku. Môže to by alergia na chlad a hlavne na hmly?
@bubuhlohovec ano, zato sa čudujem, že teba nechajú tak dlho čakať. Toto nie je stav, že vydržíš mesiace. Ledva čakám aj tieto dva týždne, úplne mi zalahlo ucho znova, nepočujem vôbec. A budem platit 149 eur.
@monci78 tak sa drz a daj info čo a ako,držím palce 🙂
@bubuhlohovec dakujem, určite napíšem.. 😉
Ahojte všetky čo vás trápia dutiny. Od oktobra som mala stále nádchu ,ktorá prešla až do zápalu dutín.Využivala som 4 antibiotiká a nič mi nepomohlo. Mala som stále ale stále total zelené hlieny a už som si nevedela rady. Medzi časom som zistila že mám pokazený zub a pravdepodobne to bolo od toho. Po vytrhnutí zubu a nasadení dalších antibiotík som si myslela že to už prejde ale nestalo sa tak. tak som sa nahnevala a začala som si robit toto http://www.najditerapiu.sk/clanky/vyplachy-nosa... a ludia už sa mi konečne ulavilo. Robím to už 30 dní v kuse ale stojí to zato. Konečne nejdu zo mna stále zelené hlieny a nemusím užívat lieky na bolest hlavy. Skuste to a hlavne vytrvajte a uvidíte že všetky lieky možu íst do kelu.. 🙂 🙂
@latvia @bubuhlohovec jaj dievčence čas sa mi kráti, strašne sa bojím!!! ☹ Zasa mám v uchu hnis, v dutinách mi až srdce bije, už aby som mala potom...ale bojím sa keď sa preberiem, bude to ťažké. Nedýchať nosom, a bojím sa či nespanikárim že neviem dychať. Bojím sa že budem vracať, už mi obvodný predpísal Torecan čípky, aby som radšej mala... myslite na mňa... 😒
@monci78 myslím na teba, mne Neako začína veľmi zalahovat v uchu a boli ma ucho na dotyk, teraz neviem či z dutín, chrbtice alebo zo zubov ...uz neviem čo mám robiť , uz len čakám na koniec marca . Drz sa moja,všetko bude dobre, musíš myslieť pozitívne...
@bubuhlohovec ďakujem Ti pekne, to ti už je ťažko pozitívne myslieť, však vieš. To ucho môžeš mať z dutín, aj mne to začalo zaľahovaním, a neskor tam ide tekutina, Skúšaj si nos vždy držať priechodný a tak si kvapkaj, otoč hlavu na tu stranu kde ťa bolí. poriadne zaklon nech sa ti tam kvapky dostanu a vydrž tak aj 5 min. Drž sa aj ty moja!!! 😔
@monci78 mám si kvapkat neake kvapky do uši ? Vieš mi poradiť aké ? Mám ísť aj k dr ?( pred 2 mesiacmi som mala uši ok a to ma tiez uši boleli tak raz za mesiac, tak neverím ze mi dr nieco zisti ) ☹(
@bubuhlohovec nič si nekvapkaj, kvapky neprejdu cez bubienok. Kuk si Burow kvapky do ucha a daj na vatu, strč si to do ucha, to mi pomáha proti bolesti. Musíš si nos čistiť, lebo tam je opuch okolo eustachovej trubici pri uchu, kvapky do nosa a dobre zaklon hlavu nech to tam prejde. Kým som mala zaľahnuté tak ani mne nič nevidel v tom uchu, až keď sa mi tam dostal ten hnis, tak vtedy už bolo zle. A odporúčam kvapky do nosa nie spray. Ten tak neprejde tam kde má. 😒
@bubuhlohovec sa natrápime voačo do riti tam!!! 😠
@monci78 tie kvapky mám,len som nevedela či mi to nrspravi zle, tak si ich budem dávať. No ja len dufam ze vsetky tieto stavy mi po operácii prejdú,lebo uz takto nevládzem fungovať,som z toho psychicky unavená, myslíš ze to všetko prejde a bude dobre ?
@bubuhlohovec moja ja mám presne tie isté stavy!! Presne toto isté chodí po rozume aj mne. Ci toto skončí a či tá operácia fakt pomôže, Aj ja som psychicky na dne z toho, a stále sa pýtam, čím som si toto zaslúžila... 😒 Neviem, ale dúfam, že nám to pomôže. Ja to budem vedieť už budúci týždeň, o to to budeš mať lahšie, budem ti to vedieť zreferovať 😉 Predstav si dnes mi volali z tej kliniky že mám plánovanú operáciu u nich, no ja som myslela že infarkt dostanem, myslela som že to chcú zrušiť!! 😀 A ona len chcela vedieť či to aj z mojej strany platí! Ježiš hovorím jej toto mi nerobte! Však ja ledva čakám aby som už mala po! A ona sa smiala, že fakt? Hovorím si, moja pekná keby si vedela že ako trpím už tieto posledné dni a modlím sa aby to ucho vydržalo! 🙄
Mám výhodu v tom,ze budem vedieť čo a ako a či tie stavy prešli, tie 2 mesiace uz volako pretrpim,ale ked nám to nepomôže,psychicky sa zlozim uz načisto ☹( kedy presne máš ten termín ?
@bubuhlohovec v utorok na 10.00 mam byť tam. @latvia ano vracala som keď mi pred 3 rokmi operovali nos. Strááášne. Celú noc som grcala. Neviem či po narkoze alebo mi stiekla krv do žalúdka. Myslíš že po OP budeme ok?
@latvia 😀 toto mi hovorí aj sestrička vždy ked volám za výsledky.. 🙂 tak som už kludnejšia, lebo cítim si uzlinu pri uchu a okolo ucha ma bolí kosť ale už druhý týžden tam mám hnis v uchu a tak musím vydržať do utorka, asi dostanem ventilačnú trubičku do ucha, ale radšej to jak keby mi v kuse ucho prepichovali.. 😝
@latvia @bubuhlohovec no dievky, nie je mi všetko jedno! Mám strašný strach, strašné myšlienky, strašne som v noci kašlala, až ma dusilo, bojím bojím veľmi!!! ☹
@monci78 drz sa, myslím na Teba, treba myslieť pozitívne, čím vacsi strach,tým to lepšie dopadne 🙂)) skús dnes na to myslieť čo najmenej, hovor si ze az zajtra budeš stresovat, mne to pomáhalo deň pred zákrokom na zlatú zilu
@bubuhlohovec dakujem, je to hrozné, neviem sa na nič iné sústrediť, viem aké to bolo po operácii nosa zato ten strach, či sa nebudem dusiť, či vstanem, či nebude krvácať, bolieť, či to bude lepšie...no hrúza!!!
@bubuhlohovec @latvia tak zijem dievky, momentalne neviem objektivne posudit nic, lebo je mi na prd, ale nevracala som, to je hlavne ale mam nos plny tamponady takze zajtra vyberu jednu o tyzden druhu, spat asi nebudem, len posediacky, ale dufam ze zajtra bude lepsie... 😖
Myslela som na teba, super, sa teším,máš to za sebou,v dobrom závidím🙂)) ked bude lepšie,napis podrobnejšie čo a ako 🙂))

@monci78 inak chystám sa ísť za bylinkarkou do tt,zevraj pomáha ,uz viacerým liečila dutiny aj rakovinu,tak vyskúšam ( aj ked v mojom štádiu neviem či mi vôbec nieco zaberie)