icon

Zápal miechy - osobné skúsenosti

mia247
8. jún 2025

Ahojte , prosím hľadám možno nádej, povzbudenie. Ideálne reálne skúsenosti s pozitívnym koncom. Už 2 týždeň ležím v nemocnici, so zápalom miechy. Bol rozsiahly, od pŕs dole som v priebehu pár hodín ochrnula. Teraz, po dvoch týždňoch začínam trošku hýbať pravou nohou, ľavá stále bez zmeny nepohnem ani prstami. Mam za sebou 2 kúry plazmaferézy. Nikto mi nevie povedať ako akmnou bude. Viem ze to nikto nevie len mi je hrozne dlho bez deti. Doma mám dve deti, mala má len rok a doposiaľ bola kojená. Je ni hrozne ťažko.. prosím , nemáte niekoho vo svojom okolí čo si týmto prešiel?

jaga18
8. jún 2025

Kolegynin syn to mal pri Covide. V nemocnici bol 4 týždne, potom ho prepustili do domáceho ošetrenia. Už pri prepustení urobil 2-3 kroky. Šlo to pomaly, absolvoval intenzívne rehabilitácie, cca 9 mesiacov trvalo, kým sa vrátil do normálneho života. Prognózy boli tiež veľmi neisté, ale pre šťastie to dopadlo dobre. Bol vtedy aktuálne po výške, mal 25-26 rokov, ona s ním musela ostať doma prvé mesiace a starať sa oňho. Je to vážna diagnóza, zotavovanie potrebuje čas. Veľmi držím palce a prajem skoré uzdravenie bez následkov.

luxus10
8. jún 2025

mala si pri porode spinal? ci uraz ci cokolvek pichane do miechoveho kanala?

mia247
autor
8. jún 2025
@luxus10

mala si pri porode spinal? ci uraz ci cokolvek pichane do miechoveho kanala?

@luxus10 mala som epiduralku pri pôrode ale to vylúčili ze by po vyše roku vyvolala zapal.. nič nevyšlo, úraz som nemala , chorá som dlho nebola, kliešťa slm nemala. Nikto nevie co sa stalo, njc sa nepotvrdilo anj z lumbalnej punkcie..

dennissa16
8. jún 2025
@mia247

@luxus10 mala som epiduralku pri pôrode ale to vylúčili ze by po vyše roku vyvolala zapal.. nič nevyšlo, úraz som nemala , chorá som dlho nebola, kliešťa slm nemala. Nikto nevie co sa stalo, njc sa nepotvrdilo anj z lumbalnej punkcie..

@mia247 ja teda nepoznám nikoho a ani som netušila, že také niečo vie v tele prepuknúť.
Želám ti úprimne skore uzdravenie, nech si čím skôr s rodinou a hlavne úplne v poriadku a bez následkov.

luxus10
8. jún 2025
@mia247

@mia247 jojojoj...to oni tak radi, lebo by si mohla obvinit nemocnicu a nedajboha ziadat odskodne......kolegyninej sestre robili mensi chrurg. zakrok na dolnej koncatine so spinalom, cca do 1 roka pred tym ako si naraz prestala citit telo od pasa dole, vyhovoriek milion, ze to od spinalu isto nie, osivali sa, nakoniec to osivajuc sa pripustili a dla toho prisposobili liecbu....neboj, oni dobre vedia...

luxus10
8. jún 2025

a ano akut. zapal po epi by sa prejavil hned...ale tieto tiche zakerne neskorsie prejavy su mozne a medicina to vie...

luxus10
8. jún 2025

a ciste nahodou nemas aj skoliozu?

taminisave
8. jún 2025
@mia247

@mia247 dlho trvá, kým zaberie liečba plus kým vymiznú príznaky. Plazmaferéza je tiež super. Máš liečbu kortikoidmi?

mia247
autor
8. jún 2025
@dennissa16

@mia247 ja teda nepoznám nikoho a ani som netušila, že také niečo vie v tele prepuknúť.
Želám ti úprimne skore uzdravenie, nech si čím skôr s rodinou a hlavne úplne v poriadku a bez následkov.

@dennissa16 veľmi pekne ďakujem ❤️

mia247
autor
8. jún 2025
@luxus10

a ciste nahodou nemas aj skoliozu?

@luxus10 ano mam

mia247
autor
8. jún 2025
@taminisave

@mia247 dlho trvá, kým zaberie liečba plus kým vymiznú príznaky. Plazmaferéza je tiež super. Máš liečbu kortikoidmi?

@taminisave ano, ihneď v ten večer čo ma prijali mi tiekli kortikoidy, antibiotika, antihistaminika. Liečba stále pokračuje, akurát kortikoidy dostávam už len vo forme tabletiek a plus plazmafereza

luxus10
8. jún 2025
@mia247

@luxus10 ano mam

@mia247 a aj sa ta na to, ci mas skoliozu niekto pred epi pytal?

mia247
autor
8. jún 2025
@luxus10

@mia247 a aj sa ta na to, ci mas skoliozu niekto pred epi pytal?

@luxus10 ano

luxus10
8. jún 2025
@mia247

@luxus10 ano

@mia247 tak to bola dobra odvaha ti to pichnut...mas to z toho...

bara_borka
8. jún 2025
@mia247

@luxus10 ano

@mia247 aj zistili pricinu zapalu? Virusovy, bakterialny, autoimunitny?

mia247
autor
8. jún 2025
@bara_borka

@mia247 aj zistili pricinu zapalu? Virusovy, bakterialny, autoimunitny?

@bara_borka pravdepodobne autoimunitna príčina

bara_borka
8. jún 2025
@mia247

@bara_borka pravdepodobne autoimunitna príčina

@mia247 prosim neberte vazne tuto niektore prispievajuce, ze je to z epjduralu spred roka.... to su velmi odvazne tvrdenia toto tvrdit, hraniciace s vymyslami. Autoimunitny zapal moze postihnut hocikoho hocikedy na hocijakom kieste v tele. Drzim palce a rychle uzdravenie

luxus10
8. jún 2025
@bara_borka

@mia247 prosim neberte vazne tuto niektore prispievajuce, ze je to z epjduralu spred roka.... to su velmi odvazne tvrdenia toto tvrdit, hraniciace s vymyslami. Autoimunitny zapal moze postihnut hocikoho hocikedy na hocijakom kieste v tele. Drzim palce a rychle uzdravenie

@bara_borka ano, hlavne tie, ktore nieco take alebo velmi podobne zazili...to sedi...od tych ktorym staci pochybovat, ci len neverit...

luxus10
8. jún 2025
@bara_borka

@bara_borka a nasledky mozu prisat a prejavit sa aj neskor...nie len po pol roku, ci roku...

brendaa
8. jún 2025
@mia247

@dennissa16 veľmi pekne ďakujem ❤️

@mia247 držímTi veľmi palce, na magnetickej sa ti ukázalo, či aj CT urobia? Rehabilitácie budeš mať?

mia247
autor
9. jún 2025
@brendaa

@mia247 držímTi veľmi palce, na magnetickej sa ti ukázalo, či aj CT urobia? Rehabilitácie budeš mať?

@brendaa mala som aj ct, aj rtg chrbtice aj opakovanu magneticku. Rehabilitacny chodinzamnou, aj manžel chodi každý deň a cvičí mi s nohami.

basaj
9. jún 2025

Ahoj, viem, že ti je určite veľmi ťažko, ale ak ž teraz pomaly pohybuješ prstami tak je to na dobrej ceste. <3 držím ti palce, vytrvaj v snahe a zase budeš chodiť a tešiť sa s rodinou. Moj brat mal síce nie zápal, ale ťažký úraz miechy s pridruženou infekciou a trvalo niekoľko týždňov kým začal vobec hýbať prstami na nohe. Celé mesiace fungoval na plienkach a katetri. Tiež sme mysleli že už nikdy nebude chodiť...ale riadne cvičil, rehablitoval a dnes (po roku a pol) chodí, bicykluje, lyžuje, teší sa z malinkej dcérky. Nie je to 100% čo bolo, ale 90% určite áno a za to sa oplatí bojovať. Držím všetky prsty.

mirabela888
9. jún 2025

Pamatam si jedno dievca co ochrnulo na cypre z nicoho nic.. uz preslo 10 rokov ale pomaly sa z toho dostala https://www.google.com/search?q=natalia+ochrnul...

taminisave
10. jún 2025
@mirabela888

Pamatam si jedno dievca co ochrnulo na cypre z nicoho nic.. uz preslo 10 rokov ale pomaly sa z toho dostala https://www.google.com/search?q=natalia+ochrnul...

@mirabela888 toto si myslím, že nieje zrovna vhodný príklad. Nevieme, čo jej to spôsobilo na Cypre. Ani akútnu liečbu, ktorú jej poskytli. Aspoň môj názor.

priscilla07
10. jún 2025

Môže to byť po konzumácii ovčieho alebo kozieho syra a mlieka, ak zviera malo nakazeného kliešťa. Oni z punkcie musia vidieť či je to infekčného pôvodu. Existuje len jedna látka ktorá regeneruje bielu hmotu nervového systému a je prírodná, tak že kľudne ju môžeš hneď nasadiť aj s inou liečbou. Jedná sa o Lion's Mane - liečivá huba. Ak chceš napíš mi. Držím palce a skóre uzdravenie.