Zápal močových ciest

23. júl 2023

Ahojte. Dostala som zápal močových ciest dala mi lekárka Mediclav atb. Tie zabrali aspoň nato, že ma aspoň netlačí na mocenie a že ma neboli pri močení. Pridruzulo sa mi však veľmi tenký prúd moču a pocit nedostatočného vyprazdenia. Mám ešte atb na dva dni. Stalo sa vám to niektorej ?

anavixy
23. júl 2023

Mam dojem ze to je typicky priznak zapalu, treba dobrat atb najprv, zapal nie je vylieceny hned ako zmiznu niektore priznaky. Uzivas aj nejake volne predajne lieky ako urinal napr. alebo pijes urologicky caj?

autor
23. júl 2023

@anavixy urinal beriem a pijem aj urologicky čaj

autor
23. júl 2023

@anavixy donedávna som pila aj demanozu ale už mi došla 🤷‍♀️

anavixy
23. júl 2023

Ja by som tomu dala teda este cas 🙂

autor
23. júl 2023

@anavixy čiže je to normálne že sa to proste prirodzene dolieči samo? S pomocou atb… nemusím hneď utekať naspäť k lekárovi.

suge
23. júl 2023

Myslím, že antibiotiká na zápal močových ciest a čokoľvek, čo podporuje močenie sa nemajú kombinovať. Ak napríklad urologický čaj podporuje močenie, znižuje koncentráciu antibiotík v močových cestách a tým spomaľuje proces liečby.

autor
23. júl 2023

@suge aha, no tak ďakujem vysadím.

anavixy
23. júl 2023

@suge no toto si nemyslim, ze je pravda… vlastne som presvedcena, ze to nie je pravda. Atb sa vstrebavaju do krvi, odtial idu tam kam treba.. ale hlavne pri uroinfekte je prave dostatocny (aspon 2l tekutin, nemusi to byt urologicky caj a dlhodobo by ani nemal byt) prijem tekutin velmi dolezity, mocenim sa vyplavujú bakterie z mocovych ciest. A to plati aj pri liecbe atb aj bez atb. Neviem odkial mas taku info ale pre mna to bola novinka a tak som teda googlila a nikde som nic take nenasla…

autor
23. júl 2023

@anavixy inak začínam cítiť svrbenie zo spodu môžem si dať clotrimazol keď berem atb?

suge
23. júl 2023

@anavixy Zvýšené množstvo tekutín je nutné piť počas zápalu močových ciest vtedy, keď nie sú nasadené antibiotiká. Ak sú nasadené, treba prijímať normálne množstvo tekutín. Píšeš o antibiotikách v krvi, no keď nad tým pouvažuješ, ani odtiaľ ich nie je žiaduce predčasne vyplavovať excesívnym príjmom tekutín.

anavixy
23. júl 2023

@suge 2 litre tekutin je normalne mnozstvo tekutin, ty pises o tom ze sa nemaju pit caje podporujuce mocenie a to podla mna pravda nie je. Nikde som taku informaciu nenasla a ano bavime sa o liecbe atb. Ak najdes niekde zdroj tvojho tvrdenia tak sa rada poucim 🙂

suge
23. júl 2023

@anavixy Môj prvý zdroj je náš primár.😄 Ale našla som aj rôzne štúdie, skús pozrieť napríklad pubmed.

anavixy
23. júl 2023

@suge ďakujem 🙂

vorkola
23. júl 2023

Skus praslickovy teply ,nie vrely sedaci kupel

sunshine_18
23. júl 2023

Nasaď si probiotika gynimun