Ako liečiť zápal na nechte spôsobený záderom?
Ahojte, čo mi pomôže na takýto zápal? Včera som to tlačila a dnes to je ešte horšie. Je to zo záderu.Ďakujem
Listok lalie namocenej v liehu
Ichtoxyl mast
Podľa mna toto už bude treba rezať a ATB masť. Skočila by som na chirurgiu
Ihlou by som prepichla tu hnisavú žltú časť, nech vytecie hnis. Potom natrieť ichtyolom a zaviazať.
@pribinak práveže som myslela, že na chirurgii by ma vysmiali. 🤔
Ďakujem všetkým, suseda mi doniesla pred hodinou tú icht...neviem ako sa to ďalej volá. Omracim sa vínom, prepichnem, namastim.
Ja neviem prečo by tá mali vysmiat? Muž mal to iste. Skočil na chiru, doktor to narezal dal masť a vybavené
Gafrova mast. Ked to neprejde na chirurgiu. Ja som raz bola s pluzgierom na pate, ked som si ho sama prepichovala a opat sa mi urobil az som ho mala cez pol paty a nemohla chodit, doktor orezal dal mi daku speci mast a do tyzdna bolo dobre.
@pribinak my to príde také..oproti zlomeninam, otvoreným ranám. Asi dám na teba, je to takto zle, maličkú neviem poriadne chytiť, obliecť,... škoda, že sa mi to až včera na večer tak zapalilo, keby som to mala ráno, išla by som po výmenný lístok. Takto na urgent mi to príde fakt prkotina
Normálne chod. Doma to budeš 3 dni liečiť a aj tak skončíš na chirurgiii
Takto to bude rýchlo a efektívne ošetrené
Manganistan draselny, do pohara s vodou rozrobit a macat aj 4x denne. Zapal nechtoveho lozka.
@pribinak super, veľká vďaka 🤗
Toto nie je sranda, pamätam si, že kolegyňa mala kvôli takémuto zaderu riadny problém. Mala to zápalene tak, že jej už ani ATB nezaberali a šírilo sa jej to ďalej do ruky. Dlhšie to neriešila a zanebdala.
Natri na noc hrubú vrstvu ichtamol maste, previaž obvazom a keď ráno neuvidíš žiadne zlepšenie tak na chirurgiu. Nikto ta tam určite s týmto nevysmeje.
Nam pomohlo macanie v liehu - naordinovala svokra farmaceutka - pomohlo relativne rychlo, ale nemali sme to takto rozsiahle. Inak dobra je gafrova alebo ichtamolova mast.
Nemáš doma Dračiu krv? Dáš viac x denne a na 100% pomôže.
Prepuchni to hrubsou ihlou a vytlac.uvidis síce hviezdy ale je to rýchla cesta.pitom odezinfikuj a natri ATB masťou a zaviaz do Gazy...ak nemáš ATB tak pouzi ichtyolovu masť alebo betadine

Obklad z visnievskeho balzamu alebo ichtyolovej masti. Nacapkat na gazu, prilozit, zavoazat. Menit 2x denne