icon

Zápal očných spojiviek

nanka888
8. aug 2023

Ahojte, uz mam asi treti tyzden zapalene oko. Ocna mi dala tobrex kvapky a krem na 10 dni,kojim takze ine nemoze, oko bolo ok. Po troch dnoch sa mi zase zapalil, tak som bola znova, zobrala stery a zase som mala pouzivat tobrex. Dnes som volala pre vysledky, su negativne a ze mam vysadit tobrex lenze oko mam uplne zapalene. Povedala ze asi mam oslabenu imunitu a ze si mam kupit kvapky Artalac rebalance a nieco na podporu imunity. Ma tu niekto s tym zapalom skusenost? Co pomohlo? :(

nanka888
autor
15. aug 2023

@taktotedanie
@lubkovaandrejka akoze pozerala som a napr occusept a duo ocny vyplach obsahuju kuchynsku sol 🤷🏻‍♀️ tak asi nieco v tom bude

sisa_s
15. aug 2023

@nanka888 ale to su sterilne vyrabane roztoky, kvapky, ktore splnaju nejake osmoticke parametre...nie sol z kuchynskej linky nasypana do vody z kohutika... je pracovny den, hladajte ocneho lekara v mieste bydliska

nanka888
autor
15. aug 2023

@sisa_s Jasne idem hned teraz rano

taktotedanie
15. aug 2023

@nanka888 bolo vam vysvetlene uz preco

taktotedanie
15. aug 2023

@sisa_s ano pochopim, ze si leju caj do oci slebo prikldaju vyluhovane sacky na oci ale toto ze niekto vymysli, ja som si z toho az urobila screen teda ze poviem kolegyniam na ambulancii, ze coho su ludia schopni

nanka888
autor
15. aug 2023

@taktotedanie Dobry den, vedeli by ste mi poradit? Bola som rano o ocnej, dala kvapky Eflumidex a oftaqix ale v lekarni ma upozornili ze efflumidex sa vibec nemoze pocas kojenia. Dr vie ze kojim ale tak neviem ci si ich mozem davat.

nanka888
autor
15. aug 2023

@taktotedanie a este by som sa chcela opytat ze ak od vecera som vobec nic nedala do oci a na rano bolo uz ovela lepsie to ok, tak to moze byt alergia alebo podrazdenie z klimy napr alebo aj naprirk tomu ze uz to neni take cervene moze to byt bakterialne alebo virusove?

simca06022011
15. aug 2023

@nanka888 takto vyzeralo oko mojho chlapa celu dovolenku, z klimy (to cervne co si dala po ceste autom, doslova mal obe oci krvave, aj morska voda mu isto predtym pomohla, klima na hoteloch a ventilatory, slnko). Dala som mu na to artelac co som mala v kabelke, ja ho pouzivam na suche oko a teda jemu to dost rychlo pomohlo. A septozinc pouzivam ked sa mi nieco nezda. Mne napr. ocna na zapal dava tobratex, brala som ho ale dost dlho.. 7-10dni a potom a aj zaroven s nim vlasne som kvapkala oci kvapkami na zvlhcenie oka aj ochranu. A to som dost dlho a vela kvapkala... kym sa oko nedalo ako tak do poriadku.
Podla mna ak to PRESLo a zrazu po klime oko takto zacervenalo, tak to nebude bakteriou, ale teda mozes skusit znovu dr a pohotovost.. alebo ineho lekara, neviem ci tvoja dr ma vsetky pristroje... mne narp aj v nemocnici kde maju vsetko mozne riadne vysetrili oko, ocny nerv, sono a vsetko mozne. Moja lekarma ma odpinkavala ze ma boli oko lebo vek, lebo to teraz vsetkych, vzduch, aj videnie sa mi zhorusje kovli tomu... :D cize ak sa ti nezda, mozes skusat inych dr. urcite ziadne doma zarobene medicinky. v lekarni toho maju sterilneho dost ak potrebujes.

taktotedanie
15. aug 2023

@nanka888 zatlacit vnutorny kutik pri kvapnuti

taktotedanie
15. aug 2023

@nanka888 podla mna nie a vo vnut kutiku sa mi zda ze mate hnis

nanka888
autor
30. aug 2023

@taktotedanie Dobry den, prosim vas su Spersadex kvapky bezpecne pocas kojenia? Na nedelu vecer sa mi uz uplne zapalilo to oko, tak rano som isla hned k dr ale k inej lebo moja ma dovolenku. On uplne zostala v soku ako to vyzera, hned mi tam nakvapkala do oci 2-3 druhy kvapiek a dala na doma spresadex. Som jej hovorila ze kojim ale povedala ze to uz mam v takom stave ze ju to nezaujima.

taktotedanie
30. aug 2023

@nanka888 tak nebudete kojit za ten cas kym budete kvapkat kvapky a odsavajte
Pokial vam toto povedala musi to byt velmi vazny stav
Nelieceny zapal- mozete skoncit v nemocnici a natrvalo si poskodit zrak

nanka888
autor
2. sep 2023

Dobry den, mozem sa spytat? Tie kvapky mi zatial celkom dobre zabrali ale na stvrtok rano ma zacalo boliet spodne viecko, tak som isla k dr. Dala mi tobrex masticku a ze si mam robit teple, suche obklady ale stale je to horsie. Uz som mala jacmen ale ten ma nesvrbel. Nemoze to byt herpes?

nanka888
autor
2. sep 2023
taktotedanie
2. sep 2023

@nanka888 na herpes to nevyzera, skor jacmen

nanka888
autor
2. sep 2023

@taktotedanie Dakujem. A jacmen je tiez infekcny?

taktotedanie
3. sep 2023

@nanka888 moze byt

nanka888
autor
5. sep 2023

@taktotedanie Dobry den, potreboval by som zase poradit 🙈 Ako to mam uz taketo naplnene a uz aj troska z neho vyteka mozem vytlacit alebo mam pockat aby sa to same vycistilo?

taktotedanie
5. sep 2023

@nanka888 nevytlacat

nanka888
autor
5. sep 2023

@taktotedanie ok dakujem

nanka888
autor
5. sep 2023

@taktotedanie Prosim vas a co s tym mam robit aby sa to pekne same vycistilo? Dalej davat teple obkldy?

taktotedanie
5. sep 2023

@nanka888 ide o to aby ste si tam nezaviedli dalsiu infekciu, jemnucko pritlacit vatovou tycinkou ale ked nepojde vytlacit nechajte tak , skuste zajtra atd netlacte na to velmi, ono to povoli a prevali sa to, puzdro praskne, pokracujte s obkladmi

nanka888
autor
13. sep 2023

@taktotedanie Dobry vecer, potrebujem zase poradit. Davala som teple obklady aj sa mi uvolnovalo z toho, asi 4 dni sa to “cistilo” ale zostala mi taka hrca. To zmizne alebo co s tym mam robit?

taktotedanie
13. sep 2023

@nanka888 atb mast nejaku mate? Jacmen sa moze hojit aj 5-6tt

nanka888
autor
13. sep 2023

@taktotedanie ano davam si tobrex masticku dva krat za den ale dneska je uz 11. den tak asi by som uz nemala ze?

taktotedanie
13. sep 2023

@nanka888 14 dni a znova kontrola u ocneho

nanka888
autor
13. sep 2023

@taktotedanie ok, dakujem pekne za pomoc

2medvede
12. okt 2023

@nanka888 ahoj, podarilo sa ti zbavit zapalu nakoniec? Tiez s tym bojujem asi mesiac, preliecim kvapkami a o par dni je to naspat

2medvede
12. okt 2023

@taktotedanie mozem sa opytat z Vasho pohladu ako ocneho lekara, je vhodna praca na pocitaci pri bakterialnom zapale ocnych spojiviek? Mam opakovane sa vracajuce zapaly priblizne mesiac, po dobrati kvapiek sa vzdy vratia a popritom pracujem z domu na pocitaci, nemozem si tym zhorsit stav? Dakujem

taktotedanie
12. okt 2023

@2medvede mali ste vyter z oka?
Pracovat mozte pokial vidite dobre a zvladate pracovat
Robila by som si skor dlhsie prestavky pri praci s pc