Zápal očných spojiviek
Ahojte, uz mam asi treti tyzden zapalene oko. Ocna mi dala tobrex kvapky a krem na 10 dni,kojim takze ine nemoze, oko bolo ok. Po troch dnoch sa mi zase zapalil, tak som bola znova, zobrala stery a zase som mala pouzivat tobrex. Dnes som volala pre vysledky, su negativne a ze mam vysadit tobrex lenze oko mam uplne zapalene. Povedala ze asi mam oslabenu imunitu a ze si mam kupit kvapky Artalac rebalance a nieco na podporu imunity. Ma tu niekto s tym zapalom skusenost? Co pomohlo? :(
@nanka888 bolo vam vysvetlene uz preco
@sisa_s ano pochopim, ze si leju caj do oci slebo prikldaju vyluhovane sacky na oci ale toto ze niekto vymysli, ja som si z toho az urobila screen teda ze poviem kolegyniam na ambulancii, ze coho su ludia schopni
@taktotedanie Dobry den, vedeli by ste mi poradit? Bola som rano o ocnej, dala kvapky Eflumidex a oftaqix ale v lekarni ma upozornili ze efflumidex sa vibec nemoze pocas kojenia. Dr vie ze kojim ale tak neviem ci si ich mozem davat.
@taktotedanie a este by som sa chcela opytat ze ak od vecera som vobec nic nedala do oci a na rano bolo uz ovela lepsie to ok, tak to moze byt alergia alebo podrazdenie z klimy napr alebo aj naprirk tomu ze uz to neni take cervene moze to byt bakterialne alebo virusove?
@nanka888 takto vyzeralo oko mojho chlapa celu dovolenku, z klimy (to cervne co si dala po ceste autom, doslova mal obe oci krvave, aj morska voda mu isto predtym pomohla, klima na hoteloch a ventilatory, slnko). Dala som mu na to artelac co som mala v kabelke, ja ho pouzivam na suche oko a teda jemu to dost rychlo pomohlo. A septozinc pouzivam ked sa mi nieco nezda. Mne napr. ocna na zapal dava tobratex, brala som ho ale dost dlho.. 7-10dni a potom a aj zaroven s nim vlasne som kvapkala oci kvapkami na zvlhcenie oka aj ochranu. A to som dost dlho a vela kvapkala... kym sa oko nedalo ako tak do poriadku.
Podla mna ak to PRESLo a zrazu po klime oko takto zacervenalo, tak to nebude bakteriou, ale teda mozes skusit znovu dr a pohotovost.. alebo ineho lekara, neviem ci tvoja dr ma vsetky pristroje... mne narp aj v nemocnici kde maju vsetko mozne riadne vysetrili oko, ocny nerv, sono a vsetko mozne. Moja lekarma ma odpinkavala ze ma boli oko lebo vek, lebo to teraz vsetkych, vzduch, aj videnie sa mi zhorusje kovli tomu... :D cize ak sa ti nezda, mozes skusat inych dr. urcite ziadne doma zarobene medicinky. v lekarni toho maju sterilneho dost ak potrebujes.
@nanka888 zatlacit vnutorny kutik pri kvapnuti
@nanka888 podla mna nie a vo vnut kutiku sa mi zda ze mate hnis
@taktotedanie Dobry den, prosim vas su Spersadex kvapky bezpecne pocas kojenia? Na nedelu vecer sa mi uz uplne zapalilo to oko, tak rano som isla hned k dr ale k inej lebo moja ma dovolenku. On uplne zostala v soku ako to vyzera, hned mi tam nakvapkala do oci 2-3 druhy kvapiek a dala na doma spresadex. Som jej hovorila ze kojim ale povedala ze to uz mam v takom stave ze ju to nezaujima.
@nanka888 tak nebudete kojit za ten cas kym budete kvapkat kvapky a odsavajte
Pokial vam toto povedala musi to byt velmi vazny stav
Nelieceny zapal- mozete skoncit v nemocnici a natrvalo si poskodit zrak
Dobry den, mozem sa spytat? Tie kvapky mi zatial celkom dobre zabrali ale na stvrtok rano ma zacalo boliet spodne viecko, tak som isla k dr. Dala mi tobrex masticku a ze si mam robit teple, suche obklady ale stale je to horsie. Uz som mala jacmen ale ten ma nesvrbel. Nemoze to byt herpes?
@nanka888 na herpes to nevyzera, skor jacmen
@taktotedanie Dakujem. A jacmen je tiez infekcny?
@nanka888 moze byt
@taktotedanie Dobry den, potreboval by som zase poradit 🙈 Ako to mam uz taketo naplnene a uz aj troska z neho vyteka mozem vytlacit alebo mam pockat aby sa to same vycistilo?
@nanka888 nevytlacat
@taktotedanie ok dakujem
@taktotedanie Prosim vas a co s tym mam robit aby sa to pekne same vycistilo? Dalej davat teple obkldy?
@nanka888 ide o to aby ste si tam nezaviedli dalsiu infekciu, jemnucko pritlacit vatovou tycinkou ale ked nepojde vytlacit nechajte tak , skuste zajtra atd netlacte na to velmi, ono to povoli a prevali sa to, puzdro praskne, pokracujte s obkladmi
@taktotedanie Dobry vecer, potrebujem zase poradit. Davala som teple obklady aj sa mi uvolnovalo z toho, asi 4 dni sa to “cistilo” ale zostala mi taka hrca. To zmizne alebo co s tym mam robit?
@nanka888 atb mast nejaku mate? Jacmen sa moze hojit aj 5-6tt
@taktotedanie ano davam si tobrex masticku dva krat za den ale dneska je uz 11. den tak asi by som uz nemala ze?
@nanka888 14 dni a znova kontrola u ocneho
@taktotedanie ok, dakujem pekne za pomoc
@taktotedanie mozem sa opytat z Vasho pohladu ako ocneho lekara, je vhodna praca na pocitaci pri bakterialnom zapale ocnych spojiviek? Mam opakovane sa vracajuce zapaly priblizne mesiac, po dobrati kvapiek sa vzdy vratia a popritom pracujem z domu na pocitaci, nemozem si tym zhorsit stav? Dakujem
@2medvede mali ste vyter z oka?
Pracovat mozte pokial vidite dobre a zvladate pracovat
Robila by som si skor dlhsie prestavky pri praci s pc

@taktotedanie
@lubkovaandrejka akoze pozerala som a napr occusept a duo ocny vyplach obsahuju kuchynsku sol 🤷🏻♀️ tak asi nieco v tom bude