icon

Zápal pľúc u seniorov: Skúsenosti a rady

29. júl 2025

Dobrý deň prajem ,chcem sa tu po informovať či si niekto a tým prešiel babka je v nemocnici hospitalizovaná už skoro 2 týždne najprv mala hnis v bruchu vytahovaky jej ho ďalej embólia srdca opuchnuté nohy ruky strašne a čo sme sa nakoniec dozvedeli že dostala zápal pľúc nasadili liečbu 3 krát vraj musia nasadiť novú liečbu a furt to isté dokola no nakoniec nám povedali že babka že na Tom zle má vážnu stav to povedali v piatok a že keď prežije vykend v pondelok jej zrobia nejaké vyšetrenie ale babka fajn ona s nami rozpráva a vidno na nej že jej je lepšie môže doktor takto povedať že či prežije vykend ? Ja už neviem potom ďalší doktor nám povedal že to tak býva pri zápale pľúc že raz sa stav zlepší potom zhorší a nakoniec včera doktorka po edlaa že zápal ustúpil čo si máme o Tom všetkom myslieť mal to niekto takto ? Ak áno ďakujem za info

zuzkaa1991
29. júl 2025

@anonym_autor zalezi aky ma vek ake ine dg....ale väčšinou pre starších ludi je zapal nebezpečný a konečný.....ak este nema vodu v pleciach a sa zlepšuje moze byt ok....v nasej rodine vzdy bol konečný stav max sa "zlepšil "len na rozlúčku 😇😔

autor
29. júl 2025
@zuzkaa1991

@anonym_autor zalezi aky ma vek ake ine dg....ale väčšinou pre starších ludi je zapal nebezpečný a konečný.....ak este nema vodu v pleciach a sa zlepšuje moze byt ok....v nasej rodine vzdy bol konečný stav max sa "zlepšil "len na rozlúčku 😇😔

@zuzkaa1991 no babka má 76 ja viem je to už starší človek ale viete čo má vzalo že doktori rozprávajú niečo iné a ja na nej vidím tiež niečo iné zo začiatku áno bola veľmi slaba nerozprávala s nami len tam tak ležala a pozerala sa ale už od piatku sa babka cíti lepšie to je až vidno len tie opuchy má stále aj nohy aj ruky aj kolená strašne ma opuchnuté o vode nám nepovedali nič

anonym_367ec0
29. júl 2025

@anonym_autor môj dedko mal tiež takto zápal pľúc a vodu v plucach. Bohuzial každý deň to bolo inak. Raz dobre a raz sa zhoršil. Ten posledný deň sa stav zhoršil a to bol vlastne koniec. Budem držať palce aby to dobre dopadlo 🙏

zuzkaa1991
29. júl 2025
@anonym_autor

@zuzkaa1991 no babka má 76 ja viem je to už starší človek ale viete čo má vzalo že doktori rozprávajú niečo iné a ja na nej vidím tiež niečo iné zo začiatku áno bola veľmi slaba nerozprávala s nami len tam tak ležala a pozerala sa ale už od piatku sa babka cíti lepšie to je až vidno len tie opuchy má stále aj nohy aj ruky aj kolená strašne ma opuchnuté o vode nám nepovedali nič

@anonym_autor podla mna je celkom mlada 😇 takze treba ist za primarom bohužiaľ tak sme si ich naucili a odniest nieco a verte starostlivosť sa zmeni .....moja babka zomrela.ako.92r ale par.rokov.pred.tym tiez skoncila v nemocnici tiez hovorili ze.na koniec sa.mame pripraviť uz dovod nepamätám...ale dovtedy ciperna atd...zrazu nevedela.o svete..

Isli sme.za.primarom bohužiaľ ano flasku a take veci odniest a zrazu na druhý den iny clovek...potom.sme.zistili ze davali jej lieky na spanie a.neviem.ake co.mala.vedlajsie účinky....dostala som z toho...ale uz zo zapalu pluc nie neskor ale.to ju aj neskoro poslali.do nemocnice

viestta
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pri tolkych diagnozach je tazko predpokladat vyvoj. Ak lekar povedal, ze je otazne ci prezije vikend povedal to na zaklade informacii o jej stave, ktore mal. Stav sa jej moze z hodiny na hodinu vyrazne zlepsit ale aj pohorsit. To nikto nevie aky to bude mat vyvoj

autor
29. júl 2025
@zuzkaa1991

@anonym_autor podla mna je celkom mlada 😇 takze treba ist za primarom bohužiaľ tak sme si ich naucili a odniest nieco a verte starostlivosť sa zmeni .....moja babka zomrela.ako.92r ale par.rokov.pred.tym tiez skoncila v nemocnici tiez hovorili ze.na koniec sa.mame pripraviť uz dovod nepamätám...ale dovtedy ciperna atd...zrazu nevedela.o svete..

Isli sme.za.primarom bohužiaľ ano flasku a take veci odniest a zrazu na druhý den iny clovek...potom.sme.zistili ze davali jej lieky na spanie a.neviem.ake co.mala.vedlajsie účinky....dostala som z toho...ale uz zo zapalu pluc nie neskor ale.to ju aj neskoro poslali.do nemocnice

@zuzkaa1991 no hej skúsime ešte aj to doniesť nie o primarovi uvidíme čo stohi bude nemám a toho nejaký dobrý pocit lebo hovorím vám jeden doktor hovorí tak iný za inak preto neviem teraz komu veriť ale asi tam treba riešiť s primarom

autor
29. júl 2025
@anonym_367ec0

@anonym_autor môj dedko mal tiež takto zápal pľúc a vodu v plucach. Bohuzial každý deň to bolo inak. Raz dobre a raz sa zhoršil. Ten posledný deň sa stav zhoršil a to bol vlastne koniec. Budem držať palce aby to dobre dopadlo 🙏

@anonym_367ec0 no hej oni sami tak povedali že stav sa môže výrazne zlepšiť q potom naraz zhoršiť no hej treba počítať zo všetkým a ďakujem 🙂

siska53
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 76 nie je nic. Ak nema ine vazne diagnozy, tak ma sancu sa z toho dostat.

mimikarol
29. júl 2025

Bohužial poznám taký prípad. Tiež cca 70tnik, už si mysleli že ho pustia domov a stav sa mu náhle zhoršil a zomrel. Držím palce nech to neni aj váš pripad

autor
29. júl 2025
@mimikarol

Bohužial poznám taký prípad. Tiež cca 70tnik, už si mysleli že ho pustia domov a stav sa mu náhle zhoršil a zomrel. Držím palce nech to neni aj váš pripad

@mimikarol hm no jej dneska sme boly pri babke a stav je zhoršeny vraj ju vsetko boky sťažovala sa nám a začala veľký ťažko dýchať a má viac diagnoz ona totiž má stomiu v bruchu má strašne veľa hnisu je slabá cukrovkarka a pred vyše dvoma mesiacmi je zlyhali obličky ale dali to nejak do kopy takže v takom stave je babka, ďakujem to dúfam a ja že jej bude lepšie

autor
29. júl 2025
@anonym_autor

@mimikarol hm no jej dneska sme boly pri babke a stav je zhoršeny vraj ju vsetko boky sťažovala sa nám a začala veľký ťažko dýchať a má viac diagnoz ona totiž má stomiu v bruchu má strašne veľa hnisu je slabá cukrovkarka a pred vyše dvoma mesiacmi je zlyhali obličky ale dali to nejak do kopy takže v takom stave je babka, ďakujem to dúfam a ja že jej bude lepšie

Prepacte za tu gramatiku ale ja sa už ani neviem sústrediť

mimikarol
30. júl 2025
@anonym_autor

Prepacte za tu gramatiku ale ja sa už ani neviem sústrediť

@anonym_autor ♥️🙏🏼

autor
2. aug 2025
@mimikarol

@anonym_autor ♥️🙏🏼

@mimikarol dobrý deň nemala som čas babka zomrela zlyhalo jej srdiečko 😭

mimikarol