Zápal slinných žliaz
Prosím má niekto vlastnú skúsenosť s touto diagnózou? Dnes som šla k lekárke s tým, že mám asi zdurené uzliny pod krkom a nakoniec som odišla s touto diagnózou a antibiotikami. Nikdy som o ničom takom nepočula a teraz čítam, že existuje aj rakovina slinných žliaz, tak mám strach.
@totemka ono inak velmi zalezi na tom, ktoru slinnu zlazu ti idu operovat. Ak je to ta pri uchu, tak to je rez od zaciatku ucha az niekde po sanku. Mne operovali podsankovu zlazu (submandibularnu) a mam asi 6cm rez na krku. Niekomu operuju podjazykovu zlazu, ta sa mozno operuje cez usta, to neviem. Ja len, ze mozno preto to chcu robit cez usta, zalezi na umiestneni zlazy.
@totemka ach, odpisujem velmi neskoro asi uz mas po operacii, verim ze dopadla uspesne 🙏🏻
Mne to robili z vonkajsej strany - rez okolo usnice, mala som tam nezhubny nador a teda bol aj cez ten hlavny tvarovy nerv co sa im nepacilo lebo to je riskantne na ochrnutie tvare. Nastastie sa mi nic take nestalo. Mala som po operacii dlho problem s hojenim lebo mi tam este tiekla slina do rany co sa im nepacilo ale 2m od operacie uz bolo dobre.
Neviem ci sa da izba nadstandart vybavit ja som sa o to nepokusala, ked ma prijali bola som na izbe pre 4 sama a potom som bola na JIS (2ka pre zeny) a potom ma prepustili takže pohoda.
Musim povedat ze s vykonom doktorov aj pristupom personalu som bola maximalne spokojna ci uz pred/po operácii ale aj pri kontrolach pocas hojenia
@poly2406 ahoj, viem že je to už dávno ale ako ti to zistili? Myslím tým s čím si mala problém a ako sa to prejavovalo?
Ja som veľmi dlho užívala antidepresíva, psychosomatika a antihistaminiká, neustále dehydratácie, stres. Môžem dostať zápal slinnej žľazy?
@lenka188 ahoj, tak ja uz tiez mam po operacii tak dlho odkladanej, tiez v OUSA Ba, extirpacia velkej slinnej zlazy a momentalne este cakam na vysledky histologie. Chcem sa ta spytar, teda ak si este pamatas, mala si po zakroku uz doma pocit vacsieho sucha v ustach? Znizenie tvorby slin? Napadol ma v suvis v podstate s odstranenim jednej zo zliaz a tym pripadna suvislost? Ak ano, bolo to len docasne? Dakujem za odpoved🫶
@aerdna1973 ahoj 🙂 dufam, ze ti vsetko prebeho ok a rychlo sa zotavis. Pocit sucha v ustach som nemala, resp.nic take vyrazne, co by som si pamatala. Ja som si zasa niekolko tyzdnov necitila bradu a cast sanky na tej operovanej strane. Ale casom to preslo. Podla mna aj to sucho v ustach ti prejde, zapoja sa casom ostatne slinne zlazy a bude to v pohode.
@lenka188 dakujem ti Lenka za odpoved, ano citim sa dobre, akurat zajtra idem na kontrolu a samozrejme ak bude vsetko ok, tak mi odlahne balvan zo srdca….davam si pozor este pri kychani a ako pises tiez citim strnulost pod bradou, nie je to 100% ale pri ustipnuti je to ako umrtvene po injekcii u zubara. Tak snad uz len dobre zahojit a opat sa vratit do procesu. Vsetko dobre prajem🫶
ahojte, mali ste pri zápale slinnej žľazy stále teplotu? ja cítim opuch sánky a presne hmatám uzliny, hrče pod bradou na jednej strane... zatiaľ som v tom, že je to od sánkového kľbu, s ktorým mám chronický problém, ale neustupuje to.... čakám na termín na stomatochirugii
Zdravím neviem či mi ešte niekto odpovie , ale mám tiež hrcku pri jazyku dočítal som sa že je to sľubná žľaza mám ju už strašne dlho vadí mi keď jem , zajtra idem na Orl mám veľmi strach ani som nevedel čo je to sľubná žľaza až kým ujo neochorel na túto chorobu
@lenka188 dobrý deň Lenka môžem vám napísať súkromné súkromné? Kde vám to robili v akej nemocnici?
@ribannnka2 dobry den, samozrejme, kludne napiste. Bola som na Heydukovej v Bratislave.
Ahojte, chcem sa opýtať kto vás ženy poslal na tie prvotné vyšetrenia myslím nejaký ten ultrazvuk alebo mrko alebo aj to ze niektorým z vás kvôli roku brali krv. Ja mam totiž zdureny slinny vývod od priusnej slinnej žľazy. Mam to už vlasne rok ja som sa len teraz u zubára nového dozvedela keď som sa ho na to opýtala ze tam mam nejakú hrčku tak povedal ze je to Svinná žľaza ale nic viac k tomu nepovedal. Ja teda neviem ci mam ísť najprv k všeobecnému a on ma niekde vypíše alebo co mam robiť? Keďže zubar mi k tomu niečo nepovedal sama som si ktorú hľadala a čítala veci na internete a som z roho celkom vylakana. Mam to citlivé len keď sa toho dotknem jazykom je to taka mala hrčka, občas je to akoby väčšie a suchá sa mi to o zub a vtedy je to nepríjemné bolestivé. Mam to zväčšené od kedy mi vyberali osmičky.

@cecilia29 áno, aj moja operácia trvala 7,5 hodiny