icon

Zápal trojklanného nervu

cherry1981
14. aug 2013

Prosim Vas trpel alebo mal niekto zapal trojklanneho nervu? Mne ho vcera diagnostikovali a bolest je hrozna ☹ ☹ ☹ Idem sa bolestou zblaznit ani lieky nezaberaju ☹ ☹ Ako dlho ste sa liecili? Prosim za kazdu radu.

cherry1981
autor
22. mar 2014

@nice202 Uprimne mi Ta je luto, ja som nastastie nebola tehotna, ved to sa neda vydrzat v tych bolestiach, nieco musi existovat

nice202
22. mar 2014

@anatalia77 Vies co je najhorsie, ze som tehotna. Normalne mam nervy este vacsie... Nic som ani nejedla poriadne...sanka ma boli, este chora do toho. No radost zit mi je v tychto dnoch. Dakujem ti za prispevok asi sa dnes obesim 😀 (srandujem). Idem bruzdat dalej

nice202
22. mar 2014

@cherry1981 existuje novalgin, ale mozem iba raz denne ☹. zas mi pulzuje v lavej polke... inak vobec vobec nic....nejake homeopatika a vyskusam akupunkturu

cherry1981
autor
22. mar 2014

@nice202 A na neurologiu ta neposlali? Mozno tym, ze si chora ti to podrazdilo nerv, a ako sa podrazdil tak sa ukludni, ale to su hrozne bolesti, prajem skore dni bez bolesti

nice202
22. mar 2014

@cherry1981 jasne, poslali. Vcera som tam bola. Pani doktorka mi predpisala ten novalgin s prianim vsetkeho dobreho....Dakujem ti.

anatalia77
22. mar 2014

@nice202 u zubarky si bola?ja som sla najprv na zubne.
😀 tu bezmoc si pamatam,chcela som,aby mi niekto odstrelil hlavu.
No a ked som ochrnula,tak som chcela radsej tie bolesti.
No som zena,neviem co chcem 😀

cherry1981
autor
22. mar 2014

@emka17 Ja som mala tiez bolesti sanky, zubov, lica, ucho ma bolelo, to vystrelovalo po celej polke tvare, a stale sa mi to vracia teraz ma bolia stale zuby neurologicka ma poslala na MR, kedze zuby su vsetky v poriadku, zevraj este ma caka zubne na stomatochirurgii, mne vzdy tento nervy chyti zuby, uz som koly tomu o dost zubov prisla, co som si vzdy myslela, ze su to zuby 😒

cherry1981
autor
22. mar 2014

@nice202 Je mi to uprimne luto, viem ake su to bolesti, prajem nech si cim skor fit

nice202
22. mar 2014

@cherry1981 ja som sla najprv k lekarke. Dosla som s placom, lebo v noci som mala zachvat bolesti. Dala som si paralen preslo, ale rano to bolo spat. Lekarka, ked ma videla, ma hned vzala prednostne a ze "vyzerate nejako ubolene 🙂" vypisala mi listok na neurologiu. Tam ked ma sestricka zbadala urevanu, hnusnu v bolesti, tak tiez dopredu. Urcila dg. spravne. Precitala som uz co to na nete. Nuz zial, nic mi nemoze dat, kedze som v druhom trimestri. Je jej to luto a bla bla....A ak to neprejde do 6 dni!!!!co sa asi fakt zabijem, tak mam prist a uvidime....

nice202
22. mar 2014

@anatalia77
@cherry1981 dakujem za prispevky, idem spat, teda sa pokusim.

cherry1981
autor
22. mar 2014

@nice202 Drzim palce, aby preslo, lebo ved takto nemozes trpiet do konca tehu ved to by sa clovek zblaznil, ja som tak trpela tyzden a bola som hodna slucky, co som to psychicky nezvladala ale ja som si myslela, ze to je zo zubu co mi vytrhli..Drz sa

anatalia77
22. mar 2014

@nice202 budem ti drzat palce.Budem na teba mysliet.Uprimne.

dusi
22. mar 2014

ahoj, ja som to mala 2 mesiace, pomahal mi teply obklad, do malej flasky som si dala horucu vodu, tu flasku do ponozky a prilozila na lice a drzala kym sa dalo vydrzat... je to hrozne, drz sa

beruska1311
10. apr 2014

@cherry1981
@nice202
@dusi Ahojte, prosim vas, a ako vam to neurolog diagnostikoval, len na zaklade popisu bolesti, alebo nejakym vysetrenim. Diagnostikoval to na ambulancii, alebo ste boli na nejakom vysetreni? Dakujem.

beruska1311
12. apr 2014

Mna to chytilo pred par dnami, este som na neurologii nebola, lebo som riesila zubne, vyzeralo to na bolesti dolnej sestky. Lenze zub je osetreny a boli ma sanka dole, ako sa taha ten nerv, az do ucha. Lieky nepomahaju, nic.. V pondelok asi nabehnem na neurologiu, len ci mi pomozu...

matway
17. apr 2014

@cherry1981 - fakt je to nepredstaviteľná bolesť,trpel som týmito bolesťami 8 mesiacov, prešiel som vyšetreniami, o ktorých sa mi ani nesnívalo, svietil som už ako vianočný stromček po toľkých RTG, vytrhali mi toľko zubov, že mám teraz v puse hudobnícku notu...Viem, aké to je, a viem aj, ako si pomôcť, sú to tri veci: jeden liek, jeden chyropraktik a posledná vec je, vedieť si podať aj prvú pomoc, tlakom na bod nervu dvoch prstov ...účinné a hlavne ma to zbavuje bolesti.

matway
17. apr 2014

@beruska1311 Teraz nechápem, teba bolí zub alebo trojklanný nerv?

beruska1311
17. apr 2014

@matway To prave nikto nevie, asi nerv od zubu. Ale nie je to taka strasna bolest ako sa popisuje, pravdepodobne je nerv podtazdeny, nie zapaleny.

matway
17. apr 2014

@beruska1311 Prepáč, ale tu sa prejednáva iný problém, bolesť po ataku trojklanného nervu, a ty máš možno streptococus pyogenes v ložisku zuba, čo je je o inom!

matway
20. apr 2014

@nice202. Tuším tu už o tom nikdo nediskutuje, každého posielajú od savla do pavla po lekaroch.

cherry1981
autor
22. apr 2014

@monika28 Ahoj, dneska mi bolo zistene na MR tiez to iste, krizi sa mi nevr a cieva a to sposobuje drazdenie nervu. Prosim ak mas vysledky napises mi presne do IP co mas v popise? Co ti povedali? Nenavrhli ti operaciu? Mne povedali, ze jednou z moznosti je operacia, kde sa medzi nerv a cievu vsunie akasi platnicka a ta zabrani, aby sa nerv drazdil 😢 😢 😢 😢 😢

katarina264
6. sep 2014

cavelo, tak mne sa to opakuje kazdeho pol roka uz 4tykrat to mam, vzdy jar a zaciatok jesene. Teraz bola bolest na podrezanie si zil, cize pohotovost-nasadili epileptika, na zmiernenie poctu zachvatov a do zili mi leju pomocou infuzie tramal, som ako zdrogovana, ale bolesti citim stale, ale uz 2hy den som nemala zachvat bolesti, nepomaha mi na to uplne NIC. Ked niekto nieco vymysli, ozvite sa (Biston, Tramylpa, ibalginy a podobne sracky neraadte-to je nic)

milan1987
8. sep 2014

Zdravím vo spolok.Ak sa môžem pridať.Ja už mám zápal trojklanného nervu 4tý rok.Prvý rok to bolo dosť zlé.Dali mi tabletky - Lyriku .Tú som prestal užívať a časom bolesť prestala.Bohužiaľ vždy keď sa mení počasie tak to cítim.Vždy keď prídem do styku s prievanom, alebo s klímou v obchodnom dome a v práci, tak to cítim.Niekedy to bolí ukrutne, že mám chuť vyskočiť z okna, niekedy zas to cítím ako bežnú bolesť zubov, ktorá sa dá zniesť.Viac-menej ma väčšinou bolia zuby a ucho.Tento rok sa k tomu pridala obrovská bolesť na temene hlavy.Momentálne som už mesiac a pol kôli tomuto na pnke.Neurologička ma poslala do nemocnice na neurológiu a zajtra tam idem, tak uvidím čo bude ďalej a čo mi tam povedia.Doteraz som bral asi mesiac a pol Flugalin 50 mg trošku mi pomáhal, ale nejaká extra výhra to aj tak nieje.Ak môžem odporučiť z vlastnej skúsenosti tabletky od bolesti - Nalgesin.Tie mi celkom pomáhajú.Sú dni, keď potrebujem aj dve naraz, aby to ako-tak zabralo.Niekedy mám dni, že ma to celý deň nebolí a potom z čista jasna - bolesť taká, že naposledy som zo záchvatom bol na pohotovosti a to som už mal v sebe 4 tabletky od bolesti, ktoré takmer vôbec nepomohli, pichli mi injekciu a plus mi tam predpísali liek od bolesti - Doreta - vraj je to veľmi silné, no mne to zabralo len minimálne.Každému koho to postihne mi je naozaj ľúto.Som síce chlap, ale ak mám pravdu povedať aj mne je od bolesti do plaču a často rozmýšlam či sa dá vôbec takýto život s takýmito bolesťami žiť.Ak má niekto nejaké nápady ako na túto chorobu, tak sem s nimi.Keď sa vrátim z nemocnice, tak vám poviem, čo mi tam povedali.Inak by ma zaujímalo, či viete s touto chorobou chodiť do práce a viesť normálny život.Mne sa to dva roky ako tak darilo, ale tento rok je to dosť zlé a aj teraz som na pnke čo sa samozrejme dlhodobo v práci tolerovať nedá, tak ma zaujíma ako to riešite vy.Ja pracujem na nočnej zmene v obchodnom dome - s klímou takže mna to v práci dráždi ešte viac.Vy ste ako na tom viete vôbec pracovať popritom ?Alebo sa nadopujete v práci tabletkami od bolesti ?

majulino
21. sep 2014

@milan1987 taketo bolesti mam aj ja odzaciatku ma ale bolelo vsetko jlava temeno celo ucho nos hrdlo zuby. Trpim od vcera celyden a celu noc pomaha

majulino
21. sep 2014

@milan1987 a pomaha mi len biolampa ale to prerusovane svietenie

anjelikdianka
10. dec 2014

Ahojte.Mna začala boliet polovica hlavy asi pred týždnom.Bolest vystreluje aj do ucha do horneho čelusta a celé líce ma bolí.A včera ma bolele ej clá hlava.☹ Kojím takže neviem aké lieky by mi vedeli dat,ale zajtra idem k lekárke.Mám ist k obvodnej alebo možem ist rovno na ORL,alebo aj tam potrebujem lístok od obvodnej?Neviem kde nechám malu kým budem echat po doktoroch.☹ale takto cez sviatky nemôžem ostat,strašne ma to bolí☹

cherry1981
autor
10. dec 2014

@anjelikdianka k obvodnej a ta nech ta posle asi na neurologiu aspon u mna to liecila neurologicka, drzim palce

lenadka
10. dec 2014

@anjelikdianka daj si ako prvú pomoc obklad z bieleho vína, namoč do neho vreckovku, prilož a previaž bavlnenou plienkou, ja som to mala celú noc a do rána neskutočná úľava 🙂

kostricka87
11. dec 2014

Prosim o radu mam zapal trojklanneho nervu som tehotna a neviem city mozem pouzivat bio lamp name ohrievanie.dakujem

lenadka
11. dec 2014

@kostricka87 ja neviem či je pri zápale vhodné akékoľvek ohrievanie ☹ skôr studene obklady by sa mali dať, skús to biele víno.