icon

Zápaly žlčníka bez kameňov

16. aug 2025

Uz par rokov ma trapi zlcnik. Nejem vobec jedla ako kapustu, cibulu, cesnak, uhorka, paprika, cerstve pecivo a dalsie veci co belmi naduvaju. Akosi som to tymto sposobom pekne zvladala. No od zaciatku tohto roka sa go nejak zhorsilo. Castejsie ma picha v pravom boku, citim tam bolest aj po jedlach ktore mi doteraz problem neroboli. Podotykam este vyprazane jedla nejem ani fast foody. Varim si doma, vacsinou dusene alebo v rure pecene na minime olivoveho oleja. Posledne 3 je to ale katastrofa. Vylucila som aj sladkosti a mliecne. Jem v podstate len varene maso, varenu zeleninu ako prilohu (nenaduvaciu) ryzu, zeleninovy vyvar, stare pecivo s chudou sunkou. Za tie 3 mesiace som mala 2x zlcnikovy zachvat. V kuse ma naduva. Bola som na gastre. Krvne testy ok, gastroskopia tiez. Mala som 2x usg, urobil mi ho aj gastro. Pozeral zlcnik asi 15 min, este aj postojacky mi urobil usg, co aom zatial nezazila. Zlcnik je cisty, ziadne kamene, ziaden piesok vobec nic. Povedal ze asi nefunguje tak ako ma. Tak som sa opytala ze ci sa neda vybrat ked robi take problemy. Tak mi povedal ze mi to bobec neodporuca lebo mozem byt bez zlcnika a mat este aj horsi stav ako teraz. Otec ma znameho gastro, zije ale v zahranici tak sme sa opytali aj jeho a aj on zdiela nazor mojho gastrologa. No takto sa fungovat neda. Schudla som 6 kg za 3 mes. Teraz ma par dni opat riadne picha v zlcniku a to som nie som vedoma ziadneho jedla co to mohlo sposobit. Moj najlepsie kamos je isochol, pankreolan a algifen kvapky, ale aj pri nich to teva hodinu kym zacnu ucinkovat, predtym do 15 min bolo po krchoch a bolesti. Mate biekto problem so zlcnikom ale ziadne kamene alebo piesok? Ako sa stravujete? Vdaka

autor
16. aug 2025

@anonym_autor neviem preco admin zmenil nazov, ale zapal zlcnika som nemala ani raz

palculienka40
16. aug 2025

@anonym_autor a nie je to pankreas? Ine vysetrenia zaludka ci tenkeho creva Vam robili? Taketo tazkosti moze sposobovat aj celiakia, alergie histaminka ci na ine potraviny. Nevzdavajte sa.

autor
16. aug 2025
@palculienka40

@anonym_autor a nie je to pankreas? Ine vysetrenia zaludka ci tenkeho creva Vam robili? Taketo tazkosti moze sposobovat aj celiakia, alergie histaminka ci na ine potraviny. Nevzdavajte sa.

@palculienka40 tieto veci boli vylucene. Krvne testy na pankreas boli ok a aj elastaza zo stolice bola ok. Bola ma v pravo pod rebrom, v pravom boku, nie nalavo. Snazim sa nevzdavat ale je to tazke. Dost ma to ovplyvnuje v beznom zivote 😞

lucka_ke
16. aug 2025

skús vymeniť ryžu za inú prílohu a mliečne nevylučuj úplne, telo potrebuje aj bielkoviny, nízkotučné mliečne výrobky môžeš všetky, taktiež by som prestala brať toľko liekov, zase dlhodobo aj lieky môžu škodiť, nahradila by som to aspoň na nejaký čas čajíkmi na žlčník/pečeň, jedlo rozložiť do malých dávok a skúsiť sa toľko nestresovať, aj stres ovplyvňuje trávenie - skús si nájsť videá so správnym dýchaním, jógou
ešte skús alergológiu - či nemáš intoleranciu na niečo, veľmi držím palce!

lucka_ke
16. aug 2025

ešte mi napadlo pečeňové testy sú OK? nemôže byť nejaký zápal tam? na USG nebola zväčšená pečeň?

aaadkaaa
16. aug 2025

Robili ti aj zatazovy test zlcnika? Mne ani mri neukazalo nic, ani usg,ani zatazove testy, napriek tomu som si zlcnik vybrat dala, lebo ja som uz dostala zachvat aj ked som sa napila vody na prazdny zaludok. Vyslesok? Uplne nefunkcny zlcnik plny blata... odvtedy sa mi zike o 300% lepsie

autor
16. aug 2025
@lucka_ke

skús vymeniť ryžu za inú prílohu a mliečne nevylučuj úplne, telo potrebuje aj bielkoviny, nízkotučné mliečne výrobky môžeš všetky, taktiež by som prestala brať toľko liekov, zase dlhodobo aj lieky môžu škodiť, nahradila by som to aspoň na nejaký čas čajíkmi na žlčník/pečeň, jedlo rozložiť do malých dávok a skúsiť sa toľko nestresovať, aj stres ovplyvňuje trávenie - skús si nájsť videá so správnym dýchaním, jógou
ešte skús alergológiu - či nemáš intoleranciu na niečo, veľmi držím palce!

@lucka_ke dakujem za rady 😊. Caj zlcnik pecen pijem na striedacku s repikovym. Tie lieky neberiem dlhodobo. Algifen len ked je to uz nevyhnutne. Skusila som aj nizkotucne mliecne, ale nerobili mi dobre, tak som ich na cas vylucila a zdroj proteinov zatial hlavne to maso. Bola som minuly rok na jesen na alergo, nezistila sa ziadna potravinova alergia

autor
16. aug 2025
@lucka_ke

ešte mi napadlo pečeňové testy sú OK? nemôže byť nejaký zápal tam? na USG nebola zväčšená pečeň?

@lucka_ke pecenove testy su ok, usg bolo cele bez nejakeho nalezu na nejakom organe

autor
16. aug 2025
@aaadkaaa

Robili ti aj zatazovy test zlcnika? Mne ani mri neukazalo nic, ani usg,ani zatazove testy, napriek tomu som si zlcnik vybrat dala, lebo ja som uz dostala zachvat aj ked som sa napila vody na prazdny zaludok. Vyslesok? Uplne nefunkcny zlcnik plny blata... odvtedy sa mi zike o 300% lepsie

@aaadkaaa nie nerobili, moj gastro vravel ze sa take nerobi. Ja sa bojim ze si ho dam vybrat a bude mi rovnako alebo dokonca este horsie

autor
16. aug 2025
@aaadkaaa

@aaadkaaa ako dlho si prosim ta mala tieto stavy? Nieco ti vtedy aj pomohlo?

aaadkaaa
16. aug 2025
@anonym_autor

@aaadkaaa ako dlho si prosim ta mala tieto stavy? Nieco ti vtedy aj pomohlo?

@anonym_autor ja som mavala problemy par rokov, potom som sa odhodlala k lekarovi, zaver bol kamene,ale kym ma stihli zoperovat, tak som otehotnela. V tehu mi kamene zmizli a 5 rokov som mala pokoj. Potom obcas zachvat, zacalo sa to stupnovat. Ked som dospela do fazy, ze som mala zachvat 3x tyzdenne,konecne som sla k dr, ale vravim, nenasli nic, no aj tak som si ho dala vybrat a nelutujem. Tym ta nenahovaram na operaciu,ale nech aspon urobia ine vysetremia. Ja som s tym na gastre ani nebola,vsetko som riesila rovno cez chirurga na sukr.klinike

autor
16. aug 2025
@aaadkaaa

@anonym_autor ja som mavala problemy par rokov, potom som sa odhodlala k lekarovi, zaver bol kamene,ale kym ma stihli zoperovat, tak som otehotnela. V tehu mi kamene zmizli a 5 rokov som mala pokoj. Potom obcas zachvat, zacalo sa to stupnovat. Ked som dospela do fazy, ze som mala zachvat 3x tyzdenne,konecne som sla k dr, ale vravim, nenasli nic, no aj tak som si ho dala vybrat a nelutujem. Tym ta nenahovaram na operaciu,ale nech aspon urobia ine vysetremia. Ja som s tym na gastre ani nebola,vsetko som riesila rovno cez chirurga na sukr.klinike

@aaadkaaa a ako dlho si potom cakala na termin? Aj ti bolo zle ci len zachvaty si mavala?

aaadkaaa
16. aug 2025
@anonym_autor

@aaadkaaa a ako dlho si potom cakala na termin? Aj ti bolo zle ci len zachvaty si mavala?

@anonym_autor 2 tyzdne. Ale tak ja som tam isla po znamosti,normalne to az tak rychlo nejde... mne vsetko vzdy skoncilo zachvatom, aj ked mi ostalo zle,skoncilo to zachvatom vzdy a ten tvral vzdy az do rana.

balerina2025
16. aug 2025

necitala som vsetko, na hadici si bola?

simsalabim
16. aug 2025

Rowachol si neskusila par tyzdnov uzivat? Ten by mohol pomoct zlcniku pracovat.

autor
16. aug 2025
@balerina2025

necitala som vsetko, na hadici si bola?

@balerina2025 ano bola. Vsetko bolo ok

autor
16. aug 2025
@simsalabim

Rowachol si neskusila par tyzdnov uzivat? Ten by mohol pomoct zlcniku pracovat.

@simsalabim predtym som uzivala rowachol ale potom mal vypadok a tie kvaoky co sa dali fostat som neznasala. Skusim teraz opat

stefi_k
16. aug 2025

Moja sesternica mala podobne stavy, zlcnikove kamene nemala ani piesok, len opakujuce sa problemy. Nakoniec jej ho vybraly a zistily, ze bol zapaleny dokonca aj kus
pecene jej odstranily. Lekar jej povedal, ze mala.stastie, ze si ho dala odstranit.

palculienka40
16. aug 2025
@anonym_autor

@palculienka40 tieto veci boli vylucene. Krvne testy na pankreas boli ok a aj elastaza zo stolice bola ok. Bola ma v pravo pod rebrom, v pravom boku, nie nalavo. Snazim sa nevzdavat ale je to tazke. Dost ma to ovplyvnuje v beznom zivote 😞

@anonym_autor test na giardiu a ine parazity robili?

elz1920
16. aug 2025

Mala som kamene, žlčník nemám, problémy ostali. Nakoniec laktózová a histamínová intolerancia.