Zarastený necht
Dobrý deň chcela som sa informovať či ste boli niekto u chirurga so zarastajucimi nechtami?? Chcela by som sa informovať ohľadom toho co vám s tym robil
@bubik18 no.. akurat ze vacsinou to chirurg. riesenie neni natrvalo, mam kamosku, co sa jej to stale vracalo a aj inym... spona to reisi komplexnejsie...
ak mas extremne krehke nechty, nemas na nich nejaku plesen ? vtedy su krehke, alebo si nasad stopove prvky a doplnky stavy na nechty / biotin, kremik, selen, zinok.../
Nášmu malému ťahali nechet a poradili, aby sa to nezapaľalo, tak máme masírovať od nechta smerom von a pomohlo to
@ivanameskova1 ano tiez si to tak robim je to celkom prijemne.
Mne strihali veľký palec na nohe na vnútornej strane. Ako začal vyrastať po pol roku sa mi to začalo robiť znovu s tým že sa mi nech ešte na to zahýba dole, krúti sa mi. Vyriešila som to nalepovacimi sponami čo som si kúpila cez net a podkladanim vaticky pod nechet. Vaticka bola ako prvá kým sa mi to nezahojilo a teraz už iba nalepujem spony. A zatiaľ super, dúfam že to tak bude aj keď prestanem spony nalepovat.
@bubik18 a modrou indulonou radili masirovať
Mne par rokov dozadu strhli necht na velkom palci na nohe - strašná bolest. Dlho som to mala zapalene a zahnisane. Po "skoro dolieceni" mi necht stale zarastal 😐 strhnut som uz nechcela. Bola som u pedikerky, ktora mi urobila hrubsi gelovy necht. Kedze bol hrubsi ako moj, uz nezarastal. Na zahnisany prst mi dlho nuc nepomahalo (dokonca ani atb - uz si nepamatam nazov 😐) ale potom som si ho dala poolyzovat psovi a do tyzdna bolo po hnise a zapale 😃 gelovy necht som si nechala vyrast cca 3 mesiace kym neodpadol a odvtedy vsetko vporiadku.
@danusskaaa strihli vam to tak ze vybrali aj kus lozka.? lebo taky zakrok mam ja za sebou ze mi odobrali aj lozko. tak ja duuuufam ze to uz bude ok. nechcem mysliet ani citit tu bolest. au au au
No, nieco mi tam akoby zoskrabavali... ale netusim lebo cez tu bolest som ani nevidela. Sice som to mala "uspate" ale aj tak to bolelo 😐 a este aj dobry mesiac potom! 😔
Tak už som aj ja po zákroku... Anestézia bolela neskutočne to som musela zuby zatinat a držať sa lehátka a ostatné som potom už nič necítila. Za 11 dní mám ísť na štichy tak hádam to už bude dobre keďže mi dávali polku nechtu preč a plasticky mimo ho dorabal 🙂
Dobrý deň prajem. Chcela by som sa opýtať na referencie chirurgických výkonov...niečo na východe, som ochotná aj cestovať. 2 lekári v Ke mi už robili plastiku. Prvý nechal časť nechta, nevycistil to poriadne, takže ss to vrátilo. Druhý ok, rok som mala pokoj a vrátilo sa mi to. Špony poznám je to dobrá vec, ale bolestivé to je pri koreni, takže tu spona nepomôže....poraďte prosim
@tomasmrocek ja uz mam davno po tom chvalabosku. Umrtvil mi to a narezal a necht mam uz v poriadku. Ale na strhnut za ziva by ma nikto nikdy nedostal
@tomasmrocek a pekne sa vam to hoji alebo ako? Pocula som ze aj ked strhnu ten necht, ze nic to nepomoze lebo necht vyrastie znova tak ako aj bol predtym.
Ja som bola zase pred 2t na plastiku....po niečo vyše roku, pri lôžku som mala problém, tam by ani pedikura nepomohla, ani špona. Tak uvidím ako bude, no dr mi povedal, že to je také, že človek nikdy nevie, ako bude rásť necht
Mne tato operacia pomohla a mam pokoj. A uz som si povedala ze ked budem mat problem aj na druhej nohe so zarastajucim nechtom tak tuto operaciu absolvujem znova.
Spomínali ste tu niektoré, že vám odstraňovali aj časť koreňa....pomohlo to? Ja som už po 3.plastike, posledné dve u toho istého dr.a za pol roka sa mi to vrátilo...potrebujem fungovať, poraďte niekoho dobrého. Špony mi nepomohli, keďže až ku korenu sa mi nevedela dostať....už ma to nebaví, som ochotná aj vycestovať do iného mesta. Čítala som, že v Ba robia aj spôsob, kedy odstraňujú kožu okolo a nechajú vlastne priestor tomu nechtu
Baby mam problém na malicku.mohla by som Vám sem poslať foto že či to je to divé mäso?

@katrin21 ano bavili sme sa aj o spone ,no zrejme by sa mi roztriestil,kedze mam vraj nechty ako skrupinky.