icon

Zarastený necht + divé mäso

11. okt 2022

Prosím vás 🙏🙏 mám problémy so zarasteným nechtom, väčšinou som ho obstrihala a fungovalo to na určitý čas, ale teraz je to horšie a už tam mám aj “divé mäso” :(. Mali ste niekto s týmto skúsenosti? Dá sa to vyliečiť doma alebo musím ísť na chirurgiu? :( za každú radu ďakujem

Strana
z2
timea233
11. okt 2022

@katka0123 este raz hovorim nie pedikerka = cinanka v podchode ale normalna certifikovana lekarska pedikura, u mojej to vyzera skoro ako v ambulancii a ma normalne ten stroj na sterilizaciu vsetkeho... recidiva je prave ovela vyssie percento po navsteve chirurga kedze strhnutie nechtu je podla mna velmi invazivny zakrok a hlavne neriesi problem dlhodobo na rozdiel od pedikerky 🙂 autorka z akeho ste mesta? V kazdom vacsom meste si myslim by sa mohla takato sluzba nachadzat ale mozem sa samozrejme mylit..

katka0123
12. okt 2022

@evica17 Ano, mas pravdu. Manzel si presiel opakovanym strhavanim nechta v mladosti. Recidivam. Tak som googlila a nasla sukromnu chirurgiu, ze ked tak, nech to urobia "poriadne". Neviem uz co som platila, ale bolo to v norme. S pedikerkou nemam dobru skusenost, ci sa tyka hygieny, resp. sterility. Ale mozno podologovia toto maju "osetrene". Nastastie som to uz nikdy po zakroku nemusela riesit.

katka0123
12. okt 2022

@timea233 Ale mne necht nestrhavali. Mala som plastiku nechtoveho lozka na sukromnej chirurgii. Urcite som nesla k cinskej pedikerke. ;) Bola som u dvoch pedikerkach. Jedna dala od toho ruky prec, a aj vysvetlila preco. Druha to skusila, pomohla, ale iba kratkodobo. Opakujem, pedikerka nie je lekar. Viem ze len podologovia maju kvazi vzdelanie, ale k takemu som sa nedostala. Za mna je zbytocne sa v tom vrtat, skusat, strhavat necht...boli to ovela viac ako operacia a rekonvalescencia. Radikalne riesenie, odstranuje pricinu.

katka0123
12. okt 2022

@timea233 Ja nie som autorka ;))) a zial v nie v kazdom meste najdes podologa, alebo pedikerku s takymto vybavenim. A podolog stale nespravi plastiku prsta. ;)

chouette0157
13. okt 2022

Mala som to 2x ako stredoškoláčka, doma s tým nič neurobíte, na chirurgii to spravia, nič dramatické, mne bolo lepšie keď mi to urobili než so zápalom chodiť

autor
13. okt 2022

@chouette0157 za cca 3 týždne idem k chirurgovi (s niečim iným), tak mu to ukážem a uvidíme, čo mi povie a kedy to spraví 😅 vďakabohu to už veľmi nebolí, keď chodím, ale teraz neviem, či je to dobre alebo zle 😂

floren
13. okt 2022

Určite nečakaj tri týždne, môže sa to rapídne zhoršiť. Skús pedikúru, ale dobrú. Mne xkrat strhli.necht,robili plastiku a pomohla až špona.

autor
14. okt 2022

@floren na pedikúre odstránia aj to divé mäso alebo dajú niečo, aby to zmizlo?

nikoleta1234
14. okt 2022

Mne neodstranovala, ako sa to hojilo, bolo to stále menšie, az sa to celkom samé stiahlo 🙂

floren
14. okt 2022

Neodstránila mi ,ono to samo zaschlo a odpadlo

mimka2019
14. okt 2022

Moč...moč...a ešte raz moč 😁 pekne v sprche si palec omoč...ja som to tiež mala a nič nepomohlo...potom mi jedna babka poradila omočiť...skúsila som...a verte, neverte..."divé mäso" sa začalo zmenšovať a postupne nebolo nič...ocikávaj si to každý deň 😁 veľa šťastia

Strana
z2