Zarastený necht + divé mäso
Prosím vás 🙏🙏 mám problémy so zarasteným nechtom, väčšinou som ho obstrihala a fungovalo to na určitý čas, ale teraz je to horšie a už tam mám aj “divé mäso” :(. Mali ste niekto s týmto skúsenosti? Dá sa to vyliečiť doma alebo musím ísť na chirurgiu? :( za každú radu ďakujem
@evica17 Ano, mas pravdu. Manzel si presiel opakovanym strhavanim nechta v mladosti. Recidivam. Tak som googlila a nasla sukromnu chirurgiu, ze ked tak, nech to urobia "poriadne". Neviem uz co som platila, ale bolo to v norme. S pedikerkou nemam dobru skusenost, ci sa tyka hygieny, resp. sterility. Ale mozno podologovia toto maju "osetrene". Nastastie som to uz nikdy po zakroku nemusela riesit.
@timea233 Ale mne necht nestrhavali. Mala som plastiku nechtoveho lozka na sukromnej chirurgii. Urcite som nesla k cinskej pedikerke. ;) Bola som u dvoch pedikerkach. Jedna dala od toho ruky prec, a aj vysvetlila preco. Druha to skusila, pomohla, ale iba kratkodobo. Opakujem, pedikerka nie je lekar. Viem ze len podologovia maju kvazi vzdelanie, ale k takemu som sa nedostala. Za mna je zbytocne sa v tom vrtat, skusat, strhavat necht...boli to ovela viac ako operacia a rekonvalescencia. Radikalne riesenie, odstranuje pricinu.
Mala som to 2x ako stredoškoláčka, doma s tým nič neurobíte, na chirurgii to spravia, nič dramatické, mne bolo lepšie keď mi to urobili než so zápalom chodiť
@chouette0157 za cca 3 týždne idem k chirurgovi (s niečim iným), tak mu to ukážem a uvidíme, čo mi povie a kedy to spraví 😅 vďakabohu to už veľmi nebolí, keď chodím, ale teraz neviem, či je to dobre alebo zle 😂
Určite nečakaj tri týždne, môže sa to rapídne zhoršiť. Skús pedikúru, ale dobrú. Mne xkrat strhli.necht,robili plastiku a pomohla až špona.
@floren na pedikúre odstránia aj to divé mäso alebo dajú niečo, aby to zmizlo?
Mne neodstranovala, ako sa to hojilo, bolo to stále menšie, az sa to celkom samé stiahlo 🙂
Neodstránila mi ,ono to samo zaschlo a odpadlo
Moč...moč...a ešte raz moč 😁 pekne v sprche si palec omoč...ja som to tiež mala a nič nepomohlo...potom mi jedna babka poradila omočiť...skúsila som...a verte, neverte..."divé mäso" sa začalo zmenšovať a postupne nebolo nič...ocikávaj si to každý deň 😁 veľa šťastia

@katka0123 este raz hovorim nie pedikerka = cinanka v podchode ale normalna certifikovana lekarska pedikura, u mojej to vyzera skoro ako v ambulancii a ma normalne ten stroj na sterilizaciu vsetkeho... recidiva je prave ovela vyssie percento po navsteve chirurga kedze strhnutie nechtu je podla mna velmi invazivny zakrok a hlavne neriesi problem dlhodobo na rozdiel od pedikerky 🙂 autorka z akeho ste mesta? V kazdom vacsom meste si myslim by sa mohla takato sluzba nachadzat ale mozem sa samozrejme mylit..