@egonsk tak prečo to nerieši a dám mi termin až o trištvrte roka….no som s toho teraz úplne nervozna
to ja netusim veru ... opytaj sa svojej obvodacky, tak by mala asi navrhnut dalsi postup.
@egonsk obvodny lekar s tym nema nic spolocne
Vo vsetkej ucte nevie “menezovat” pacienta s glaukomom mozem sa opytat kde tam vidite vysoky ocny tlak?
Nenasla som svoje papiere, aby som to porovnala, ale tie hodnoty IOT by mali hovorit o ocnom tlaku a tie su hranicne vysoke. Pise sa aj v zavere okrem ineho, ze hranicna okul. hypertenzia. Ja som mavala taketo hodnoty okolo 19-21 a chodila som na mesacnej baze na kontrolu, ze ako sa to bude spravat. Bola si poucena ako sa spravat? Ziadne dvihanie tazkych bremien, aj predklon ti moze sposobit problem. Kontrola o 3/4 roka mi pride sialene dlha doba,
prečo si sa nepýtala keď si bola u doktora že čo ti je , tu na MK ti ťažko niekto poradí, musíš si to vykomunikovat priamo s očiarom
@maris5 postup lekara bol spravny, tlak nie je urcite vysoky
Glaukom a syndrom okularnej hypertenzie je nieco ine

ak som spravne vsimo, tak vysoky vnutroocny tlak tam je, to nie je zrovna moc dobre, mne poskodil ocne pozadie vysoky tlak a to som mal ten vnutroocny este ako-tak v norme.