Zdravotné problémy, ktoré ma trápia už roky
Ahojte..
Viem, že najlepší spôsobom a odpoveď na moje otázky je lekár, ale zaujíma ma váš názor, pohľad a pripadne vlastná skúsenosť.
Spomeniem pár veci možno to zo všetkým súvisí, nemám tušenie, ale približne, keď som mal 12 mi zistili chudokrvnosť, mal som transfúziu krvi a potom sa to vyriešilo, približne v 14 mi zistili vysoký krvný tlak 150-160 ,niekedy je 130 +- a neskôr možno o rok, nepamätám si už sa pridalo dvojité videnie na obe oči, na prave horšie vidím dokonca aj trojmo, ako keby mali svetlé veci alebo písmenká na telke svoje tiene hore, aj do bokov, vnímam to hlavne večer, na telke a mobile ale cez deň to je viac menej v poriadku. Bol som dva krát za dva roky na magnetickéj a mri mozgu a všetko v poriadku, bol som u neurológa a tam tiež všetko v poriadku, u očného tiež všetko v poriadku len očný tlak o niečo vyšší ako by mal a dokonca na jedno oko vidím tmavšie farby, ako keby som mal slabé slnečné okuliare na jednom oku, všimnem si to len keď si jedno oko zakryjem a skúšam ako vidím. Kôli tomu tlaku som bol aj u nefrologa( obličky), kardiológa, vyšetrenie nejakých ciev a všetko v poriadku. Našli mi dve cysty ( drobná na obličke a jedna na brušnej slezine) a potom som u lekára viac nebol. Mám 22 rokov, trvá to možno 7-8 rokov a viac menej sa nič nezhoršilo, fungujem normálne. Pracujem na stavbe, šoférujem bez problémov, nemám s ničím problém.. bojím sa ísť k lekárovi, úprimne mám strach a paniku z toho, že by som ostal v nemocnici alebo že by sa môj život potom začal vyvíjať inak... Za odpoveď a názor budem vďačný od každého z vás ❤️
Prehnane sa sleduješ. Si proste hypochonder.
Skus si odpivedat ze ci tvoje zdravotne symptomy su to najzaujimavejsie co sa o tebe da povedat
@anonym_34d4ed od kedy hypochonder sa boji chodiť k lekárovi
@anonym_34d4ed hypochonder si domysla, ale ako si môžem domýšľať vysoký krvný tlak a diplopiu? 😃
@anonym_34d4ed hypochonder si domysla, ale ako si môžem domýšľať vysoký krvný tlak a diplopiu? 😃
@patrik84 Vysoký tlak ľahko,ak nie je sledovaný 24/7. Mne vyskočí tlak pri meraní alebo aj pri preventivnej kontrole, proste syndrom bieleho plášta, je to podvedomé ničoho sa nebojím, možno len podvedomo,že mi niečo najdú. Tlak som mal 170/90, išli ma už odviesť :D Potom to padlo na 140 🙂
Tlak a aj ta diplopia môže byt neurologická,prípadne ten tlak môže byť zo stresu z neznáma...
Sám bojujem s tinitusom a krčnou... stres,strach až depresia dokáže s telom urobiť veľa.. tlak je to najmenšie. Samozrejme diagnoza - tetánia = či že nevieme čo ti je.
Skus ist este k inym lekarom, hlavne ocne a neurológia. Niekedy sa prekvapis, ze je uplne ina diagnoza. Neverila by som jednemu lekarovi, uz viac krat sa mi to potvrdilo, ze 3-4 lekar konecne stanovil diagnozu a zacal s ucinnou liecbou. Parkrat som takmer zomrela. Zial, aj toto je obraz nasho zdravotnictva. Jednoznačne sa nespoliehaj na jedno vysetenie, kym nenajdu pricinu a nezacnu ucinnu liecbu. Telo len tak nevytvara vysoky tlak a dvojite trojite videnie u mladeho chalana. Hladaj lekarov, ktori sa pacientovi venuju komplexne, nielen predpisuju lieky podla zauzivanej schemy.

dvojité videnie by si mal riešiť.
prednostne,