icon

Zdravotné problémy môjho svokra

24. jún 2025

Ahojte, prosim vas....moj svokor komoli slova,vety, niekedy mu nie je vobec rozumiet...vsetci vratane manzela si z neho skor robia srandu, nechcu si pripustit, ze to moze byt aj nejaky zdravotny problem....svokor je z tych jednoduchsich, to ano, ale je to mily clovek, ktoreho mam ja osobne velmi rada...problem je v tom (je taky aj manzel ) ze lekarom v nicom neveria, nepojdu tam ani za svet...jedine ak sanitka ich dovezie k lekarovi...snazim sa ich nejako naviest , aby sa dal skontrolovat....svokor ma len 55 rokov, preto si nemyslim, ze to moze byt zo staroby...4 roky dozadu si ja osobne nepamatam zeby takto komolil slova....stupnuje sa to a zhorsuje...vraj raz prestal rozpravat uplne, mierne zamdlel, nie uplne do bezvedomia...a vtedy mu uz absolutne nebolo rozumiet nic....svokra so svagrom ich nenapadlo ani len sanitku vtedy zavolat...preckali...a ziju si dalej akokeby sa nic take nestalo...toto sa stalo tak mesiac dozadu....svokra mna osobne velmi nema rada (typicka svokra z vtipov) ja som skor ten typ, ze jej vzdy este aj darcek donesiem, nie len ku sviatku..proste je to mama moja manzela..vazim si ju...ale ona uz vobec na mna neda v nicom....myslite si prosim tiez, ze toto moze byt kludne ale kludne naozaj vazny zdravotny problem ? Nemal niekto nieco podobne ? Svokor je pod papučou, nikdy nemal ziadne slovo v rodine..preto viem, ze navsteva doktora by mu bola tak ci tak zakazana

Strana
z2
marcellka32
25. jún 2025

Pozri dospelého nikam neprinútis k lekárovi, neriešila by som...je to nanič ja viem, ale nakoniec ty budeš tá najhoršia, ver mi, zažila som takuto situáciu, dokonca to zľahčovali že to nič nie je, a bolo...

777januska777
25. jún 2025

Toto je tak smutné a viem ako by ma to osobne veľmi trápilo. Asi skus, takú miernu manipuláciu, kde sa začneš k svokrovi správať ako by mal zomrieť do týždňa. Napriklad keď niečo budete plánovať, tak povedz " keďže vy (svokor) už tu asi nebudete, tak nemozem to tak dopredu plánovať". A toto skus robiť pri každej príležitosti, možno dostanú strach zo smrti a budu to riešiť.
A keď sa začnú pýtať, ze prečo ich pochovavas povedz, že to nerobíš ty, ze ty sa iba pripravuješ na ich situáciu, ktorú si sami spôsobili a ako povedali, každý predsa raz zomrie, tak ti to nemajú vyčítať.

maranco
25. jún 2025
@777januska777

Toto je tak smutné a viem ako by ma to osobne veľmi trápilo. Asi skus, takú miernu manipuláciu, kde sa začneš k svokrovi správať ako by mal zomrieť do týždňa. Napriklad keď niečo budete plánovať, tak povedz " keďže vy (svokor) už tu asi nebudete, tak nemozem to tak dopredu plánovať". A toto skus robiť pri každej príležitosti, možno dostanú strach zo smrti a budu to riešiť.
A keď sa začnú pýtať, ze prečo ich pochovavas povedz, že to nerobíš ty, ze ty sa iba pripravuješ na ich situáciu, ktorú si sami spôsobili a ako povedali, každý predsa raz zomrie, tak ti to nemajú vyčítať.

@777januska777 otázky na svokra, kde che byť pochovaný a či kremáciou alebo do zeme, či už má šaty odložené a aký kameň a nápis na náhrobok a či pozeral letáky aké akcie majú kamenosochári

tianna
25. jún 2025

Toto môže byť naozaj veľmi vážne.. takto sa prejavuje aj mozgová mŕtvica..

lubina
25. jún 2025

ma este len 55 r. je teda fakt mlady na taketo priznaky. Musis na manzela tlacit, ci mu nezalezi na otcovi. Mojmu svokrovi sa takto prejavoval Parkinson na zaciatku, ale bol ovela starsi ako tvoj svokor....urcite treba ist k lekarovi

radkaradix
25. jún 2025

nema aj ine pridruzene ochorenia? napriklad cukrovku? svokra mala neliecenu cukrovku a veru neskor aj komolila slova, ako 55 rocna nas opustila..

margotka17
25. jún 2025

Podľa mňaal mozgovú príhodu slabšieho razu. Hneď bolo treba ísť k lekárovi. Veď s ním choď ty na vyšetrenie. 55 ročný muž nie je starý a mal by sa vyjadrovať zrozumiteľne.

libusak
25. jún 2025

Ja si myslim, ze mal "porazku". Potrebuje neurologa aby ho skontroloval.
K obvodnemu nechodi aspon na preventivky? Ak ano, porozpravaj sa s obvodnym, co sa stalo a urcite ti poradi co s nim. Kazdopadne nutit ho nemozes ale aspon by som ti skusila 🤔
Nema tvoj priatel nejakeho rozumneho kamarata? Moj tiez nechcel ani pocut o preventivke a nebodal kontrola prostaty a stacila jedna grilovacka a jeden kamarat mu to vysvetlil a uz aj sa bol objednat 😁🤔

autor
25. jún 2025
@radkaradix

nema aj ine pridruzene ochorenia? napriklad cukrovku? svokra mala neliecenu cukrovku a veru neskor aj komolila slova, ako 55 rocna nas opustila..

@radkaradix viem ze jeho otec zomrel na cukrovku....ale bol aj alkoholik...klusne aj toto to moze byt ano

autor
25. jún 2025
@libusak

Ja si myslim, ze mal "porazku". Potrebuje neurologa aby ho skontroloval.
K obvodnemu nechodi aspon na preventivky? Ak ano, porozpravaj sa s obvodnym, co sa stalo a urcite ti poradi co s nim. Kazdopadne nutit ho nemozes ale aspon by som ti skusila 🤔
Nema tvoj priatel nejakeho rozumneho kamarata? Moj tiez nechcel ani pocut o preventivke a nebodal kontrola prostaty a stacila jedna grilovacka a jeden kamarat mu to vysvetlil a uz aj sa bol objednat 😁🤔

@libusak baby aj vsetci ste strasne mile..ja som sa snazila...ale v noci som sa strasne pohadala s manzelom...uz bohuzial sa nemozem viac do toho starat....alternativy skoro vsetky co tu popisane boli...som uz vyskusala...uz nevladzem...a uz vobec sa nechcem hadat kvoli niekomu inemu s vlastnym muzom...

maranco
25. jún 2025

Poznal som takého čo neriešil zdravotné veci, odmietal ísť k lekárovi, naposledy keď neštandardne šoféroval zastavili ho policajti, plietol sa mu jazyk, dali mu fúkať ale bol triezvy, nezvykol ani piť, zavolali mu sanitku, v nemocnici ešte podpísal reverz ale nevládal odísť po svojich a o niekoľko dní zomrel vo veku 52 rokov.

muchotrafka298
25. jún 2025

Ja som pred vlastnou mamou klacala na kolenach a plakala som, aby isla k lekarovi, ked som videla, ze je zle. V tom momente to bol pre mna bod zlomu, ze nie, toto uz neurobim, ale bola som zufala. Ona nakoniec isla po tomto mojom extempore. U otca to uz neriesim, nechces ist, nepojdes. Si dospely, svojpravny. Aj ja mam svoje hranice.
Tu Ti zeny radia, aby si isla k lekarovi a opytala sa ho. Toto ani robit nemusis, lebo oni nemaju ziadnu povinnost nevestu informovat o zdravotnom stave ani o tom, ci chodi alebo nechodi na preventivne prehliadky.
Nechaj to tak a uz sa v tej veci neanagazuj, nakolko nakoniec sa to otoci proti tebe a budes najhorsia. Je dospely? Ano. Svojpravny? Ano. Tymto padom sa vie o seba postarat sam a riesit veci.

autor
25. jún 2025
@muchotrafka298

Ja som pred vlastnou mamou klacala na kolenach a plakala som, aby isla k lekarovi, ked som videla, ze je zle. V tom momente to bol pre mna bod zlomu, ze nie, toto uz neurobim, ale bola som zufala. Ona nakoniec isla po tomto mojom extempore. U otca to uz neriesim, nechces ist, nepojdes. Si dospely, svojpravny. Aj ja mam svoje hranice.
Tu Ti zeny radia, aby si isla k lekarovi a opytala sa ho. Toto ani robit nemusis, lebo oni nemaju ziadnu povinnost nevestu informovat o zdravotnom stave ani o tom, ci chodi alebo nechodi na preventivne prehliadky.
Nechaj to tak a uz sa v tej veci neanagazuj, nakolko nakoniec sa to otoci proti tebe a budes najhorsia. Je dospely? Ano. Svojpravny? Ano. Tymto padom sa vie o seba postarat sam a riesit veci.

@muchotrafka298 ano...pravdu mas

autor
25. jún 2025
@maranco

Poznal som takého čo neriešil zdravotné veci, odmietal ísť k lekárovi, naposledy keď neštandardne šoféroval zastavili ho policajti, plietol sa mu jazyk, dali mu fúkať ale bol triezvy, nezvykol ani piť, zavolali mu sanitku, v nemocnici ešte podpísal reverz ale nevládal odísť po svojich a o niekoľko dní zomrel vo veku 52 rokov.

@maranco 😔

bg92
25. jún 2025

Na jednej strane je sialene, ze to neriesia a uz davno nesedi u lekara (znie to naozaj vazne), ale na druhej strane, je dospely a svojpravny, plus je to tvoj svokor, nie tvoje dieta ani tvoj muz. Nemozes robit nic. Naozaj. Iba sebe skodis tym ze ta to zoziera a nespis.

autor
25. jún 2025
@bg92

Na jednej strane je sialene, ze to neriesia a uz davno nesedi u lekara (znie to naozaj vazne), ale na druhej strane, je dospely a svojpravny, plus je to tvoj svokor, nie tvoje dieta ani tvoj muz. Nemozes robit nic. Naozaj. Iba sebe skodis tym ze ta to zoziera a nespis.

@bg92 plne suhlasim...

drobcek100
25. jún 2025

Je to jeho otec,ako môže takto hovoriť

autor
25. jún 2025
@drobcek100

Je to jeho otec,ako môže takto hovoriť

@drobcek100 ono to je tou vychovou...svokra cely zivot zhadzovala svokra aj pred detmi...manzela som uz z veeelkej casti v empatickejsom pristupe podporila, vidno aj vysledky....ale neda sa vsetko na 100% ..neze by ho nemal rad...proste sa takto spravaju, pre nich je to akoleby normalne..neviem to nejako viac opisat...trebalo by zazit

princezna_bosorka
26. jún 2025
@lubkovaandrejka

Moze to byt aj zacinajuca demencia alebo afazia - porucha reci sposobena poskodenim mozgu,napr.pri nadore. Podla mna by mal ist k lekarovi. Ma malo rokov.

lubkovaandrejka
26. jún 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 vies comu nerozumiem? Ze niektori dospeli si nevedia spravne vyhodnotit situaciu a nejdu k lekarovi, ked je to potrebne, ale clovek musi takuto ceremoniu robit, aby s tym nieco spravil a pritom ide o ich zdravie.

muchotrafka298
26. jún 2025
@lubkovaandrejka

@muchotrafka298 vies comu nerozumiem? Ze niektori dospeli si nevedia spravne vyhodnotit situaciu a nejdu k lekarovi, ked je to potrebne, ale clovek musi takuto ceremoniu robit, aby s tym nieco spravil a pritom ide o ich zdravie.

@lubkovaandrejka ja sa k tomuto nevyjadrujem ani. Lebo ja tomu tiez nerozumiem. Ale ako pisem vyssie, nad otcom som uz zlomila palicu. Ma skoro 80, je tazko zdravotne postihnuty po mozgovej prihode a ked nechce ist k lekarovi, tak proste to nechavam tak. Je dospely, svojpravny. Moze o sebe rozhodovat sam. Preto ja by som na mieste autorky prispevku nerobila nic, nech si kazdy robi ako uzna za vhodne.

kathhii
27. jún 2025

Nepohnes s nimi.. len im povedz, že ak zostanú kôli takémuto ignorantstvu na posteli, ty sa o nich starať nebudeš a pôjdu rovno do ústavu... A tam nech si celý deň ležia, robia potrebu pod seba a čakajú kým si ich niekto všimne a nakrmi... A potom nech sa modlia aby to utrpenie dlho netrvalo...

autor
27. jún 2025
@kathhii

Nepohnes s nimi.. len im povedz, že ak zostanú kôli takémuto ignorantstvu na posteli, ty sa o nich starať nebudeš a pôjdu rovno do ústavu... A tam nech si celý deň ležia, robia potrebu pod seba a čakajú kým si ich niekto všimne a nakrmi... A potom nech sa modlia aby to utrpenie dlho netrvalo...

@kathhii nepohla som a uz sa ani nejdem starat...samozrejme som najhorsia

hellionka
27. jún 2025

… ale inak potom všetkom by som si riešila muža .. lebo môže sa niekde v živote nedajBože stať, že bude zle Tebe alebo dcérke a bude závisieť na ňom, či Vás vezme k lekárovi .. a podľa toho čo tu píšeš by asi radšej aj počkal, či to neprejde ..

autor
27. jún 2025
@hellionka

… ale inak potom všetkom by som si riešila muža .. lebo môže sa niekde v živote nedajBože stať, že bude zle Tebe alebo dcérke a bude závisieť na ňom, či Vás vezme k lekárovi .. a podľa toho čo tu píšeš by asi radšej aj počkal, či to neprejde ..

@hellionka pisala som tusim, ze jeho sa mi nejako podarilo ,,napravit"...so zebou sice nejde ale s nami ano

cacianka
27. jún 2025
@kathhii

@kathhii presne toto mi napadlo, keď som do začala čítať tento príbeh. Úplne súhlasím, že ide o veľmi vážny stav, dokonca degradujuci celý organizmus. naozaj tu hrozí úplny kolaps a ak sa to nebude riešiť, mladý chlap skončí ako živá mrtvola.... Bohužiaľ kvôli psychickej poruche svokry, lebo toto už nie je normálne konanie

autor
27. jún 2025
@cacianka

@kathhii presne toto mi napadlo, keď som do začala čítať tento príbeh. Úplne súhlasím, že ide o veľmi vážny stav, dokonca degradujuci celý organizmus. naozaj tu hrozí úplny kolaps a ak sa to nebude riešiť, mladý chlap skončí ako živá mrtvola.... Bohužiaľ kvôli psychickej poruche svokry, lebo toto už nie je normálne konanie

@cacianka nie je veru....som za speostu a spravila som si este horsie meno....

maranco
7. aug 2025

Zmenilo sa niečo odvtedy?

manzanillaa
7. aug 2025
@anonym_autor

@cacianka nie je veru....som za speostu a spravila som si este horsie meno....

@anonym_autor mne úplne hnusne napadlo,ci sa ho svokra nechce zbavit,keď bagatelizuje jeho očividné zdravotné problémy... môj nebohý svokor tiež raz odpadol na dvore,sam sa prebral a dostal do domu. K lekárovi ani za svet, ľutujem,že sme mu naschvál nezavolali sanitku.. do 2 rokov dostal infarkt, ostal ležiaci a nakoniec zomrel. Mal už ale 80rokov

cacianka
8. aug 2025
@manzanillaa

@anonym_autor mne úplne hnusne napadlo,ci sa ho svokra nechce zbavit,keď bagatelizuje jeho očividné zdravotné problémy... môj nebohý svokor tiež raz odpadol na dvore,sam sa prebral a dostal do domu. K lekárovi ani za svet, ľutujem,že sme mu naschvál nezavolali sanitku.. do 2 rokov dostal infarkt, ostal ležiaci a nakoniec zomrel. Mal už ale 80rokov

@manzanillaa mal svoj vek, pekný ale vysoký, takže infarkt a úmrtie po 2 rokoch od pádu vysoko pravdepodobne nemajú súvis.
Iba ak by pád spôsobil iné jeho problémy, úder na citlive a nebezpečné miesto, motorika, chrbtica, kĺby,

Strana
z2